Šta je novo?

Cene nekretnina

Данас сам срео колегу и у необавезном ћаскању рече ми да су његове комшије продале две куће пре неколико месеци ,да су станови унапред продати иако до данас ни једна црепљика није скинута???Место,Чачак.Док староградњу нико не тражи.

Poslednja izmena:
Нисам био на том месту да бих коментарисао догађај а секта 1 и секта 2 ће имати увек "своју" истину.Да си читао,шокиран сам ослобађањем насилника и што је најгоре,добио сам одговор од пријатеља адвоката за мишљење и каже да је све урађено по закону.(Па какви су нам то закони)?
А о томе колико си храбар а да се не бојиш да се бациш под точкове,верујем ти,не мој ми доказивати.
И да,народна изрека је:Увек може боље ал и горе.
Немој бити песимиста,(уживај у животу)последњих месеци стално помињеш неко брашно,биће горе,ниси ваљда био толико гладан да сањаш брашно,кризу..Или ти то пумпају у главу Н секташи?
Ја верујем да ће нам увек бити боље и боље
Ispra mi glavu n tv jbt. Zbog n1 nam oslobadjaju kriminalce, padaju nadatresnice, cveta korupcija… sve si u pravu.
Nista nije uradjeno po zakonu. Ni u jednom zakonu ne pise da si narodni heroj ako devojci polomis vilicu. To samo kod nase vlasti ima koja sama pise zakone i selektivno ih primenjuje. Ali dobro neka je Vama to ok. Bice bolje, rekli na informeru.

Ispra mi glavu n tv jbt. Zbog n1 nam oslobadjaju kriminalce, padaju nadatresnice, cveta korupcija… sve si u pravu.
Nista nije uradjeno po zakonu. Ni u jednom zakonu ne pise da si narodni heroj ako devojci polomis vilicu. To samo kod nase vlasti ima koja sama pise zakone i selektivno ih primenjuje. Ali dobro neka je Vama to ok. Bice bolje, rekli na informeru.
Kao da si novinar N1,majstor u izvrtaju činjenica.Daj link ko je koga proglasio narodnim herojima i kada?
Da li sam ikad napisao da zbog N1 padaju nadstrešnice i sve ostalo,link?
Voleo Bih da me demantuješ bar jednom.

Данас сам срео колегу и у необавезном ћаскању рече ми да су његове комшије продале две куће пре неколико месеци ,да су станови унапред продати иако до данас ни једна црепљика није скинута???Место,Чачак.Док староградњу нико не тражи.
Malo su ze zaigrali sa tim novogradnjama po Cacku, tu je izgleda i tuzilastvo zainteresavano za kvadrate. Avenija od kruznog toka gore do DIS-a je maltene cela prodata a samo deo se gradi.

Kao da si novinar N1,majstor u izvrtaju činjenica.Daj link ko je koga proglasio narodnim herojima i kada?
Da li sam ikad napisao da zbog N1 padaju nadstrešnice i sve ostalo,link?
Voleo Bih da me demantuješ bar jednom.
Nema sta da budes prisutan da bi komentarisao. Da li je devojci polomljena vilica? Da li je premijer dao ostavku zbog toga? Nije sigurno jer je ona napala njih. Daj link gde pise da kriminalci mogu da ti polome vilicu i da sve bude po zakonu. Ne znam sta ja to tebe imam da demantujem, ti si svoje stavove iskazao, kao i drugi clanovi koji podrzavaju ovu vlast, sto je ok. To je kao kad dzole kuka kako on nikad nije rekao da trebamo da budemo srecni sto ima mleka i brasna vec samo da je sad super jer nekad nije bilo mleka i brasna. Za N1 imas toliko postova da postaje iritantno, nijednom nisi spomenuo informer, pink, bljuc vec ti nekako uvek n1 smeta. Kapiram da ti je krivo jer su te ispalili tvoji cacani posle 5og oktobra jer ko zna sta si ocekivao zauzvrat pa su ti sad svi krivi, svi su isti, borba je uzaludna i te seme. Izmakni se, ne smetaj. Jbg mene koliko god neko da ispali opet znam sta je dobro, a sta zlo. Da sam takav i da mi ne smeta da gazim po ljudima, da nemam obraza, da gledam samo sebe… sad bih bio milioner.

Ostavicu ovu tragediju ovde ...

Stambeni krediti za mlade su najavljeni decembra 2024. Tacno su zbog toga digli cene pre nego sto je uopste iko pokazao interesovanje za te kredite.

I sta smo time dobili? Samo vise cene. Ranije su ti mladi mogli da kupe stan od 100k evra bez pomoci drzave. Sad im drzava pomaze da taj isti stan kupe za 130k evra.

Da li znate kako je jedan covek u Starom Rimu postao vlasnik velikog broja nekretnina?

