Suzuman
Advanced
- Učlanjen(a)
- 11.03.2024.
- Pohvaljen
- 7.781
Heineken je sasvim solidno pivo, a Philips mašinice odlične. Neka im je.porodice tipa Heineken, Philips i slični
Heineken je sasvim solidno pivo, a Philips mašinice odlične. Neka im je.porodice tipa Heineken, Philips i slični
Pa evo sad ću ti reći kako to utiče. Najviše taj porez na nasledstvo utiče na siromašne. Na najbogatije ne utiče ništa (porodice tipa Heineken, Philips i slični).
Na srednji sloj utiče delimično, tj. koliko su inovativni. Po meni opet gubi država. Evo moj primer ti je možda i dobar. Da nema tog poreza uzeo bi još jedan stan za dete ovde. Pošto ga ima, uzeo sam u Srbiji i uzeću još 1-2 u Srbiji. I sve investicije ću kroz Srbiju da radim tako da kad umrem, nasledstva se rade odvojeno u obe države. U NL na ove dve nekretnine će da plate 30% poreza ok. Na sve u Srbiji neće ništa. A ako hoće keš da donesu u NL, mogu jer će imati potvrdu o nasledstvu. A zbog zakona o sprečavanju dvostrukog oporezivanja onda ne mora ovde ništa da plati. Eto ovo ti je samo šema za nas obične ljude... A šta misliš šta mogu veliki i bogati.
Србија кадa оде шпекулантски нарко-лоповски и парадржавни капитал:Šta ako bi kapital samo otišao u inostranstvo, kao što Filip razmišlja o Dubajiu?
Kanada ide losim putem, a mi idemo u KanaduAli imaju smanjenje stanovnika koji su izgradili uspešnu zemlju, a dolaze im ljudi iz zemalja koje su neuspešne sa nerazumevanjem uspeha Zapadne civilizacije.
U suštini, smanjuje se broj visokoproduktivnih, a tu ne mislim samo na ekonomiju već na društvo socijalnog poverenja i raznih običaja koji čine neko društvo ili državu uspešnom, a dolaze im raznorazni, ali sa lošim prosekom i, često, različite populacije donose svoje sukobe. Indijci i muslimani, na primer u Kanadi se već sukobljavaju.
Oni idu lošim putem i ne treba da nam budu primer.
Pa evo sad ću ti reći kako to utiče. Najviše taj porez na nasledstvo utiče na siromašne. Na najbogatije ne utiče ništa (porodice tipa Heineken, Philips i slični).
Na srednji sloj utiče delimično, tj. koliko su inovativni. Po meni opet gubi država. Evo moj primer ti je možda i dobar. Da nema tog poreza uzeo bi još jedan stan za dete ovde. Pošto ga ima, uzeo sam u Srbiji i uzeću još 1-2 u Srbiji. I sve investicije ću kroz Srbiju da radim tako da kad umrem, nasledstva se rade odvojeno u obe države. U NL na ove dve nekretnine će da plate 30% poreza ok. Na sve u Srbiji neće ništa. A ako hoće keš da donesu u NL, mogu jer će imati potvrdu o nasledstvu. A zbog zakona o sprečavanju dvostrukog oporezivanja onda ne mora ovde ništa da plati. Eto ovo ti je samo šema za nas obične ljude... A šta misliš šta mogu veliki i bogati.
Da bar jesam. Iz tvojih usta u Božje uši.Dzaba moralisete, Joe je kapitalista, oportunista i profiter
Nema tu puno moralisanja.
Nije to lako. To obuhvata kako ekonomske tako i psihološko-etičke kategorije koje treba zadovoljiti.Da bar jesam.
Nije se toliko pogoršalo nego je država izmakla stolicu kursom i onda razvalila kupovnu moć svima. Ostavila je devize za sebe i lepu Brenu za 4 osobe.Prvo se pogoršalo ekonomski pa su cene postale previsoke, a ne da su prestali da kupuju zbog visokih cena.
Mislim pa svi se i ovde bune kod nas, pa ostajuZato sam i rekao u jednom od prethodnih postova da 99,9% ljudi ne mogu da zaje*******avaju drzavu ako ona to ne dopusti. To je rezervisano za one najbogatije, koje i ti spominjes (Heineken, Philips…)
Meni je holandski pristup dobar, jer dobijas mnogo toga od drzave, ako neces ti ima ko hoce. A nesto ne vidim da Holandjani nece. A i ti mi se ne bunis mnogo. Dobro, bunis se, ali ipak ostajes tamo, sto znaci da si zadovoljan kada podvuces liniju. Opet si druga prica jer imas nase drzavljanstvo, pa mozes da uzimas najbolje od oba sistema.
