Nije bitno, nek je 50M/40k = 1200. Pa izracunaj koliki stan moze da se izgradi za kredit do 100k evra.
Prvi potpredsednik vlade i ministar finansija SiniÅ¡a Mali izjavio je danas da je viÅ¡e od 3.000 porodica u Srbiji iskoristilo moguÄnost da uzme jeftine stambene kredite za mlade sa uÄeÅ¡Äem od jedan odsto i istakao da Äe država nastaviti program subvencionisanja tih stambenih kredita.
www.blic.rs
A onda izracujnaj koliko u stvari drzava kao zirant garantuje ovima bankama i koliko bi ovakvih projekata moglo da se izgradi, da se uzimao kredit za gradnju. Ja sam gore postavio pitanje sta mislite da ce biti sa profitom? Jelte, mnogi su tvrdili da je nemoguce da drzava organizuje gradnju stanova, da ne nalazimo sad postove, znate vec...
E sad, meni je uvek bolo oci sto nekima ne smeta da se uzima kredit i daje na ruke nekome samo zato sto je mlad i nezaposlen, ali su na ideju gradnje siktali kao na najgrdju blasfemiju.

Zasto je jedna mera gora od druge? Ne znaju da odgovore, samo napljuju gradnju, kao da sa ovim kreditima nece biti zloupotreba i kao da se u oba slucaja ne bi davala garancija od 'nasih para'.