Šta je novo?

Cene nekretnina

Nece 5k Mirijevo da me istera iz Beograda, ali ovi prenamnozeni kuckari hoce. Jel' jos nekom ovo nepodnosljivo? Znam, ima posebna tema, ali ovde bas gledam na mesto stanovanja. Na sve strane su, ne moze da se zivi od njih. Mozda je bolje ici u krajeve grada gde nema parkova ni drveca, mozda ima manje kuckara tamo? Kakva su vam iskustva? Na NBG ih je previse, cim padne mrak moras da imas oci kao macka da vidis koji je vezan, koji je pusten, da budes siguran.

Nece 5k Mirijevo da me istera iz Beograda, ali ovi prenamnozeni kuckari hoce. Jel' jos nekom ovo nepodnosljivo? Znam, ima posebna tema, ali ovde bas gledam na mesto stanovanja. Na sve strane su, ne moze da se zivi od njih. Mozda je bolje ici u krajeve grada gde nema parkova ni drveca, mozda ima manje kuckara tamo? Kakva su vam iskustva? Na NBG ih je previse, cim padne mrak moras da imas oci kao macka da vidis koji je vezan, koji je pusten, da budes siguran.
To ti je što ti je. Svuda ih ima. Taj strah, treba drugačije da rešiš.
Plivao si medju ajkulama 😉
Nije ni meni prijatno, par incidenata sam imao, jedan me je ugrizao za nogavicu, moraš da si spreman da ih i šutneš da bi se odbranio nekad.
Loše je kada kvart nije osvetljen, mada tu su veći problem ovi drogoši od kučkara, ne ovi koji duvaju ili @Extroniks koji gricka semenke i pije limenku piva sa drugarom jer štekaju novce za narednu kupovinu investicione nekretnine. Realno se lako pomešaju ljudi koji sede na klupama, još ako su u trenericama i air-maxu.
Realno kučkari oteraju drogoše, tako da eto.

Nije ni meni prijatno, par incidenata sam imao, jedan me je ugrizao za nogavicu, moraš da si spreman da ih i šutneš da bi se odbranio nekad.
Loše je kada kvart nije osvetljen, mada tu su veći problem ovi drogoši od kučkara, ne ovi koji duvaju ili @Extroniks koji gricka semenke i pije limenku piva sa drugarom jer štekaju novce za narednu kupovinu investicione nekretnine. Realno se lako pomešaju ljudi koji sede na klupama, još ako su u trenericama i air-maxu.
Nije moj strah, od zene je, nije pitanje straha, pitanje je zakona i sve to treba drakonski kaznjavati dok se ne nauce. Kad se nauce, onda cemo svi da zivimo u harmoniji. Kako moze Spanac, Italijan, Slovenac da drzi kuce na povocu? Gde god smo otisli, a Srbin ne moze? Elitno naselje Dorćol ako gledas recimo, ono je puno psećeg izmeta.
Drogoši su finiji od kučkara 😀
Npr na NBG nema puno lutalica, mada ih u poslednje vreme ima vise nego prethodnih godina. Ali npr periferija Beograda, ako se malo odmaknes, copori lutalica su okolo, jako opasne price. Ozbiljan problem, pa i kad neko odlucuje za nekretninu (npr ja), sve ulazi u jednacinu, pa i to koliko razne gradske sluzbe provode vremena u tom kraju, i da li uopste dolaze.

Odličan stan.
Zapuhno me smrad preko slike
1761088482821.png

A neces valjda na emocije da udaras, to mi slaba tacka ccc
Evo, do 4000-te stranice kucam samo reci hvale. Pocinjem opet da mracim za jedno mesec dana kad proslavimo 5000-tu stranicu.
Bravo Perice. Imao si već dosta strana da nam kažeš bilo šta realno o sektoru nekretnina u Švedskoj, ali si ipak bio previše zauzet misijom da nam dokažeš da imaju niže kamatne stope od nas, bolji životni standard i da su nam nekretnine skupe (što bez tebe nismo znali). Da si jednu sliku grada podelio, bilo bi dosta korisnije.
Saznali smo jedinu "realnu" informaciju da si kupio starogradnju u nekom neznanom kraju na "dvadesetak" minuta odmah tu do centra, za "nešto jače" od 4k.

I ja sam uzeo novogradnju za nešto jače od 1.5k na dvadesetak minuta od centra. I manje Beovozom.

Obod Pančeva

Poslednja izmena:
Bio moj drugar u Sofiji pre deset dana i šokirao se koliko sve izgleda jadnije nego u Beogradu. Kaže lošija kola voze, u Taksiju zastareliji pokazivač tarife, ulice i fasade propale, klopa lošija. Ne deluje generalno da bolje žive.

