BillHicks
Advanced
- Učlanjen(a)
- 11.05.2022.
- Pohvaljen
- 9.343
Nije, ovo centralni deo NBG, ka Zemunu (tehnički možda i Zemun?), blizu Dunava.
granica sa zemunom. Preko ulice je retenzija. Ne ide da cetntalni nbg ide od usca do zemuna
Nije, ovo centralni deo NBG, ka Zemunu (tehnički možda i Zemun?), blizu Dunava.
Što prevedeno na običan jezik znači Mere Vlade Srbije daju rezultate i sve se bolje živi!Sad će Borča da se normalizuje iznad 2k laganini. Vidim da pojedine novogradnje u Pančevu takođe dostižu 2k. Krenuće to još dalje i sve jače, ka Banovcima, Pazovi, Inđiji.
Čak i da i ne urade ništa povodom infrastrukture, sve više ljudi boljih platežnih mogućnosti će tražiti da im se stvore određene usluge, a želja za profitom će ih ponuditi. Trajaće to doduše, biće stihijski, kakav je sad pogotovo Beograd, ali srediće se to vremenom. Možda Mirijevo neće biti skoro 5k, ali će se neki budući "luks" projekat na dobroj lokaciji biti 3k ili iznad, pa onda idemo dalje. Da se pretpostaviti da novogradnje ispod 3k bukvalno neće biti nigde unutar Beograda uskoro.
Što prevedeno na običan jezik znači Mere Vlade Srbije daju rezultate i sve se bolje živi!
Ja cetntalni nbg smatram sve što peške dohvatim od opštine i pijace.Ne ide da cetntalni nbg ide od usca do zemuna![]()
Ja cetntalni nbg smatram sve što peške dohvatim od opštine i pijace.
E sad, ja malo više pešačim, pa je to W65 do retenzije i Blok 34 do Ušća...
Čak bih pre uračunao taj potez ka zemunu, nego recimo 6 kaplara u centralni NBG. Jezgro ćivota na tom delu NBG je upravo pijaca.
(što ne znači da 6 kaplara nisu jako dobra lokacija, u zavisnosti od toga ko šta hoće, verovatno i najbolja)
Pa manje-više da. Ali i kad bih sužavao, mislim da bih šestar zabo recimo baš u centru kt kod opštine. Pre "ispadne" Ušće i blokovi 22, 23 nego Džona Kenedija.Znaci pokrio si ceo nbg bez blokova![]()
Nisi shvatio, mislio sam da se sabere sta je ostalo od pokojnika mi ako to prelazi neku cifru reda velicine milion po nasledniku onda se na to preko obracunava eksponencijalni porez.Ovi uzimaju (barem Holanđani) preko 26k eura) Što nije dovoljno ni u BG za parking mesto kamoli u NL. Ovaj tvoj eksponencijalni porez jedino je pogodan za Krkobabića i njegove kuće koje deli od 10k.
E pa ovi ovde su obrnuli igricu. Po nasledniku preko 26k se placa porez!Nisi shvatio, mislio sam da se sabere sta je ostalo od pokojnika mi ako to prelazi neku cifru reda velicine milion po nasledniku onda se na to preko obracunava eksponencijalni porez.
auuuu ... to vec zahteva kreativno knjigovodstvoE pa ovi ovde su obrnuli igricu. Po nasledniku preko 26k se placa porez!
Nažalost za običan narod ne može jer je preskupo. A za extra bogate može i oni ne plaćaju porez jer imaju porodične fondove na koje su registrovane sve nekretnine pa oni onda nisu zvanično vlasnici nekretnina već "samo imaju stanarsko pravo"auuuu ... to vec zahteva kreativno knjigovodstvo![]()
ovo je onaj stan za koji smo komentarisali da li je u njega uloženo 100k ili nije i da li je ova cena opravdana za lokaciju i kako je sređen. sad se na ovom oglasu vidi i kuhinja, tad nijeAko je u pitanju bežanija onda su mogli manje cene.
