Ja sam rekao da u valjanje u blatu ne idem, a ti opet pokusavas da me uvuces. Valjaj se sam.Pa tako reci. Smeta ti sirotinja i neces da budes u njihovom okruzenju. Jasno.
Ja sam rekao da u valjanje u blatu ne idem, a ti opet pokusavas da me uvuces. Valjaj se sam.Pa tako reci. Smeta ti sirotinja i neces da budes u njihovom okruzenju. Jasno.
Prosto ne mogu da verujem šta je izjavio stručnjak za nekretnine. Nema ni 50 kupaca dnevno. Pa u BGu celom se mesečno proda 1000 stanova. Što bi značilo 50 stanova dnevno ako računamo sve radne dane. Plus BW je do sada za 9 godina izgradio i prodao 6000 stanova, što bi po ovom stručnjaku značilo da su za nekih 6 meseci sve to prodali...![]()
„Za Beograd na vodi nema dnevno 50 ljudi koji dođu da kupe stan“: Stručnjaci za tržište nekretnina otkrivaju da li će doći do „pucanja balona“
I u poslednjem izveštaju Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), za prvo polugodište ove godine, kao i u mnogim prethodnim, najskuplje nekretnine u Srbiji su stanovi u Beogradu na vodi.www.danas.rs
I centar je raj za one koje vole zvuk autobusa ili tramvaja dok im prolazi pored prozora u 5 ujutru, zujanje u usima od saobracaja, proslava nema jer se niko ni sa kim ne druzi ali je zato svako elita i kultura, svi ostavljaju govna za svojim ljubimcima, djubre i psovke na svakom koraku, trotoara nema. Jbg razlicit svet, lepo ja kazem treba da se ogradi centralni deo grada (pa cak izbaciti i zemun jer tamo samo prljavi pijacni prodavci), ne od periferije vec od ostatka zemlje. Zamisli treba neki dodjos da ti dodje u centar i da bude veci Beogradjanin od Beogradjana.Ledine su raj za one koji vole zvuk FAP kamiona koga Majkan turira svako jutro u 5 iz susednog dvorista, zujanje u usima od usisivaca iz perionica i petodnevne plemenske proslave uz profi ozvucenje. Luksuz i kultura na svakom koraku, ko ne vidi, ne zna sta je urbana idila.
Meni boravišna dozvola ne treba sa NL pasošem. Uslovi su super to se slažem. U svakom slučaju ja lično ne bi više kupovao nekretninu na moru jer onda si vezan da uvek ideš u isto mesto (što može biti malo dosadno). Ako iznajmiš na više meseci u Grčkoj (barem kontinentalni deo) možeš jako povoljno da iznajmiš nekretninu. Za sada BG. Potom ako dođe do pada uzimam još jedan u BG. Ako ne dođe onda 50% državne obveznice + 50% raspoređeno u ETFove zlato, srebro, nafta, bakar i deo u S&P500. U svakom slučaju drugi stan neću kupovati dok ne budem video uživo kako ide rentiranje u BG. Koliko je teško izdati, kakve su cene, uslovi i slično...Gde bi pre kupili nekretninu u Dubajiu ili na Kipru?
@G.I.Joe Na Kipru su blagi mediteranski klimatski uslovi sa više od 340 sunčanih dana godišnje, kristalno čisto more, visok kvalitet života i jedna od najnižih stopa kriminala u Evropi. Znam da ti nedostaju sunčani dani.
Za preko 300k se dobija stalna boravišna.
Ja bih realno mogao tamo da živim.
Prosto ne mogu da verujem šta je izjavio stručnjak za nekretnine. Nema ni 50 kupaca dnevno. Pa u BGu celom se mesečno proda 1000 stanova. Što bi značilo 50 stanova dnevno ako računamo sve radne dane. Plus BW je do sada za 9 godina izgradio i prodao 6000 stanova, što bi po ovom stručnjaku značilo da su za nekih 6 meseci sve to prodali...
Mislim skorz nerealno. Prodaja jeste usporila, to sam i ja video u leto, ali cene su iste. Jedino "pojeftinjenje" što sam video da su garsonjere (studios) smanjili s 5500 na 5000 sa PDVom. dok su ostale cene povećali.
Ali ni BW ni ostali ne daju nikakve pogodnosti i dalje se ponašaju my way or the highway...
Možda hoće to da kaže, ali onda neka tako kaže ili neka ga novinar ispravi a ne da stave takav glupi naslov... Danas pretenduje da budu ozbiljne novine poput Politike a ono nivo Informera.Možda hoće da kaže nema ni 50 dnecno koji se raspituju
Možda hoće to da kaže, ali onda neka tako kaže ili neka ga novinar ispravi a ne da stave takav glupi naslov... Danas pretenduje da budu ozbiljne novine poput Politike a ono nivo Informera.
Ako je u krugu od 1-2 km sve betonirano, nema slobodnog parkinga i konstantna je saobraćajna gužva i buka sa velikim zagadjenjem, onda tu treba gledati da se napravi zgrada ili dogradi postojeća.Nije vam valjala Borča, Kvantaš je prošao još gore... A šta kažete za Rakovicu? Ako i ovde nadjete neku golemu manu, plašim se da ću dići ruke, nikad od vas investitor neće biti:
eKapija | Novi kvadrati u Rakovici - U planu gradnja skoro 40.000 m2 stambenih i poslovnih prostora https://share.google/dhLXyMFCic3x4R2i6
E pa lepo otiđi u Zemun polje ..živi tamo i nek ti deca idu tamo u školu. Sve prodaj i podeli sirotinji po svetu. Zašzo iz krajnosti u krajnost? Tražiti nesto osnovno je loše ?Slazem se. Treba ograditi tu sirotilju, a kad dolaze u nas elitni grad da plate ulazak kao na carini jer prljaju ovo gde mi imamo kulturu. Za njih je blato i nek se valjaju tamo, ja samo tamo gde je 4k kvadrat da se zna da se ima i da sam obrazovan. Dodju ljudi sa planine i nece u pecenjare i servise, a smeta im cena u centru. Prvo fale planska naselja pa kad ih ima onda jbg sto nisu u centru.
i mora da se zove nešto moderno tipa central elite rezidens i nikako u blizini servis, a ako postoji kupiti i njega i srušiti da ne misle ljudi da je neki sirotinjski kraj, kad dodju ljudi iz sela u goste da te prozivaju što si siroma.Ako je u krugu od 1-2 km sve betonirano, nema slobodnog parkinga i konstantna je saobraćajna gužva i buka sa velikim zagadjenjem, onda tu treba gledati da se napravi zgrada ili dogradi postojeća.
Blizina pozorišta i tržnog centra sa kafićima koji imaju Kopi Luwak kafu podižu cenu kvadrata.
U renderu stavi zelenilo na terasama i krovu i fensi fasadu sa nekim ambijetalnim osvetljenjem, nemoj običnu demit fasadu, da bi rekli da je stvarno moderno za život.
AI neka ti napravi rendere stanova u kojima staje celokupni nameštaj i oprema iz stana od 65m2 u 47m2.