Drasticno je veci, i?Uporedi broj izgradjenih/prometovanih novogradnji na NBG pre početka BNV i nakon toga![]()
Drasticno je veci, i?Uporedi broj izgradjenih/prometovanih novogradnji na NBG pre početka BNV i nakon toga![]()
Garažno mesto je cenio 30k pa se možda dogovorio za ukupnu cenu jer ko kupuje ovakav stan verovatno kupuje i garažno mesto.Neobicno da prodavac nije pokusao da izvuce jos 15 ili 20k na ovu cenu. Mozda se nebi prodao u roku od odmah, ali svakako bi privukao dosta potenicjalnih kupaca, a neko bi verovatno prihvatio da plati 290k za ovaj stan.
Ako su ga prodali, onda jesam
Slazem se, ovaj stan bi se mogao prodati za 290k, mozda i do 300k, garaza je isto potcenjena- vredi 35k.Ako su ga prodali, onda jesam
Desi se da malo opipaju tržište, povuku stan i oglase ga za jaču cenu. A desi se i da ima više kupaca, pa krene tu muljanje. Svakako, ostajem pri mišljenju da su ova lokacija i sam stan mogli da budu cenjeni i više na sadašnjem tržištu. Kao što kažete, uz parking ispadne to sasvim dobro za obe strane.
Potcenjena je svaka garaza gde nema metroa, zlata vredi. Ko god ima priliku, treba da uzme. Makar i ne vozio auto, moze da izdaje.Slazem se, ovaj stan bi se mogao prodati za 290k, mozda i do 300k, garaza je isto potcenjena- vredi 35k.
Um, ovo zapravo nije tačno iz više razloga, a primarni je da je ROI na garaže još niži nego na stanove. Takodje, ljudi koji imaju puno para i plaćaju dobre kirije (preko 1000 eur) u 90% slučajeva su stranci koji ne voze niti im trebaju garaže. Domaćim građanima je mahom puno para da daju 35-40k na garažu, jer za te pare kupe neki "besan" polovan auto, ali neće da im je neko "izbija pare iz džepa" pa parkiraju na ulici. Kao rezultat toga, većina tih parking mesta se renta za 100-130 eur ako su stanadrne velicine (klackalice i slične budževine još manje) Pogledaj bilo koju veću novogradnju, ima tona parking mesta za izdavanje. Kada god odem u West i parkiram se u podzemnoj garaži, bukvalno je polu prazna.Potcenjena je svaka garaza gde nema metroa, zlata vredi. Ko god ima priliku, treba da uzme. Makar i ne vozio auto, moze da izdaje.
Nije netačno da je ROI na garaže niži od stanova, ali to jako zavisi od lokacije i potražnje. Stranci možda ređe koriste garaže, ali nisu jedini zakupci skupih stanova. Domaći vozači često izbegavaju kupovinu garaže zbog cene, ali problemi s parkiranjem rastu. Izdavanje za 100–130€ jeste česta pojava, ali u širem centru ili poslovnim zonama cene idu i do 200€.Um, ovo zapravo nije tačno iz više razloga, a primarni je da je ROI na garaže još niži nego na stanove. Takodje, ljudi koji imaju puno para i plaćaju dobre kirije (preko 1000 eur) u 90% slučajeva su stranci koji ne voze niti im trebaju garaže. Domaćim građanima je mahom puno para da daju 35-40k na garažu, jer za te pare kupe neki "besan" polovan auto, ali neće da im je neko "izbija pare iz džepa" pa parkiraju na ulici. Kao rezultat toga, većina tih parking mesta se renta za 100-130 eur ako su stanadrne velicine (klackalice i slične budževine još manje) Pogledaj bilo koju veću novogradnju, ima tona parking mesta za izdavanje. Kada god odem u West i parkiram se u podzemnoj garaži, bukvalno je polu prazna.
Cesce sam cuo da investitor nece da proda 2 mesta, nego sto ima mesta viska. Bar ja licno i od mojih poznanika. Mada nisam pitao na nbgUm, ovo zapravo nije tačno iz više razloga, a primarni je da je ROI na garaže još niži nego na stanove. Takodje, ljudi koji imaju puno para i plaćaju dobre kirije (preko 1000 eur) u 90% slučajeva su stranci koji ne voze niti im trebaju garaže. Domaćim građanima je mahom puno para da daju 35-40k na garažu, jer za te pare kupe neki "besan" polovan auto, ali neće da im je neko "izbija pare iz džepa" pa parkiraju na ulici. Kao rezultat toga, većina tih parking mesta se renta za 100-130 eur ako su stanadrne velicine (klackalice i slične budževine još manje) Pogledaj bilo koju veću novogradnju, ima tona parking mesta za izdavanje. Kada god odem u West i parkiram se u podzemnoj garaži, bukvalno je polu prazna.
