Šta je novo?

Cene nekretnina

Ponesi rašlje, vidi dal' ima podzemne vode ili je losa energija. Ako je losa energija, da ne ulazemo pare. E sad ne znam dal se ova voda ispod zgrade racuna kao podzemna ili ne, nisam strucan.
Po Feng Shui-ju ako postavis krevet u smeru podzemne vode onda kanalizes Chi. U tom krevetu i nerotkinja ostane u drugom stanju :D

Ako klizne kurs srusice se sve.Ovde se sve bazira na sve vecim primanjima u evrima,branice se kurs po svaku cenu.Povecace dug za x milijardi,mislim da ce to biti nacin održavanja istog.
Kurs ima da se brani k'o onimad Sabac od poplave pa sta kosta da kosta ... jer "Sabac ne sme pasti" (drug stari je u stvari rekao "Prozor mora pasti" ali ovaj sto je izdao sve osim knjige ima jaku zelju da bude marsal umesto Marsala)

Ako klizne kurs srusice se sve.Ovde se sve bazira na sve vecim primanjima u evrima,branice se kurs po svaku cenu.Povecace dug za x milijardi,mislim da ce to biti nacin održavanja istog.

Да, па и ови потези од јуче и још једно лупање шамара правној држави, говоре о томе да је фрка. Једно је економска логика, друго је (самоубилачка) политика...можеш ти да одложиш неке ствари, али ће те сумарно испасти скупље...

Како год, остварује се оно што смо предвиђали, већа репатријација профита, а истовремено мање инвестиције и наравно да држава мора да интервенише на девизном тржишту. Пре пар месеци сам онако интуитивно и смело то изјавио и сам верујући да је мања вероватноћа за тако нешто. Е па сад расте та вероватноћа...

Мој бет остаје на око 130...

Да, па и ови потези од јуче и још једно лупање шамара правној држави, говоре о томе да је фрка. Једно је економска логика, друго је (самоубилачка) политика...можеш ти да одложиш неке ствари, али ће те сумарно испасти скупље...

Како год, остварује се оно што смо предвиђали, већа репатријација профита, а истовремено мање инвестиције и наравно да држава мора да интервенише на девизном тржишту. Пре пар месеци сам онако интуитивно и смело то изјавио и сам верујући да је мања вероватноћа за тако нешто. Е па сад расте та вероватноћа...

Мој бет остаје на око 130...
Slazem se,to sto govoris je logično.Ja samo sve to vidim jednostavnije,klizanje kursa-pada im ceo koncept i nema zaustavljanja,sve ode u ...Deluje mi da idu na to da premoste do nekog kopanja necega i novog izvora deviza.Ne ulazim politički u to da li je to realno izvodljivo,ali mislim da ga oni vide kao izvodljivo.

Uvek su spominjali kako je bolje u Srbiji-Hercegovini svih 25-30god koliko su tamo i evo sada planiraju u penziji i da se vrate.
Toliko je ovde bolje da su 30god bili tamo. Klasična gastoska priča, dodju ovde da umru, a ostave stan tamo deci. Tamo kao djubretari kupili stan i skup auto, a ovde ni kao inženjeri ne bi skupili za sobu, a kamoli za stan.
Što da ne? Ovo je pravi "na vodi" Tutin na vodi, a ne onaj BNV što je pored vode, a zove se na vodi.

Izmedju ostalog, piše i ovo. Poslaću im Upit jer me baš zanima nacrt Ugovora.
  • Minimalno učešće: Sa samo 10% učešća, ostvarujete pristup bankarskom kreditu za kupovinu apartmana, čime značajno smanjujete početni kapital potreban za ulaganje.
  • Garantovana fiksna renta: Investitor garantuje fiksnu mesečnu rentu, što omogućava kupcima da pokriju iznos svoje mesečne rate kredita, čineći trošak kupovine praktično bezbrižnim i održivim.
  • Fleksibilno plaćanje: Kredit je prilagodljiv vašim finansijskim mogućnostima, uz konkurentne kamate i povoljne uslove, dok fiksna renta od investitora pokriva mesečnu ratu kredita, smanjujući vaše troškove na minimum.
  • Sigurna investicija: Uz garantovanu rentu i mogućnost pokrivanja rate kredita, vaša investicija u apartman u Golden Panorama postaje stabilna i profitabilna na duži period, dok istovremeno uživate u luksuznom prostoru na Zlatiboru.

