Šta je novo?

Cene nekretnina

"Ovaj jedinstveni duplex stan se nalazi na 5. spratu, bez lifta, što znači da svaki korak stepenica donosi više od običnog penjanja – to je prilika za brzi trening i održavanje kondicije svakodnevno. Stepenice nisu samo deo vašeg kretanja, već sjajan način da ostanete u formi, a još ako nešto zaboravite pa morate ponovo da idete gore – to je već pravi kardio trening!"

Zanimljiv opis 🙂

E baš zato navijam za ovo:

"Ja sam za to da cena ode još 30-40% gore u naredne dve godine. A onda država da produži rok otplate na 60 godina i da subvencioniše ratu prvih 10."

Austrija neka bude Burkina Faso za nas. Sve super
Ja bih da ode cena još 70% gore i da vonabi forumski investitori koji hoće da se penzijonišu u 40 godine odu u Betj.

Aj pa da se pišemo iz Betj u Nemačku. Mogu i da padnu cene za 30%, a kirije za 70% i opet dodete u Betj, lelee kaki ROJI.

Kako to da svi pisu da su stanovi najsigurnija investicija, a niko ne pise da je drzavni posao najpozeljniji, a svi se bore za drzavni posao, ili niko ne pise da su najbolji oni biznisi gde radis direktno sa drzavom i izvlacis novac iz budzeta?

Ovaj tekst deluje kao (mislim, i jeste) cista propaganda za dalje pumpanje trzista nekretnina (jer "trziste ne sme da stane"), a fora je sto deluju na dodatno pumpanje cena kao "self-fulfilling prophecy". Kazes da se isplati kupovina stanova (koje naravno ti prodajes ili si agent za nekretnine koji uzima proviziju), ljudi pocnu da kupuju, to digne cene, ti kazes "'el sam vam rekao da je to najsigurnija investicija?", ljudi nastave da kupuju i dizu cene jer misle da ce rasti u nedogled?

Sto su stanovi "sigurniaj investicija", to imamo veci "balon" jer se njihova cena ne formira vise na osnovu realne traznje i realnih potreba, nego na osnovu investicionih i spekulativnih potreba. E sad, da li ce balon da pukne, ili da polako izduvava, ili da nastavi da leti ne znam, ali da imamo balon definitivno imamo, i da je to dobro definitivno nije.

Poslednja izmena:
Po meni je ovde čuveni ROI trenutno 4%, sa kupovinom parking mesta i sredjivanjem od oko 25-30k, izdavanje takvog sredjenog stana sa parking mestom računam 1100-1200eur.

Ne znam tačno koja je koja zgrada i njen kvalitet i poziciju u BNV, to tek treba da istražim.

Prilozi

• IMG-350e4463cb6c8dd385cb0c35a6ca3b41-V.jpg
    IMG-350e4463cb6c8dd385cb0c35a6ca3b41-V.jpg
    189,4 KB · Pregleda: 44
Имам их и ја гомилу који раде после 65 и скоро сви су јако лоши у свом послу. Јашу на таласима успеха из младих дана и везама које су створили.
Slažem se i razumem.
Moja konstantacija je bila da si tada najbogatiji ako si išao tim nekim putem napredovanja u poslu i ulaganja.
Nemaš brige oko dece i obaveza i trebalo bi da si prebacio većinu poslova na druge mladje verzije sebe itd...
Ostalo je vreme koje možeš da iskoristiš uživajući u životu ili u pasivno ulaganje- strategije(nisam mislio da budeš u tim godinama radnik koji radi 8h neki posao, tada je svakako bolji onaj koji grize, a ovaj da bude neki savetnik od kuće na poziv).
Konekcije i okruženje kao i poslovne partnere se po meni u ovom slučaju podrazumeva da se stvorilo i da su ogromna prednost.
Svakako stojim i na neki način ubedjujem sebe da bez zajedničkog ulaganja sa sličnim ljudima je nemoguće ostvariti neki veći cilj.
Otišao sam ja offtopic što se tiče ove teme zbog mojih nekih razmišljanja i moje neke realizacije pa ne bih ovde nastavljao oko ovoga...

