Jeste, i komentari su vrhunski:![]()
Šta se dešava? Srbi masovno na ovim lokacijama rasprodaju stanove za "sitno"
U Beogradu, ali i Å¡irom Srbije, sve je viÅ¡e sluÄajeva takozvanih \biznis.telegraf.rs
Ima izgleda nade za ljude koji se nadaju padu!
Sto brate u limenoj, jel tolka kriza ?Ja u limenoj gradevini parkirao auto..držao zivotinje...
Pa vidim ovde bi neki u tapaciranom limu da žive....Sto brate u limenoj, jel tolka kriza ?
![]()
Šta se dešava? Srbi masovno na ovim lokacijama rasprodaju stanove za "sitno"
U Beogradu, ali i Å¡irom Srbije, sve je viÅ¡e sluÄajeva takozvanih \biznis.telegraf.rs
Ima izgleda nade za ljude koji se nadaju padu!
Balon ne sme da stane!
E to bi bilo stvarno fenomenalno, rodiš dete I od države odmah dobiješ stan na Galenici! Samo ne znam u kom univerzumu je to ostvarivo. Međutim, slažem se da ovakve subvencije nisu potrebne. Kada bi država omogućila da žene imaju ravnopravan položaj (ista plata za isti nivo iskustva i obrazovanja), kao i da im se pruži adekvatna pravna zaštita pa da ostanu žive a ne žrtve femicida, to bi bilo sjajno. Za stan već svako mora sam da se izbori.Balon ne sme da stane!Za tih 20000 po majci su mogli da im grade zdrade u Galenici, ko bezbednjacima, uz neku malu doplatu. Ovako, mama, evo ti 20000, a za ostalih 120000 se snadji sama.
Stetocinske subvencije, kao i obicno.
Ti si toliko ostrašćen da ne razumeš osnovne stvari. Ja nikada nisam rekao da ne postoje progresivni porezi na nekretnine, nego govorim o uzoročno posledičnoj vezi između tih mera i cena nekretnina. Lako je uvesti porez, a malo teže je napraviti razvijenu ekonomiju. Ti porediš ekonomiju jedne banane države sa tip 10 ekonomijom sveta, i zemljom prebogatom rudama, mineralima i ostalim prirodnim bogatsvima i onda ingeniozni zakljucak da su stanovi prijustiviji u Torontu nego u Beogradu?! Izvini, ali ja bih se zabrinuo da je drugačije, onda bih mozda pomislio da sam poludeo a da zapravo živim u zemlji ekonomskog tigra.Dobices 20k evra i ovako i onako majstoreSamo sto u slucaju gradnje, cela suma bi bila nekoliko puta manja. Sad ja mogu po tvojoj kuhinji - Kao sto si ti rekao da nigde u svetu ne postoje progresivni porezi za gomilanje nekretnina, da kazem da se ta apsolutna jednakost u platama nije desila nigde u svetu. Prove me wrong.
Naravno, za stan svako treba da se sam izbori, osim ako si bezbednjak.
Pa ako je u drzavi u kojoj je skok populacije bio sa blizu 37 na 41,5 cena stana i dalje dostupnija nego u Bg, kako mozes da tvrdis da mere nisu imale nikakvog efekta? Koliko li tek ostrascen trebalo da budes da kazes da su imale nekakav kontraefekat? Da mi jesmo banana drzava, a banana drzavu upravo odlikuje nejednakost i gomilanje kesa na vrhu, kao u Africkim drzavama. Ti si nastavio grcevito da tvrsi - ja ne znam sta... Da su u Kanadi stanovi skupi zbog vacancy taksi, a pravio si se da ne razumes da moze biti zbog ogromnog doseljavanja i pitao se kakve to veze ima...Ti si toliko ostrašćen da ne razumeš osnovne stvari. Ja nikada nisam rekao da ne postoje progresivni porezi na nekretnine, nego govorim o uzoročno posledičnoj vezi između tih mera i cena nekretnina. Lako je uvesti porez, a malo teže je napraviti razvijenu ekonomiju. Ti porediš ekonomiju jedne banane države sa tip 10 ekonomijom sveta, i zemljom prebogatom rudama, mineralima i ostalim prirodnim bogatsvima i onda ingeniozni zakljucak da su stanovi prijustiviji u Torontu nego u Beogradu?! Izvini, ali ja bih se zabrinuo da je drugačije, onda bih mozda pomislio da sam poludeo a da zapravo živim u zemlji ekonomskog tigra.
Da li je moguce u jos nekoj zemlji, sem Srbiji i jos nekim banana drzavama, da se desava ovo?
Samo u Srbiji mozes da imas stan, i da u njemu ne mozes da spavas jer neko pravi buku nocu i niko mu nista ne moze, samo u Srbiji neko moze da ti zazida prozore jer je tako u mogucnosti. Ekonomski tigar goes brrrr
Pa ne kupuju svi u Bgu. Ta mera je za celu Srbiju. I mera je dobra. Ko hoće BG mora da se snađe za dosta. Ko kupuje u manjim sredinama ima ili celu kuću ili trećinu stana plaćenu!Balon ne sme da stane!Za tih 20000 po majci su mogli da im grade zdrade u Galenici, ko bezbednjacima, uz neku malu doplatu. Ovako, mama, evo ti 20000, a za ostalih 120000 se snadji sama.
Ti si toliko ostrašćen da ne razumeš osnovne stvari. Ja nikada nisam rekao da ne postoje progresivni porezi na nekretnine, nego govorim o uzoročno posledičnoj vezi između tih mera i cena nekretnina. Lako je uvesti porez, a malo teže je napraviti razvijenu ekonomiju. Ti porediš ekonomiju jedne banane države sa tip 10 ekonomijom sveta, i zemljom prebogatom rudama, mineralima i ostalim prirodnim bogatsvima i onda ingeniozni zakljucak da su stanovi prijustiviji u Torontu nego u Beogradu?! Izvini, ali ja bih se zabrinuo da je drugačije, onda bih mozda pomislio da sam poludeo a da zapravo živim u zemlji ekonomskog tigra.
Koliko je Beograd bio pristupačniji prosečnom stanovniku u prošlosti?Šteta je što je Beograd postao finansijski nedostupan prosečnom stanovniku
Beograd je oduvek bio skup, ali danas mi deluje još nepristupačniji nego ranije (možda će me neka statistika demantovati).Koliko je Beograd bio pristupačniji prosečnom stanovniku u prošlosti?
Opcije koju mladi ovde imaju su:
- Iznajmi stan bogu iza tregera, i klackaj se po 2 sata do posla u turskim autobusima sumnjivog kvaliteta. (moli boga da se ne zapali ili da vozač migrant se ne zakuca negde)
- Kupi stan bogu iza tregera, i klackaj se po 2 sata do posla u turskim autobusima sumnjivog kvaliteta. (moli boga da se ne zapali ili da vozač migrant se ne zakuca negde)
- Iseli se iz države (al ovo malo teže ide jer nismo EU)
Meni je ok, zadržaćeš ovde ljude koji bi inače bez ovoga otišli preko.Balon ne sme da stane!Za tih 20000 po majci su mogli da im grade zdrade u Galenici, ko bezbednjacima, uz neku malu doplatu. Ovako, mama, evo ti 20000, a za ostalih 120000 se snadji sama.