Ne samo u BG nego bilo gde. Ali to je i politika svetskih moćnika koji su rekli "nećete imati ništa i bićete srećni"!a na temu priče o kojoj se dosta polemisalo ovde, rekao bih da je u današnje vreme nemoguće kupiti stan ako nisi neki nasledio pa prodao, ili ako ti roditelji nisu uleteli za učešće. moguće je jedino ako ti je plata kao pojedincu 3k pa onda možeš da digneš i kredit za učešće i onda stambenjak i da se zagušiš do grla, ali jbg kupio si stan. u svakom drugom slučaju, radeći za neku normalnu platu 1500-2000 eur, nemoguće je da se izboriš za samostalnu kupovinu u današnje vreme, a mislim da će tek u budućnosti biti suvi luksuz u BG imati stan u vlasništvu
Evo da podelim sa vama neke informacije koje imam oko ovog projekta GDS-a.Mnogo se pisalo o Borči u poslednjih par dana. Grad nastavlja da se širi i na tu stranu:
eKapija | Država gradi stambeno-poslovni kompleks u Borči vredan 50,8 mil EUR: Uz ritejl park niče novo naselje sa 333 stana u pet lamela https://share.google/c3DAuuhsfOD8RDH1e
86 hiljada kvadrata po ceni od 50 miliona evra (580e kvm bruto).
Rok za završetak radova je 1. septembar 2027. godine.
Znači Borča ide na 3k+ za najkasnije 2 godine....lepoEvo da podelim sa vama neke informacije koje imam oko ovog projekta GDS-a.
Najmanji stanovi su 48 m2.
Cene na početku prodaje ce biti izmedju 2300-2500 evra po m2.
Pocetak prodaje se ocekuje u toku leta.
Trenutno su u fazi pripreme terena za gradnju, završetak kraj 2027.
Pa da nam svima bude jasno kako ce se kretati cene u budućnosti, u kom pravcu idemo, i da ne bude izenadjenih.
I u americi rade te fore, ostavljaju nasledstvo preko trust fondova umesto direktnog nasledstva.
A malim ljudima se to ne isplati jer bese ima neki i cost za taj fond i odrzavanje / setup, ali bogatima je to sica u odnosu na poreze![]()
Znaci opet po sirotinji a kao fora prodaju demokratiju i vladavinu prava. Nista se nije promenilo od feudalizma, apsolutno nista (osim onog propalog eksperimenta sa konunizmom koji je epski okinuo)Nažalost za običan narod ne može jer je preskupo. A za extra bogate može i oni ne plaćaju porez jer imaju porodične fondove na koje su registrovane sve nekretnine pa oni onda nisu zvanično vlasnici nekretnina već "samo imaju stanarsko pravo")) Tipične zapadne fore. Nije moje već od mog fonda, a vlasnik fonda sam ja. A kad umreš nema poreza jer fond je pravno lice a tvoja deca samo postaju direktori tog fonda
)) Ali to važi za bogate, Heineken i ostale porodice. Za obične smrtnike koji imaju 1-5 nekretnina to je preskupo i ne isplati se.
Sa PDV-om ?Cene na početku prodaje ce biti izmedju 2300-2500 evra po m2.
eKapija | Država gradi stambeno-poslovni kompleks u Borči vredan 50,8 mil EUR: Uz ritejl park niče novo naselje sa 333 stana u pet lamela https://share.google/c3DAuuhsfOD8RDH1e
86 hiljada kvadrata po ceni od 50 miliona evra (580e kvm bruto).
Znaci cena izgradnje je 580 e/m2, a cena prodaje ce biti pocetna 2300-2500 e/m2?Evo da podelim sa vama neke informacije koje imam oko ovog projekta GDS-a.
Cene na početku prodaje ce biti izmedju 2300-2500 evra po m2.
Mozda ne cela Borca ali ovo naselje koje oni budu radili hoce sigurno. Sve sto oni rade, Mileva, Zemunske kapije, Stepa je jako trazeno. Ne radi sajt da se vidi, skoro je jedan manji stan u Mileve Marić prodat po 3850Znači Borča ide na 3k+ za najkasnije 2 godine....lepo
Moj propust, sa PDV-om. S tim sto jos nije konacna cena, ovo im je trenutno na stoluSa PDV-om ?
Uvek kad pisete cenu stavite da li je sa PDV-om ili bez.
Znaci cena izgradnje je 580 e/m2, a cena prodaje ce biti pocetna 2300-2500 e/m2?
I posle price kako investitori jedva prezivljavaju, tj. jedva da imaju neku zaradu.
Realno da, s tim sto ovde racunaj jos neki aneks i da ce biti tu jos jedno 10-15% na cenu gradnje. Imas tu jos zemljiste, priključke, direkciju, pristupne saobraćajnice... Ali u svakom slučaju je lepa zaradaZnaci cena izgradnje je 580 e/m2, a cena prodaje ce biti pocetna 2300-2500 e/m2?
I posle price kako investitori jedva prezivljavaju, tj. jedva da imaju neku zaradu.