Tošin bunar do Pariske komune ....kako to da prošire ??? O cemu pričaš ?
Imaš temu na forumu sa sve urbanističkim planom, da ne idem u off. Treba da se sruši leva strana, ako gledaš od Zemuna prema Pariske komune.

Nove građevine sa te strane poštuju taj urbanistički plan, Lidl na primer. Ono što treba da se ruši su male prizemne kuće.

Grad verovatno čeka da investitori sami sruše većinu tih kuća, pa onda oni da nastupe jer se nema para.

Ovo je isto nesto sto sam primetio. Sto ste blizi krugu dvojke, dete ima vecu sansu da bude razmazeno. Deluje mi da su ti normalci da kazem nenapucani ljudi uglavnom dalje od centra, tako da je mozda i bolje za decu da odrastaju na Banjici ili u Zemunu, nego u Bloku 65 ili Beogradu na vodi. Cuo sam komentare ljudi gde deca u centru uglavnom su dosta razmazena jer je vise roditelja razvedeno u centru nego na periferiji, i onda dobijaju sve od oba roditelja, pa ono jednostavno kad se bilo koje dete nadje u takvom drustvu, bice povuceno ponasanjem istog.
Ja poznajem dosta ljudi iz centra a odrastao sam uglavnom na periferiji, a preko raspusta kod babe i dede na Vračaru, i generalno su mi deca iz moje generacije +/- 10 godina iz centra delovala inteligentnije, obrazovanije i pristojnije nego ovi iz mog kraja na periferiji. I ti sa kojima još imam neki kontakt su u proseku profesionalno uspešniji.

Što se tiče procenata onih koji nisu završili srednju školu i bavili su se kriminalom da ne govorim. Lenjih i tamo i ovamo.

To je istina. Uvek ce biti tako. Obrazovani ljudi su uglavnom skoncentrisani u centru grada ili u blizini poslovnih centara. Jedina razlika je tu (ili ce tek biti) da se sa sirenjem grada pomerila i periferija, pa sad osim vracara, dorcola mozes koncentraciju visokoobrazovanih ljudi videti i u drugim delovima grada (koja su mozda ranije bila jedine finansijski dostupne lokacije za radnicku klasu)

Pitanje je sve. Imas svakakvog zivalja blizu Airport city-ja npr. Ja licno vise mladih obrazovanih parova u novogradnji ocekujem u Zemunu nego u Bloku 65. Realni da budemo, Blok 65 je rezervisan za visoki menadzment velikih korporacija i ljude sa sumnjivim kapitalom, ostalih 99% ljudi nema kapital da tamo prometuje nekretninu. Mladi i obrazovani bracni parovi ce cesce naci svoju srecu na sada takozvanoj periferiji. Ovo su moje teorije naravno.

Kad se uselim negde, ja cu javiti ovde da prenesem iskustva iz prakse.

Korelacija ne znači kauzalnost.
Pogledaj popis po Beogradskim opštinama i procenat ljudi samo sa osnovnom školom/bez škole i broj ljudi sa fakultetom.

Centar privlači obrazovanije, a to često znači i inteligentnije ljude sa boljom kontrolom impulsa. Veća je verovatnoća da ti sam završiš neku školu ako si u takvom okruženju. Tako i tvoja deca.

Inače, na studijama sam upoznao tri devojke iz strogog centra koje su imale neverovatne nematerijalne životne uspehe. Pogotovo mi je to čudno s obzirom da su iz praktično iste generacije.

Pitanje je sve. Imas svakakvog zivalja blizu Airport city-ja npr. Ja licno vise mladih obrazovanih parova u novogradnji ocekujem u Zemunu nego u Bloku 65. Realni da budemo, Blok 65 je rezervisan za visoki menadzment velikih korporacija i ljude sa sumnjivim kapitalom, ostalih 99% ljudi nema kapital da tamo prometuje nekretninu. Mladi i obrazovani bracni parovi ce cesce naci svoju srecu na sada takozvanoj periferiji. Ovo su moje teorije naravno.

