Šta je novo?

Cene nekretnina

2 plate od 250k mozes nesto da postignes.
Dve plate od 100k mozes da sanjas nektretninu u Borci, kakve tvoje crne centralne lokacije.
Ali nadji ti dvoje ljudi koji imaju oboje po 250k plus... Pa tvoja devojka jel' ima 250k? Koliko znas parova da oboje imaju ogromne plate? Ne lupaj molim te, predstavljas 3% populacije kao da je to 70% populacije.
Ali ne trebaju ti dve plate od 250k, dovoljne su dve prosecne (160-170k)

Ljudima rastu i karijere, ali ti ocigledno zivis u svetu gde si junior zauvek!
Ja imam svoju firmu, ne brini ti za mene

Ja stvarno ne razumem savete ove vrste. Ja ne bi kupila kucu u Jakovu, iskreno pre bi sebi kupila vikendicu na Julijskim Alpima i zivela kao podstanar, pa da se bar obradujem oko kupovine. Ja ne zelim da kupim sebi kucu u Jakovu da bi imala kucu blizu Beograda. Ja sam ok sa tim da zivim kao podstanar, ali nisam ok sa tim da kupim nesto sto mi se ne kupuje. To je sigurno finansijski jako glupo, ali ja zelim da kad kupim sebi stan ili kucu da se oko toga od srca obradujem. Meni je jasno da to nije svima tako. Ja sam spremna da cekam da se okolnosti promene dok to ne bude slucaj. To je neki moj izbor.
I iskreno ne vidim problem u tome. Ako ti ne smeta da budeš podstanar, kirija ti odgovara i ne menja se, onda čekaš nešto što će se tebi svideti :) Ljudi uglavnom kupuju da bi pobegli iz podstanarskog života.

Da Ana je dosla iz Bosne, zaposlila se, lepo zaradjuje, sve vreme pomaze roditeljima i voli da zivi na Vracaru Historical. Isto tako Ana ne baca jadne komentare drugim ljudima! Budite kao Ana
Nije ovo pik na tebe direktno, nego se vec pricalo na ovoj temi, svi koji dodju u Beograd gledaju samo centralne opstine, ostalo ih ne interesuje, ovo je samo jos jedan primer toga

Nije ovo pik na tebe direktno, nego se vec pricalo na ovoj temi, svi koji dodju u Beograd gledaju samo centralne opstine, ostalo ih ne interesuje, ovo je samo jos jedan primer toga
Ti ne znas kako razmisljaju svi ljudi koji dodju u Beograd i jako ti je ruzna generalizacija. Komentari tog tipa su ruzni i jadni.

Ali ne trebaju ti dve plate od 250k, dovoljne su dve prosecne (160-170k)
Ni te dve prosecne sto ih ti zamisljas nisu dovoljne, treba ti pomoc spolja. Te dve prosecne su dve prosecne na nivou ljudi prijavljenih prebivalistem na NBG recimo, ne na nivou Beograda. Kako kome odgovara, nekad izvadi prosek na NBG i cena i plata i kaze vidis kako moze, a onda kaze pa eto prosek na NBG 170k, a cena kvadrata u celom Beogradu je tolika (uracuna Besni Fok) i onda sve moze da se namesti da je moguce. Slozicemo se da se ne slazemo.

Ja stvarno ne razumem savete ove vrste. Ja ne bi kupila kucu u Jakovu, iskreno pre bi sebi kupila vikendicu na Julijskim Alpima i zivela kao podstanar, pa da se bar obradujem oko kupovine. Ja ne zelim da kupim sebi kucu u Jakovu da bi imala kucu blizu Beograda. Ja sam ok sa tim da zivim kao podstanar, ali nisam ok sa tim da kupim nesto sto mi se ne kupuje. To je sigurno finansijski jako glupo, ali ja zelim da kad kupim sebi stan ili kucu da se oko toga od srca obradujem. Meni je jasno da to nije svima tako. Ja sam spremna da cekam da se okolnosti promene dok to ne bude slucaj. To je neki moj izbor.
Pa onda je sve u redu.
Malo je razmisljanje "zasto da vozim kola od 5000e kad sa njima nisam srecan, vozim rent kola od 70 000e, pa kad se okolnosti promene kupicu ih."

I ja sam taj, imam septicku jamu u selu gde mi je kuca. Ne treba mi kuca u Jakovu sa istim uslovima. Onda nema smisla sto sam dolazio ovamo.

Upravo. Posto su kola i stan jako uporediva kategorija.
Pa jesu, oba su iracionalna ako su iznad tvojih mogucnosti. Zveknuces pare na kiriju narednih 10 godina i opet ces ostati pod kirijom i posle 10 godina dok cekas...jer ti cekas nesto izvan tvojih mogucnosti. Umesto da kupis nesto svoje kakvo god da je. Pa kad izadjes iz kirije brze ces ustedeti za nesto bolje+plus prodas to sto si kupio...ali lajfstajl ne sme da trpi.

Pa jesu, oba su iracionalna ako su iznad tvojih mogucnosti. Zveknuces pare na kiriju narednih 10 godina i opet ces ostati pod kirijom i posle 10 godina dok cekas...jer ti cekas nesto izvan tvojih mogucnosti.
Koju mogucnost imas da ako nemas nekretninu zivis negde a da to ne placas? Posto ako nemas kola ti imas mogucnost da se vozis javnim prevozom. Da, cekam nesto sto je trenutno izvan mojih mogucnosti, sa naglaskom na TRENUTNO :)

Neke je sramota da kupe kuću u Jakovu, ali je bolje biti podstanar na vračaru...da smo normalan narod kuća u Jakovu bi vredela bar 2x više nego stan na vračaru (ali nismo). Ja sam i savetovao pre kupovinu kuće nadomak Bg, nego stan (em čistije, zdravije, ne tražiš parking, hotel za gume, imaš psa, baštu, garažu). Skoro sam i sam menjao plac u Zr, za plac sa šumom u području Bg pašaluka (uz doplatu-kredit).

Ne znam zasto je problem da neko hoce da ima neki lajfstajl kao da je to nesto ruzno. Pitanje je, ruzno prema kome?

Neke je sramota da kupe kuću u Jakovu, ali je bolje biti podstanar na vračaru...da smo normalan narod kuća u Jakovu bi vredela bar 2x više nego stan na vračaru (ali nismo). Ja sam i savetovao pre kupovinu kuće nadomak Bg, nego stan (em čistije, zdravije, ne tražiš parking, hotel za gume, imaš psa, baštu, garažu). Skoro sam i sam menjao plac u Zr, za plac sa šumom u području Bg pašaluka (uz doplatu-kredit).
Nije me sramota nego necu da zivim u Jakovu!

Ovde je ocigledno neka sramota da iznajmljujes stan negde gde ti je fino. Ali nije problem da kupis stan na tom istom Vracaru treci po redu, da bi ubirao dodatni prihod, da bi ti bilo jos finije.

Ovde je ocigledno neka sramota da iznajmljujes stan negde gde ti je fino. Ali nije problem da kupis stan na tom istom Vracaru treci po redu, da bi ubirao dodatni prihod, da bi ti bilo jos finije.
Pa nije, nego je generalno sramota kupiti nešto van centralnih opština :) (neko bi rekao nehumano ali to nehumano nekako ne znači nije dostojno čoveka) no da ne idemo dalje u tu temu jer smo je prežvakali 100x.

Vrh