Pa ne pisemo o politici, nego uticaju "teroristickog napada" koji se danas desio u Beogradu na cene nekretnina. Da li bi ti kupio stan u gradu gde se desavaju teroristicki napadi i gde teroristi blokaderi svakog dana blokiraju ulice?Postoje druge teme gde se priča o politici, besmisleno je da na ovoj temi sve pokrivamo.
Pa ne pisemo o politici, nego uticaju "teroristickog napada" koji se danas desio u Beogradu na cene nekretnina. Da li bi ti kupio stan u gradu gde se desavaju teroristicki napadi i gde teroristi blokaderi svakog dana blokiraju ulice?
S obzirom na izbor keramike (i jos par detaljalja) komsiluk mu je "nobles" samo tako
Te plocice mogu u delovima stana, ali parket je skroz druga dimenzija. Plocice su iznudjeno jeftino resenje i za odrzavanje i za podno grejanje.
Da li bi ti kupio stan u Beogradu da kvadrat padne jedno 30%? Budi iskren sa nama.Da li bi ti kupio stan u gradu gde se desavaju teroristicki napadi i gde teroristi blokaderi svakog dana blokiraju ulice?
Postoje "parketi" i parketi. Moje licno misljenje je da ne moze najbolja, najlepsa, naj... plocica da izgleda bolje od vrhunskog parketa. Doduse za dobar parket treba imati i kvadraturu.ok to ti tako mislis. Ja neke parkete kada vidim tripujem da sam uso u stalu
Nece imati nikakav efekat. Znas li kako treba da izgledaju ulice grada da znacajnije utice na cenu?Kakav ce efekat na nas turizam imati danasnji "teroristicki napad", a samim tim i na izadavanje stanova strancima, a samim tim i na cene nekretnina?
Ne voli oni nikoga niti mrze, samo gledaju svoj interes (a tako bi trebali i mi da imamo malo pameti) ...A i EU nas izgleda "mrzi"?
![]()
Evropski parlament usvojio nikad oštriju rezoluciju o Srbiji
Evropski parlament usvojio je rezoluciji o Srbiji u kojoj se ističe polarizacija i rastuća represija u zemlji.n1info.rs
Znaci kad uleti kamion u masu u gradovima Nemacke, ti gradovi opuste? Proveri tamo kako su skorasnji teroristicki napadi uticali na trziste pa napisi ovde, da diskutujemo sa necim konkretnim.Pa ne pisemo o politici, nego uticaju "teroristickog napada" koji se danas desio u Beogradu na cene nekretnina. Da li bi ti kupio stan u gradu gde se desavaju teroristicki napadi i gde teroristi blokaderi svakog dana blokiraju ulice?
Znacijanija je vest da je usvojen "Zakon o legalizaciji" (na brzaka) a u isto vreme zapocinjemo i zvanicne "pregovore" sa MMF. Nekako dobro dodje ovaj "teroristicki" napad ...Kakav ce efekat na nas turizam imati danasnji "teroristicki napad", a samim tim i na izadavanje stanova strancima, a samim tim i na cene nekretnina?
Postoje "parketi" i parketi. Moje licno misljenje je da ne moze najbolja, najlepsa, naj... plocica da izgleda bolje od vrhunskog parketa. Doduse za dobar parket treba imati i kvadraturu.
Zakon o legalizaciji je da bi legalizovali nelegalne splavove na Savi i sta sve ne, i sve ovo sto prave oko Expo-a. A ovo sa MMF samo mogu da nam nametnu nesto sto ce nam pogorsati standard. Nikad se pregovori sa MMF-om nisu dobro zavrsili.Znacijanija je vest da je usvojen "Zakon o legalizaciji" (na brzaka) a u isto vreme zapocinjemo i zvanicne "pregovore" sa MMF. Nekako dobro dodje ovaj "teroristicki" napad ...
Čuj da li bi, kupio bi dva da se nadje.Da li bi ti kupio stan u Beogradu da kvadrat padne jedno 30%? Budi iskren sa nama.