Jedina svetla tačka im je metro.
Prvo da skine ružičaste naočare, takodje da malo pogleda Dorćol , pa čak i ulice i zgrade po Dedinji bez naočara, pa ponovo u Sofiju…slična prica i gastosa, odu iz Beigrada i hoće da umru da se vrate, prvi out kad dodju posle nekog vremena se smore koliko je ružan i prljav grad…perspektiva 🙃

kakav arapsko turkmenistansko temuovski ***arnik sa starim gusanim radijatorima pored sveg mramora kamena i željeza
Ma da, slazem se apsolutno, vise sam mislio na lokaciju, ali trebalo.je da naglasim. Takodje ovaj konkretno nema lift. Na NBG su meni licno najprimamljiviji stanovi oko savskog i dunavskog keja. 61, 62, 63, 64, 65 bih preskocio u sirokom luku. Oko Fontane je super i oko Studenjaka. Ovi oko Arene su mi zanimljivi tako na oko, svidja mi se resenje ono sa zoniranim parkingom na ostrvima tamo.
NBG ima problem definitivno sa staroscu zgrada, ali to je druga tema.

I kad sam se vec raspisao, iz nekog razloga mi se svidja Blok 72 kako su ove novije zgrade da kazem uradjene, ceo vibe naselja. Slicno kao novo naselje za snage bezbednosti u Zemunu. Slicna drzavna gradnja, ali mi bas deluje nekako lepo, ne znam ni sam zasto.

Poslednja izmena:

jake priče.
a ovaj deo mi se ipak izdvaja:
"Novi kompleks na mestu hotela Jugoslavija takođe se visoko kotira. Iako je gradnja tek na početku, prodaja je krenula, a cene idu od 8.000 evra po kvadratu (garaža od 50.000 evra). Na tom mestu na raspolaganju će biti 525 stanova."

"Govori tiho i vodi psa sa sobom" :D

Ozbiljan problem, pa i kad neko odlucuje za nekretninu (npr ja), sve ulazi u jednacinu, pa i to koliko razne gradske sluzbe provode vremena u tom kraju, i da li uopste dolaze.
Slažem se, kao neko ko nije rodjen u BG-u, verovatno sam podsvesno isto i uradio pre kupovine nekretnine.
Zato su mi u obzir i dolazili Blok 65 ili BNV za razmatranje.
Zato i jesu na ceni ti veći projekti, održavanje, sigurnost itd...
Dosta Beogradjana negoduje BNV jer su gradske službe preusmerene da se tamo vodi računa zarad ostalih delova.
Svakako treba spomenuti dosta skuplje održavanje kompleksa zbog kojih i jeste tako...
Eto duplo jeftiniji od ovog kojeg sam ja okačio. A realno porodica koja može u onom, mogla bi i u ovom da živi.
Još ti ostane 400k za ulaganje.
Svasta ...

Zbog cene si napisao svašta?

Ne znam da li stvarno novogradnja, ako jeste to lagano upada u raspon cena po kvadrata koji se po tom kraju traži (ako uzmemo i da je polunamešten).
I onda baš vidimo apsurd, koliko god da je sređen, nije to stan za nekog multimilonera.

Eto duplo jeftiniji od ovog kojeg sam ja okačio. A realno porodica koja može u onom, mogla bi i u ovom da živi.
Još ti ostane 400k za ulaganje.
ne možeš nikako da upoređuješ stan koji si ti okačio i ovaj jer dr ivana ribara i blok 65 ispada ko da porediš mercedes i fiat. ako kupiš fiat, ostaće ti mnogo više nego da si kupio merca, realno ;)

Jel ovo stan od stonoge, 150 pari obuce sam izbrojao.
Jel moze neko od ovih sa lajfstajlom da nam kaze jel to sada neki standard za normalan zivot, da nismo pustinjaci.
To je onaj budzet od 500e za prevoz sto je @Suzuman stavio u kalkulaciju. 300e za kola i 200e za obucu, mesecno. Za par godina dobijes situaciju sa slike.

ne možeš nikako da upoređuješ stan koji si ti okačio i ovaj jer dr ivana ribara i blok 65 ispada ko da porediš mercedes i fiat. ako kupiš fiat, ostaće ti mnogo više nego da si kupio merca, realno ;)
Tako nekako, ne bih baš poredio fiat i mercedes, već klot verzija merceda sa full verzijom mercedesom, ali i u jednom i u drugom slučaju te doveze na odredište.
U pitanju je već/bolji komfor i luksuz svakako.
Za život je meni lično ako imaš na raspolaganju samo toliko para da kupiš skuplju verziju, da se ide sa jeftinijom verzijom a ostatak u ulaganje.
Ne znam koliko treba da imam para na raspolaganju da bi uzeo stan sa 2 parking mesta za 850k, jednostvano ne znam jer nisam u toj situaciji.
Rekao bih 3.4M.

Vrh