Marko Licinije Kras bio je jedan od najbogatijih Rimljana u istoriji. Jedan od načina na koji je stekao bogatstvo bilo je organizovanje „vatrogasne brigade“.

Vredi napomenuti da u polovini 1. veka p.n.e. u Rimu nije postojala vatrogasna služba. S druge strane, požari su u Rimu bili česta katastrofa. U velikoj meri, drvene zgrade i zbijenost grada značili su da je i mala iskra bila dovoljna da izbije požar koji se lako širio.

Ali kako je funkcionisala Krasova „vatrogasna brigada“? U trenutku kada bi izbio požar, Kras bi sa svojim „vatrogascima“ (grupom od 500 robova — arhitekata i graditelja) došao na lice mesta i prvo za vrlo nisku cenu otkupio zapaljenu zgradu sa zemljištem, a tek tada bi njegovi ljudi pristupili gašenju požara. Na taj način, Kras je postao vlasnik velikog dela rimskih nekretnina.
Izvor: https://imperiumromanum.pl/en/curiosities/crassus-fire-brigade

Evo sada je Srbija u pozarima. Neka sela su cela izgorela, pa ko je pragmatican moze da kupi nesto po snizenoj ceni pre nego sto izgori. /s

Stambeni krediti za mlade su najavljeni decembra 2024. Tacno su zbog toga digli cene pre nego sto je uopste iko pokazao interesovanje za te kredite.

I sta smo time dobili? Samo vise cene. Ranije su ti mladi mogli da kupe stan od 100k evra bez pomoci drzave. Sad im drzava pomaze da taj isti stan kupe za 130k evra.
Pa nije isto da li je 1% ucesca ili 20% (cesto i 30%). Krediti za mlade nisu nuzno losi.

Pa nije isto da li je 1% ucesca ili 20% (cesto i 30%). Krediti za mlade nisu nuzno losi.
Da li ss vise isplati da se drzava ne mesa, da stan bude 80k, ti nekako skupis 20k i uzmes kredit od 60k, ili da se drzava mesa i da ti kredit sa ucescem od 1%, ali moras da uzmes kredit od 100k, duplo veci nego pre mesanja drzave?

Prvo treba da se postavi pitanje da li taj neko uopste moze lako ili relativno brzo da skupi 20k evra. Taj ko moze njega ovaj kredit za mlade i ne zanima. Drugi je problem sto je trziste takvo da prodavci mogu da dignu cene.

Nema sta da budes prisutan da bi komentarisao. Da li je devojci polomljena vilica? Da li je premijer dao ostavku zbog toga? Nije sigurno jer je ona napala njih. Daj link gde pise da kriminalci mogu da ti polome vilicu i da sve bude po zakonu. Ne znam sta ja to tebe imam da demantujem, ti si svoje stavove iskazao, kao i drugi clanovi koji podrzavaju ovu vlast, sto je ok. To je kao kad dzole kuka kako on nikad nije rekao da trebamo da budemo srecni sto ima mleka i brasna vec samo da je sad super jer nekad nije bilo mleka i brasna. Za N1 imas toliko postova da postaje iritantno, nijednom nisi spomenuo informer, pink, bljuc vec ti nekako uvek n1 smeta. Kapiram da ti je krivo jer su te ispalili tvoji cacani posle 5og oktobra jer ko zna sta si ocekivao zauzvrat pa su ti sad svi krivi, svi su isti, borba je uzaludna i te seme. Izmakni se, ne smetaj. Jbg mene koliko god neko da ispali opet znam sta je dobro, a sta zlo. Da sam takav i da mi ne smeta da gazim po ljudima, da nemam obraza, da gledam samo sebe… sad bih bio milioner.
Толико си острашћен да ти се привиђа и оно што никад нисам написао.Волео бих да цитираш било шта од оног што си надробио (да подржавам насиље,власт,криминал и .сл).Не спомињем директно пинк,информер јер то овде нико не прати њих зовем секта 1..Ови други ,секта 2 су друга крајност,пратим их дуго и кад си у мањем месту и сваког познајеш,лако препознаш лаж,непроверене информацију...Наведи колико постова имам о Н1 осим 2-3 помињања само једне речи.
Нико мене није испалио нити може,али много значи та животна школа.Све ти буде кристално јасно,схватиш како све функционише..Из свега увек изађеш само јачи и паметнији.То је прошлост коју сам поменуо у другом контексту,небитно и неважно.
Пресабери се,провери још једном шта ко пише,очигледно си ме помешао са неким.