Zakon o legalizaciji je da bi legalizovali nelegalne splavove na Savi i sta sve ne, i sve ovo sto prave oko Expo-a. A ovo sa MMF samo mogu da nam nametnu nesto sto ce nam pogorsati standard. Nikad se pregovori sa MMF-om nisu dobro zavrsili.
Realan da budem to je pri tekućim kirijama neki minimum da bi neko razmatrao investicionu kupovinu uz pad kamata na kredite za 1-1.5%. To nas dovodi do gornje granice isplativosti od oko 25 godina.Da li bi ti kupio stan u Beogradu da kvadrat padne jedno 30%? Budi iskren sa nama.
Ima jos jedna interesantna stavka u tom zakonu. Naime ako objekat ne moze da bude upipsan pod vlasnistvom bice "ili porusen ili upisan na drzavu" .. zanimljivoZakon o legalizaciji je da bi legalizovali nelegalne splavove na Savi i sta sve ne, i sve ovo sto prave oko Expo-a.
Normalno ... Neka se spreme EPS, Srbija sume, Srbija vode ...A ovo sa MMF samo mogu da nam nametnu nesto sto ce nam pogorsati standard. Nikad se pregovori sa MMF-om nisu dobro zavrsili.
Banka i klasična štednja (oročena ili rentna štednja) i obveznice ali one su opet berza. Ali nema nigde drugde isto nekih alternativa.25 god je ok i 30god je ok. Koja je alternativa? Da li imamo alternativu osim berze, što se tiče pasivnog ulaganja?
Čekaj da dodjemo do 25 prvo25 god je ok i 30god je ok. Koja je alternativa? Da li imamo alternativu osim berze, što se tiče pasivnog ulaganja?
Naprotiv. Ovde si skoro sve naveo razloge za ovu cenu nekretninaRazlozi zasto kvadrat u Bg-u ne treba da kosta vise od kvadrata kao u evropskim metropolama poput Sofije i Bukuresta, tacnije morao bi da bude barem 50% jeftiniji:
1. Nema obradu otpadnih voda
2. Stroka i govna na sve strane
3. Grad vodi kriminogena osoba - poznata po plagiranju doktrorata i ilegalnoj gradnji
4. Shodno ovom 3. urbanizam u gradu trenutno ne postoji
5. Nestabilna politicka situacija - sto na unustrasnjem nivou (zbog korupcije, autokratije), sto na spoljasnjem (nereseno pitanje Kosova, sukob sa EU itd...)
6. Nize plate, manje poslovne mogucnosti
7. Nepostojanje domace industrije - u slucaju krize kompanije se povlace sa periferije, sve kompanije su nam u stranom vlasnistvu - odluke se ne donose u Srbiji
8. Los kvalitet vazduha
9. Izdajnicka vlast - prodaja Kosova i "pregovori" oko sopstvene teritorije
10. Los prevoz, nepostojanje metroa
Kamate na stednju su tolike da bih mozda pre drzao u slamarici. Cak su i obveznice koje sam gledao vrlo niskog prinosa, grubo receno, ROI slican kao ulaganje u nekretnine.Banka i klasična štednja (oročena ili rentna štednja) i obveznice ali one su opet berza. Ali nema nigde drugde isto nekih alternativa.
Okruženi smo NATO zemljama. Vreme sedenja na više stolica je izgleda prošlo. Zamrzli smo svoj status kandidata za članstvo u EU od izbijanja rata. Stisli su nas poprilično svi iskreno (USA, EU, Rusija.....još su Kinezi ostali). Ne znam šta da kažem. Ništa mi se ovo ne sviđa. Baš smo pravili pogrešne poteze i ignorisali svetska dešavanja. To mora malo da nas košta. E sad, koliko je to malo.....Čekajte, sad ste me zbunili: je li došao trenutak da bežimo iz ovog rasula, ili da čekamo da padnu cene pa da investiramo? Ili možda najbolje kad bi mogli dve muve jednim udarcem, da prebegnemo i investiramo iz daljine kad padnu cene?