Samo se traze izbori Joe. Sta ima demokratskije od toga?
Znam šta se traži, ali izbori se daju ako vlada nema stabilnu većinu. Po meni oni imaju više nego stabilnu većinu.
Gluposti su radili što je davao vanredne izbore pre kad nije trebao a sad kad treba ne daje.
Plus mislim da i studenti su izašli s max zahtevima i bez ikakve želje za kompromisom, a to ne ide tako u pregovorima. Po meni oni su dobili i više nego što su mogli očekivati s onim 1% kreditima (to je bio bonus na ona 4 zahteva koji su ispunjeni) i ja da sam na njihovom mestu bi tad bio prezadovoljan. Ali, ja sam iz drugog vremena...
Pazi studentske - studentske zahteve je odmah ispunio (to su oni smanjenje školarine i ne znam koje još gluposti). i još kad su dobili ove kredite ja bi rekao vrh. Uzimaj, kupuj stan i nakrivi kapu.
Političke zahteve je delimično ispunio, uploadovali su te dokumente i pokrenuli neke postupke. Naravno da ti postupci nikad neće biti završeni jer nema volje političke i to su znali od početka. Ali to je bio leverage u pregovorima koji su obe strane znale da su max i da neće biti ispunjeni. E sad taj leverage koristiš da izvučeš šta se izvući može po meni. Da li je to bolja klopa u menzama ili krediti za mlade ili ne znam šta ali trebali su imati nešto s čim bi se zadovoljili. Ovako su u pat poziciji. Pa onda kad su videli nema tog prvog zahteva, onda kao ajmo izbore. Do sad se on konsolidovao.
I da da izbore, rezultat bi bio sličan kao u Zaječaru ili Kosjeriću. Opet 50-50 i svaki glas bi bio važan. (što smo videli i 5.oktobra da je Slobo dobio polovinu, pored svih ratova, sankcija i bombardovanja).
Ja samo objektivno gledam na stvari. Znam da su ljudi u Srbiji sada svi ili si naš ili si njihov. A nije baš tako. Imaš i one kojima je dosta i jednih i drugih. Ja sam jedan od tih. Ne volim ni blokadere da mi blokiraju puteve stalno da ne znam da li ću moći kroz BG i ostalo. A ne volim ni vlast da stalno diže tenzije bespotrebno. Umesto da bude mirno proleće i leto, sad je 30+ stepeni, umesto da svi idu na plaže i bazene oni se smucaju po ulicama i kradu Bogu dane.
Po meni sutra neće biti ništa jer se balon izduvao. Studenti su izgubili godinu samo ih niko nije obavestio, da ne kažem popušili su jer nisu znali gde i kada stati (nažalost). A čudno mi i da im roditelji nisu rekli, e sine/ćerko, dobili ste super. Uzimaj, teraj školu dalje i kraj. Ali valjda neki novi klinci. Meni svejedno. Ni u džep ni iz džepa koja god opcija pobedi samo da imam mirno i vruće (temperaturno) leto.