Zašto plaćati Zvezdaru 5k kad imaš eto BW za 3500e ili većinu novogradnje na NBG za manje od 4k sa PDVom (znači oko 3500-3700 neto po kvm)? Na Zvezdari teško parkiranje, sve uzbrdo, nizbrdo. BW i NBG lepo ravni, velike i široke ulice, sve sređeno. I još jeftinije. Win-win.Ti ovde špekulišeš i navlačiš bedu na vrat domaćem radnom narodu kome je Zvezdara 5k, a Holanđanin uživa u svojoj kući od 200 kvadrata od prosečne plate.
Potpuno je druga prica kada neko treba iz svoje maticne zemlje da ode u drugu i kada neko zivi u stranoj zemlji, nije uporedivo. Lakse se odlazi iz strane zemlje ako ti ne odgovara.Mislim pa svi se i ovde bune kod nas, pa ostaju) Tako da ti ta baš izjava ne znači mnogo.
Samo prvi put ti pada teško preseljenje. Posle je svejedno. Drugi a 7. put. Ja sam silom prilika (rat u HR) preselio se u 11 godina. I od tada mi je skroz svejedno gde živim. Gde bolje tu duže.Potpuno je druga prica kada neko treba iz svoje maticne zemlje da ode u drugu i kada neko zivi u stranoj zemlji, nije uporedivo. Lakse se odlazi iz strane zemlje ako ti ne odgovara.
Ja sam mislio da se šališ, ali ti ne odustaješ. Kanada je u top 10 svetskih ekonomija, zemlja koja je jedna od najbogatijih na svetu prirodnim resursima, mineralima, itd?, zemlja cije je privreda hiljadu puta veća i dizerfikovanija od naše. I onda zaključak- nekretnine su priuštivije u Kanadi u odnosu na prosečnu platu nego što je to slučaj kod nas, jer su "uveli taksu na gomilanje nekretnina". Znaci, svi ovi ostali faktori su nebitni- samo uvedes taksu na gomilanje i odmah stanovi postanu priustivi. Stvarno predmešno, tim pre jer da si uzeo Kanadu kao primer za bilo šta drugo, pa i hajde. Ali stanovi u Torontu i narucito Vankuveru su užasno skupi i nepriuštivi za lokalni dohodak, ali ta činjenica i dalje ne dopire do tebe.Kanada ide losim putem, a mi idemo u KanaduDajte ljudi, skoncentrisite se. Prica je o tome da su oni uveli takse na gomilanje nekretnina, iako je situacija i dalje manje problematicna nego kod nas, sto se cena u odnosu na prosecne plate tice.
Nema nam više labuda da nas izvesti o cenama na Zlatiboru ... Ovo je ok da čovek živi ...![]()
Jedinstvena kuća u šumi na Zlatiboru 7.3 ara 217m2
Retko u ponudi !!! Odlična lokacija kuće koja je okružena šumom, u poredjenju sa vikendicom na moru reklo bi se da ste na samoj obali. Nije za preprodavcewww.halooglasi.com
"Nije za preprodavce niti one koji žele beton, zgrade i automobile...vec za nekog ko zeli instinski da uživa u miru i prirodi!"
Par rečenica nakon: "Može zamena za nekretnine u Beogradu."
He, he.
Kako nema, eno ga na temi Zlatibora, postuje nonstop:Nema nam više labuda da nas izvesti o cenama na Zlatiboru ... Ovo je ok da čovek živi ...
Ova zadnja je baš super. Skroz NL fazon u nizu kuće, čak i stepenice i sve. Ko voli planine i zime idealno za život.Ima baš lepih kućica na Zlatiboru.
![]()
Prodaje se kuća na Zlatiboru
Prodaje se kuća na Zlatiboru, ul. Vase Mićića. Kuća poseduje garažu sa višenamenskom prostorijom i stambeni deo. Stambeni deo se sastoji od dnevnog boravkawww.halooglasi.com
![]()
Prelepa kuća u nizu Zlatibor
Izvanredna kuća u nizu u prelepom kompleksu na 200m od jezera u predivnom ambijentu koji je održavan. Kuća ima dvorište od 50m2, parking i garažu, vanjskiwww.halooglasi.com