Kad se uselim negde, ja cu javiti ovde da prenesem iskustva iz prakse.
Ja bih bas rekao da je dosta mladih IT ljudi u Bloku65, znam da je neko spominjao npr kada su se upoznavali u Airport Gardenu buduce komsije da je bilo dosta mladjih IT bracnih parova.

Centar privlači obrazovanije, a to često znači i inteligentnije ljude sa boljom kontrolom impulsa
Stopa obrazovanja po opštinama se lako da proveriti, i ta statistika da na Vračaru recimo ima najviše visokoobrazovanih me lično nimalo ne zanima.
Problem je što neke veoma upitne stvari postavljaš kao aksiom. Obrazovanje nije pristojnost, niti kontrola impulsa, pa ni inteligencija. Korelacija postoji, kao što rekoh, ali ne i kauzalnost.
Mogu i ja tako: među političarima ima baš dosta onih koji su odrasli u centralnim gradskim opštinama, što znači da ima i dosta nepoštenih, reklo bi se. Bolje da se nisu obrazovali onda, hehe. U centru me nikad ne ugoste sirom i rakijom, znači da tu ima baš dosta loših domaćina. Nepristojno skroz. A ne znaju ni sami da poprave ništa, nego samo zivkaju majstore, pa su u tom smislu dosta niže inteligencije od seljaka koji sve znaju sami. Ne zna ništa da napravi, osim neku spletku. Retko se i javljaju na ulici, parkiraju ko st***, svađaju se ulici i veoma slabo "kontrolišu svoje impulse". A ima i pomodara dosta, bezobrazne omladine, jure ženske po ulicama, viču svašta. To nisam baš video u manjim mestima. Moral ljudi u centru je veoma upitan stoga, zar ne?

Ja bih bas rekao da je dosta mladih IT ljudi u Bloku65, znam da je neko spominjao npr kada su se upoznavali u Airport Gardenu buduce komsije da je bilo dosta mladjih IT bracnih parova.
Ja licno ih ne znam, iskren da budem. Znam neke ljude, ali niko nije programer/inzenjer, svi su menadzeri. Ako i ima nekog obicnog zaposlenog, to je verovatno od ranije.

Da oboje supruznika budu iz IT-ja, to je bas redak slucaj, a jedino takvi mogu da kupe tu po novim cenama. I to da budu seniori. Po ovim novim cenama, tesko i dvoje iz IT-ja da se sastave i da kupe u Bloku 65, pogotovo sad posle ovih stagniranja plata i otpustanja. Osim ako vecina tih ljudi ne uzima kredite od 400k evra, a sposobni su jedva za taj kredit ili se nategnu da mogu da budu jedva sposobni. Ali mislim da su takvi avanturisti redja vrsta. U dusi je inzenjera da proracunava, zato cesto i ostane bez stana.

Ko je nahvatao dobru platu do sad, nahvatao je, od sad pa nadalje, bice cupavo. Ko je usao u voz, usao je.

Ponoviću to po milioniti put, ali NBG odavno nije opština za običan narod prosečnih primanja, i ne znam zašto se stalno razmatra na ovoj temi.

To mi je ekvivalentno kao da pričamo o tome kako je skupo na Vračaru.

А оно што се заправо дешава јесто да се платежно боље стојећи народ групише у градским зонама са каквом-таквом инфраструктуром обзиром на то да нам се све остало од инфраструктуре распада а ништа ново не гради.

Оно што је некада био стандард а лично мислим и минимум потребан радном човеку сада је елитни производ и недостижни просторни луксуз.

Imaš temu na forumu sa sve urbanističkim planom, da ne idem u off. Treba da se sruši leva strana, ako gledaš od Zemuna prema Pariske komune.

Nove građevine sa te strane poštuju taj urbanistički plan, Lidl na primer. Ono što treba da se ruši su male prizemne kuće.

Grad verovatno čeka da investitori sami sruše većinu tih kuća, pa onda oni da nastupe jer se nema para.
Ista priča već 25 godina važi i za desni deo Vojvodanske od Gandijeve do kruznog toka ...i NIŠTA tj.vrlo malo... Znam za planove ali je realizacija NULA....
Rekla kazala
Ćaci su to

Vrh