Naravno, ja govorim o cenama u stambenim zgradama. Recimo, u poslovnoj zgradi u Resavskoj, parking mesto je 180 eur+PDV. Znači ako želiš kolima na posao, nije dovoljno da kupis/iznajmis garažu tamo gde stanuješ, već i tamo gde radiš. To čini odlazak na posao kolima višestruko neisplativim.Nije netačno da je ROI na garaže niži od stanova, ali to jako zavisi od lokacije i potražnje. Stranci možda ređe koriste garaže, ali nisu jedini zakupci skupih stanova. Domaći vozači često izbegavaju kupovinu garaže zbog cene, ali problemi s parkiranjem rastu. Izdavanje za 100–130€ jeste česta pojava, ali u širem centru ili poslovnim zonama cene idu i do 200€.
Opet zavisi, ti uvek posmatras da je lagano doci prevozom na posao, smatras prevoz kao gotovu, jednostavnu stvar koja funkcionise odlicno. Mozda neko voli da zivi u Batajnici i radi u Resavskoj kao menadzer. Sta je za njega 180e mesecno? A prevozom nikad ne bi mogao da stigne na posao.Naravno, ja govorim o cenama u stambenim zgradama. Recimo, u poslovnoj zgradi u Resavskoj, parking mesto je 180 eur+PDV. Znači ako želiš kolima na posao, nije dovoljno da kupis/iznajmis garažu tamo gde stanuješ, već i tamo gde radiš. To čini odlazak na posao kolima višestruko neisplativim.
Pa ne znam koliko ima menadzera koji zive u Batajnici i putuju do centra na posao, ali sustina je da centralni delovi i NBG/Zemun jesu dobro pokriveni prevozom. Moskva ima jedan od najboljih metroa na svetu, pa nisam cuo da se Moskovljani u Beogradu nesto zale na prevoz, mada vecina njih ide peske ili cak biciklom. Meni je taj mehanizam kretanja najpozitivniji, a svakako je lakse napraviti biciklisticku staze nego metro. Pogledaj recimo koliko se u NS voze bicikli, zaista kad odes u taj grad osecas se kao da si negde u EU, makar je to moj utisak.Opet zavisi, ti uvek posmatras da je lagano doci prevozom na posao, smatras prevoz kao gotovu, jednostavnu stvar koja funkcionise odlicno. Mozda neko voli da zivi u Batajnici i radi u Resavskoj kao menadzer. Sta je za njega 180e mesecno? A prevozom nikad ne bi mogao da stigne na posao.
Kada bude stigao metro, onda mozemo da kazemo da nema potrebe za tolikim automobilima. U danasnjoj realnoj situaciji, nazalost postoji i ja nisam srecan zbog toga. Sta ce meni u zivotu da budem skoncentrisan 100% svako jutro i da se stresiram u saobracaju? Lakse je da se sedne u metro i za 10 min si stigao od Batajnice do Mirijeva.
Moskovljani u Beogradu su se svi nabili blizu svojih poslova ili rade od kuce. Ako ides prevozom sa druge strane mosta, u dobrom delu slucajeva, vise ti se isplati auto. Kako ce neko iz Visnjicke banje da dodje na NBG prevozom? Sta mislis koliko mu treba? Evo Google Maps kaze 1h:14min sa presedanjem. Znaci bez sat i po nista.Pa ne znam koliko ima menadzera koji zive u Batajnici i putuju do centra na posao, ali sustina je da centralni delovi i NBG/Zemun jesu dobro pokriveni prevozom. Moskva ima jedan od najboljih metroa na svetu, pa nisam cuo da se Moskovljani u Beogradu nesto zale na prevoz, mada vecina njih ide peske ili cak biciklom. Meni je taj mehanizam kretanja najpozitivniji, a svakako je lakse napraviti biciklisticku staze nego metro. Pogledaj recimo koliko se u NS voze bicikli, zaista kad odes u taj grad osecas se kao da si negde u EU, makar je to moj utisak.