Iz cista mira se obrusio deo fasade koji nije odrzavan od 70ih
Мора се нешто урадити поводом фасада јер у појединим деловима града изгледају очајно и делују као да ће сваког тренутка отпасти делови (Гледам у адмирала гепрата и чудим се како нико ништа не предузима).То су зграде старе 100 година

Толико си острашћен да ти се привиђа и оно што никад нисам написао.Волео бих да цитираш било шта од оног што си надробио (да подржавам насиље,власт,криминал и .сл).Не спомињем директно пинк,информер јер то овде нико не прати њих зовем секта 1..Ови други ,секта 2 су друга крајност,пратим их дуго и кад си у мањем месту и сваког познајеш,лако препознаш лаж,непроверене информацију...Наведи колико постова имам о Н1 осим 2-3 помињања само једне речи.
Нико мене није испалио нити може,али много значи та животна школа.Све ти буде кристално јасно,схватиш како све функционише..Из свега увек изађеш само јачи и паметнији.То је прошлост коју сам поменуо у другом контексту,небитно и неважно.
Пресабери се,провери још једном шта ко пише,очигледно си ме помешао са неким.
U pravi si e. Evo na sekti 1 ceo dan izvestavaju o pozarima, a na sekti 2 (n) samo lazi.
Problem je sto si ti prihvatio da si izgubio pa ti sad sve ravno umesto konstantne borbe. Znam i Ja kako sta funkcionise (odavno) pa se opet ne predajem i nije me briga samo za sebe. No, ljudi su razliciti. Ne branim nikome da ima svoje stavove, samo ne mora da soli pamet drugima sa nekim glupostima.

2800eur/m2, jedino što mi mikrolokacija nije najbolja na 1 spratu je.
Није скупо,није ми толико битно ни први спрат али поглед кроз прозоре није леп.Добро је што има нешто намештаја (кухиња)за почетак,

U pravi si e. Evo na sekti 1 ceo dan izvestavaju o pozarima, a na sekti 2 (n) samo lazi.
Problem je sto si ti prihvatio da si izgubio pa ti sad sve ravno umesto konstantne borbe. Znam i Ja kako sta funkcionise (odavno) pa se opet ne predajem i nije me briga samo za sebe. No, ljudi su razliciti. Ne branim nikome da ima svoje stavove, samo ne mora da soli pamet drugima sa nekim glupostima.
Благо теби кад си докон да гледаш секте.
Лето ће брзо да прође,уживај у лепом времену.
Ја сам борац и никад се не предајем,никад не прихватам пораз, зато сам то што јесам.
Не знам где си видео да некоме нешто браним(опет привиђење),само напред,у победу.Имаш моју подршку.
Проблем је што нико не може рећи своје мишљење ако се теби не свиђа!Изгледа обожаваш Северну Кореју.

Poslednja izmena:
Није скупо,није ми толико битно ни први спрат али поглед кроз прозоре није леп.Добро је што има нешто намештаја (кухиња)за почетак,
Novi Sad je u pitanju, sa agencijskom provizijom izadje to skoro 2900eur za četvorosoban. Ta gradnja mi deluje kvalitetno i od tog Investitora sam hteo pre nekoliko godina i apartman na vikend naselju na Kopaoniku da kupim, ali baš je bio neozbiljan menadzer njihove prodaje bio pa sam odustao i kupio u blizini.
Dogovorimo se za sutrasnji poziv i vidjanje i obilazak, pa se sutra ne javlja na telefon, pa tek poslepodne se javi i kaže imao obaveze i jel sam stvarno zainteresovan itd.. Nakon kojeg dana ga ipak ponovo pozovem kažem jel možemo danas da se vidimo, kaže ima važne sastanke i javiće se u toku dana... Nije se javio. Sutra se dogovorio i kupio kod drugog.

Novi Sad je u pitanju, sa agencijskom provizijom izadje to skoro 2900eur za četvorosoban. Ta gradnja mi deluje kvalitetno i od tog Investitora sam hteo pre nekoliko godina i apartman na vikend naselju na Kopaoniku da kupim, ali baš je bio neozbiljan menadzer njihove prodaje bio pa sam odustao i kupio u blizini.
Dogovorimo se za sutrasnji poziv i vidjanje i obilazak, pa se sutra ne javlja na telefon, pa tek poslepodne se javi i kaže imao obaveze i jel sam stvarno zainteresovan itd.. Nakon kojeg dana ga ipak ponovo pozovem kažem jel možemo danas da se vidimo, kaže ima važne sastanke i javiće se u toku dana... Nije se javio. Sutra se dogovorio i kupio kod drugog.
Нови Сад волим и цена ми делује супер.Стан сличне квадратуре (четворообан 91м2)сам платио 1000 е по квадрату више (Н.Београд),Вреди узети у разматрање за наредну куповину Нових Сад ако остане исти однос цена.
Чини ми се да су и људи тамо бољи(10 година сам радио за њих и одушевљен сам пословношћу,односом према запосленима).

Vrh