• Minimalno učešće: Sa samo 10% učešća, ostvarujete pristup bankarskom kreditu za kupovinu apartmana, čime značajno smanjujete početni kapital potreban za ulaganje.
  • Garantovana fiksna renta: Investitor garantuje fiksnu mesečnu rentu, što omogućava kupcima da pokriju iznos svoje mesečne rate kredita, čineći trošak kupovine praktično bezbrižnim i održivim.
  • Fleksibilno plaćanje: Kredit je prilagodljiv vašim finansijskim mogućnostima, uz konkurentne kamate i povoljne uslove, dok fiksna renta od investitora pokriva mesečnu ratu kredita, smanjujući vaše troškove na minimum.
  • Sigurna investicija: Uz garantovanu rentu i mogućnost pokrivanja rate kredita, vaša investicija u apartman u Golden Panorama postaje stabilna i profitabilna na duži period, dok istovremeno uživate u luksuznom prostoru na Zlatiboru.
Jel to staje Zlatibor ?

kao ovaj projekat, po istom principu. garantuju fiksni prinos do 8% godišnje.

Ti im ustupiš stambenu jedinicu na korišćenje i potpišeš sa njima ugovor koliko će ti fiksno isplaćivati za to.

kao ovaj projekat, po istom principu. garantuju fiksni prinos do 8% godišnje.

Ti im ustupiš stambenu jedinicu na korišćenje i potpišeš sa njima ugovor koliko će ti fiksno isplaćivati za to.
Da, vidim na 5 god piše da se može zaključiti Ugovor.
Svidja mi se koncept.
Jel se zna cena tu ovih stanova?
Mislim da sam na još jednom mestu video to u Beogradu, kačio sam ovde ili je to baš ovo.
Realno mislim da i u budućnosti ne bi bilo problema tu izdati stan.
Dok realno mogu i da se zamislim i da živim tamo.

Svidja mi se koncept.
Mislim da sam na još jednom mestu video to u Beogradu, kačio sam ovde ili je to baš ovo.
ne znam sada kakve su cene stanova. sećam se da je start bio oko 4k eur, ali to je bilo pre godinu i po dana sigurno. bio je i meni interesantan koncept...prvi put viđen u BG

Svidja mi se koncept.
To je Dedinje tj Lisičiji potok kao što je Žarkovo na Banovom Brdu. Pričali smo ranije o ovoj lokaciji, realno meni bi bilo isto kao da sam negde na periferiji. Okolo nema ničega.

To je Dedinje tj Lisičiji potok kao što je Žarkovo na Banovom Brdu. Pričali smo ranije o ovoj lokaciji, realno meni bi bilo isto kao da sam negde na periferiji. Okolo nema ničega.
Zapravo lokacija je odlicna, rezidencijalna zona, nije kao u kosnici nabijena lamela do lamele. Blizu centru a manje opterecen infrastrukturno nego druge centralne opstine. Okolo nema nicega - peske. Nemas apoteku, pekaru i kladionicu ispred nosa, to je tacno. Rezidencijalna zona. Nemas to ni u Uzickoj pa je to ulica sa najskupljim posedima u Srbiji.

Da li se isplati za investiciju ili ne, to je vec licna procena. Meni je upitno kako neko moze da garantuje prinose i sta ako se to ne desi.

Zapravo lokacija je odlicna, rezidencijalna zona, nije kao u kosnici nabijena lamela do lamele. Blizu centru a manje opterecen infrastrukturno nego druge centralne opstine. Okolo nema nicega - peske. Nemas apoteku, pekaru i kladionicu ispred nosa, to je tacno. Rezidencijalna zona. Nemas to ni u Uzickoj pa je to ulica sa najskupljim posedima u Srbiji.

Da li se isplati za investiciju ili ne, to je vec licna procena. Meni je upitno kako neko moze da garantuje prinose i sta ako se to ne desi.
U Užičkoj već možeš peške, sa druge strane rezidencijalna zona je i Višnjica, Jajinci, MML..., blizu centra. Jedino što vadi ovu lokaciju je blizina izvikanog Dedinja, ništa više. Meni je lokacija loša pogotovo za investiciju, e sad jbg sve je u oku posmatrača.

U Užičkoj već možeš peške, sa druge strane rezidencijalna zona je i Višnjica, Jajinci, MML..., blizu centra. Jedino što vadi ovu lokaciju je blizina izvikanog Dedinja, ništa više. Meni je lokacija loša pogotovo za investiciju, e sad jbg sve je u oku posmatrača.
zato su i stavili ovih 8% "obećanog" povrata jer na neki način ipak moraju da privuku kupce. klasičan prodajni mamac

Jeste sećam se.
Da u ovakvom mirnom kompleksu živim sa svakodnevnim SPA suviše bih se opustio. Još da imam zbog toga i manji kontakt sa ljudima, verovatno bih se suviše opustio da bih možda odustao od planova i investicija i eto tako kao bio srećan. Kada razmislim nije to još za mene.
Bolje onda ja to da radim na planini, da stvarno pobegnem iz grada, na kratki reset. Ovde u gradu nema opuštanja, treba imati tu dozu poslovnog nadmetanja konstantno.
Uredjena periferija je meni ok. Zdrav vazduh, market, vrtić, SPA, teretana ne treba više od toga.
Ovo mi je kada stvarno možeš sve online i na neki način nema potrebe za svakodnevnom žurbom odlaska na posao.

Vrh