Ja ne razumem kako i neki trezveniji forumaši imaju ubeđenje da je moguć "pad režima". Po meni, novac uložen u one izraelske psyop-agencije je bio dobra investicija. Mada, ako je nekom od stučnjaka palo na pamet da destiluje model radi uštede struje, začudio bi se kada vidi da se to može svesti na "deli javnost na četnike i partizane i kontroliši obe strane".
A ključno je i to što bila kakva alternative nema nikakvu podršku od strane naših najbitnijih trgovisnkih partnera. Onaj ko ima moćne saveznike ostaje na vlasti.
Nikakav Bukele u Srbiji nema šanse.Ekspresno građenje zatvora i lustracija su pusti snovi, i toga je većina građana svesna, zato se protesti i gase.
Da sam ja mlad, kao što odavno nisam, nakon poraza bih svakako napustio Srbiju. I zbog šamarčine koju bi mi život zadao, a i zbog toga što kod nekih profesora ne bih nikako više mogao da položim neke ispite.
Kome je žao te buduće izgubljene generacije, a podstanar je, mora znati da će ti mladi ljudi sa prvom postdoc-platom za par godina verovatno uzeti kredit za 600k (povoljno nakon sledećeg QE) stan na NBG-u, a oni koji studiraju "istoriju držender umetnosti" će kupovati M5k.
Tako da ja vidim glatku pobedu na sledećim izborima, kad god da budu raspisani. Ne treba zaboraviti da su do sada studenti popuštali u gotovo svakom zahtevu, i da se od strane javnosti polako doživljavaju kao slabi. A i dalje za dobar deo naroda važi ono što je čuo onomad Drašković "glasaću za tebe kada pobediš"
A i sve kada bi u skupštini sedeli isklučivo poslanici sa studentske liste, ništa od mera koji bi mogli da doprinesu padu cena nekretnina ne bi bilo usvojeno. Jer tu nikada tu neće sedeti komšija Žika koji živi u nasleđenom jedinom stanu koji ima, nego ljudi koji ima bar nekoliko nekretnina.
Zato važi: Progresivno oporezivanje nekretnina? Neće se desiti. Nikada.
Suzbijanje korupcije? Simulakrum toga možda, u prve 2 godine, posle sve po starom.
Preusmeravanje više resursa za izgradnju infrastrukture van Beograda? Neće se desiti.
Zato moja prognoza glasi da će se rast cena nastaviti velikom dinamikom do 2027 i Expo-ludnice, a posle toga pratiti Evro-inflaciju (koja će uvek biti daleko iznad 2%) bez multiplikatora.
Ja verujem da će kurs dinara biti branjem svim sredstvima, makar ceo Beograd bio ekspresno okružen rudnicima.
Koliko god se nekome ove cene činile prenaduvane, izražene u EUR one će u svakom trenutku biti najniže koje ćemo ikada više videti. To važi za Srbiju i većinu zemalja Evrope.