Nisam mislio da je Srbija stvarno slična Austriji, koliko je različitija od Sfrj. U nekim bazičnim stvarima da, potpuna suprotnost Sfrj.Sličnosti mogu da se povuku, samo što treba istaći da je Austrija osamdesetih već imala dobro diversifikovanu industrijsku bazu, možda najnižu stopu nezaposlenosti u Evropi, izraženu konkurentnost izvoza (koja ih je vadila umnogome), socijalno blagostanje. Ma, prednostima na kojima su oni jahali do osamdesetih (pa i posle) nema kraja: bliska koordinacija sa Nemačkom, članstvo u EFTA još od 1960-ih, Maršalov plan, neutralni status... 80-ih je kod njih već duboko ukorenjeno socijalno partnerstvo (Sozialpartnerschaft), vladavina prava itd. Sudba im je dodelila sve ono što nama nije...
80-te su u nekom smislu godine usporavanja (fiskalnih pritisaka, restruktuiranja) njihove ekonomije. Od 1968 do 1973 oko 6% godišnje, zatim usporavanje (OPEC 1 kriza), od 1973-1979 oko 3%; i onda na ispod 2% u post OPEC 2 periodu do 1986. 1988 je bila jača, oko 4% rasta... Svakako, ne znam koliko bi bilo adekvatno porediti našu sadašnju tačku sa njihovom tada. Morao bi da se fokusiraš na pojedinačne faktore po meni: pegovanje šilinga za DM (ako gledamo sa tačke monetarne politike) restrukturiranje nacionalizovanih industrija (OIAG, OMV), poreske reforme, dereguacija SME...
Verovatno koriste i neki AI generatorOvi tekstovi o nekretninama su skoro svi isti i često deluju kao promo članak![]()
Moze se bez auta, ali u Bg-u je dosta teze bez istog.Sa jedne strane pricas ljudima u fazonu sta im fali da kupuju van centra, a sa druge strane kazes moze prevozom, a u realnosti ne moze.
Ja vidim povoljna cena, malo vise od 1k e/m2, kad ono Cuprija
To znači da za život u pristojnom ambijentu nije neophodno ići u NS ili BG, ovaj stan je sasvim u skladu sa finansijskim mogućnostima prosečnog fakultetski obrazovanog građanina Srbije.Ja vidim povoljna cena, malo vise od 1k e/m2, kad ono Cuprija![]()
Pa ti se fokusiraj na dve trećine proizvoda koji nisu poskupeli i onda će ti subjektivni osećaj inflacije biti 0% i osećaćeš se zadovoljnije.Kako vam se čini lična inflacija poslednjih 30 dana? Pošto zvanična NBS nema veze sa životom zato vas pitam za ličnu.
Čisto neko moje zapažanje, od pekare ispred zgrade pa do lidla mi se čini da je makar trećina proizvoda porasla od 10% do 15%.
Ne znam za pojedinačne proizvode, ali znam da se ženi i meni mesečna potrošnja uvećala za nekih 35%. I dalje živimo u istom stanu, istu količinu struje trošimo, slično se hranimo čak možda i manje hrane kupujemo, isto se oblačimo, isto letujemo, ista kola vozimo. Svaki mesec sednem i gledam u sve račune (koristimo mani.rs), i onako besno krenem da analiziram jer mislim da smo previše potrošili, i možda nađem 1 nerazumnu kupovinu, sve ostalo manje više isto kao kad smo započeli zajednički život.Kako vam se čini lična inflacija poslednjih 30 dana? Pošto zvanična NBS nema veze sa životom zato vas pitam za ličnu.
Čisto neko moje zapažanje, od pekare ispred zgrade pa do lidla mi se čini da je makar trećina proizvoda porasla od 10% do 15%.
Mani te državne retorike. Lepo pitamPa ti se fokusiraj na dve trećine proizvoda koji nisu poskupeli i onda će ti subjektivni osećaj inflacije biti 0% i osećaćeš se zadovoljnije.
35%? U odnosu na koji vremenski period?Ne znam za pojedinačne proizvode, ali znam da se ženi i meni mesečna potrošnja uvećala za nekih 35%. I dalje živimo u istom stanu, istu količinu struje trošimo, slično se hranimo čak možda i manje hrane kupujemo, isto se oblačimo, isto letujemo, ista kola vozimo. Svaki mesec sednem i gledam u sve račune (koristimo mani.rs), i onako besno krenem da analiziram jer mislim da smo previše potrošili, i možda nađem 1 nerazumnu kupovinu, sve ostalo manje više isto kao kad smo započeli zajednički život.