Šta je novo?

Cene nekretnina

Voditelji su tu da postave kvalitetna pitanja, da usmere razgovor na određene teme/podteme koje mogu biti od interesa šire javnosti. Ovo je očigledno odrađeno samo kao obaveza, i to sa obe strane. A ako je tako, onda nema kukanja što vladajući, sa svom svojom aparaturom, nastupaju pametnije, spremnije, lukavije.
Ovo je javni nastup. Ako ćeš da ćaskaš neobavezno, to možeš ovde na forumu 😅
Da postave kvalitetna pitanja, usmere razgovor? Kao ko, Jovana J, Sarapa, Vučićević?
Ovi momci imaju neki format emisije trajanje emisije, urednika, i znaju da ta za tebe kvalitetna pitanja ne bi zadržala gledaoca.
Zato pitaju ova pitanja sa emocionalnim potencijalom, i kontrastom, jeftino/skupo , bogati /siromašni, zakon/kriminal.
A i nije tematska emisija nego neki opšti jutarnji program da bi pitali stručna pitanja.
Mislim da imaš pogrešnu predstavu kako izgleda TV emisija, i nije svaka Utisak nedelje.

vladajući, sa svom svojom aparaturom, nastupaju pametnije, spremnije, lukavije.
Aj uozbilji se ako si punoletan.

Dobar drug kupio 100m2 (ali neka glupa prevelika terasa 20-30m2) za 75k novogradnju.
Zamisli koja kritika, nemaš gde u Srbiji da kupiš stan za 75k. Odeš do Pančeva već možeš da biraš.
Zašto nije istakao kako to može da utiče na poslovanje banaka, kretanje kamatnih stopa, ma bilo šta.
Ništa drugačiji nastup nego jedan prosečan forumaš.

Tako je to kad drugodvojkaši gledaju Srbiju svojim očima. Dobar drug kupio 100m2 (ali neka glupa prevelika terasa 20-30m2) za 75k novogradnju. Ako ih zanima gde samo neka izadju malo van Beograda i Novog Sada ali jbg tamo je sve blato, močvara, konji umesto vozila...

Samo bih dodao ovde da ovakva percepcija nije uopšte unikatna za nas, pratim dosta USA forume u vezi sa nekretninama i oni vrte sličnu ploču, tj. u njihovom slučaju da kuće ne vredi kupovati van predgrađa urbanih centara, i to ne svim, nego samo one koje imaju reputaciju po dobrim školama. Kad čitaš njih, 95% Amerike kao da ne postoji.

Moj zaključak je da ljudi uvek gledaju samo dve stvari, saobraćaj (dužinu puta do posla) i socijalnu infrastrukturu. Ako su te dve stvari rešene, ljudima nije problem da žive gde god. Samo je kod nas problem što je i sam BG loš po tom pitanju, pa svi pokušavaju da kupe na istim lokacijama.

Zamisli koja kritika, nemaš gde u Srbiji da kupiš stan za 75k. Odeš do Pančeva već možeš da biraš.
Zašto nije istakao kako to može da utiče na poslovanje banaka, kretanje kamatnih stopa, ma bilo šta.
Nigde jeftinih stanova na Vracaru, pakao

Samo bih dodao ovde da ovakva percepcija nije uopšte unikatna za nas, pratim dosta USA forume u vezi sa nekretninama i oni vrte sličnu ploču, tj. u njihovom slučaju da kuće ne vredi kupovati van predgrađa urbanih centara, i to ne svim, nego samo one koje imaju reputaciju po dobrim školama. Kad čitaš njih, 95% Amerike kao da ne postoji.

Moj zaključak je da ljudi uvek gledaju samo dve stvari, saobraćaj (dužinu puta do posla) i socijalnu infrastrukturu. Ako su te dve stvari rešene, ljudima nije problem da žive gde god. Samo je kod nas problem što je i sam BG loš po tom pitanju, pa svi pokušavaju da kupe na istim lokacijama.
Pa da, da imamo metro ne bi ljudima bio problem da zive dalje a i infrastruktura bi prirodno se poboljsala oko samih metro stanica.

Šoškić nije u političkim vodama?

Ili samo ukucas ‘Soskic Mali’ u Gugl za malo redovnog prepucavanja.
Rekao sam MISLIM, opet, nisam tu da branim njegove teze ili njega kao coveka.

Drugačije je tamo. Tamo škole diktiraju cene nekretnina, dobra škola - cene onli go ap. Kod nas je bitno da može glovo da ti donese paštetu i da možeš drugima da nabijaš na nos gde živiš, a dete nek se gužva u stanu od 30m2 i nek ga školuje ulica. Mislim da i dan danas rasni Beogradjani ne mogu da prebole što je jedna njiva, spavaona, močvara... postala jedna od najpoželjnijih i najskupljih opština.

Put do posla opet relativno, kad su tu žena i deca onda ti se posle ne žuri toliko kući :D

Pa da, da imamo metro ne bi ljudima bio problem da zive dalje a i infrastruktura bi prirodno se poboljsala oko samih metro stanica.

Metro je deo slagalice svakako, ali mislim da ljudi previše očekuju od te dve ili tri linije, ako i to dobijemo. Razvijena tramvajska i autobuska mreža + regio voz + biciklistički saobraćaj moraju pratiti metro. Berlin ili Varšava su dobri primeri kako se rešava saobraćaj u gradovima neke srednje veličine s kojima bi se Beograd mogao porediti.

Drugačije je tamo. Tamo škole diktiraju cene nekretnina, dobra škola - cene onli go ap. Kod nas je bitno da može glovo da ti donese paštetu i da možeš drugima da nabijaš na nos gde živiš, a dete nek se gužva u stanu od 30m2 i nek ga školuje ulica. Mislim da i dan danas rasni Beogradjani ne mogu da prebole što je jedna njiva, spavaona, močvara... postala jedna od najpoželjnijih i najskupljih opština.

Put do posla opet relativno, kad su tu žena i deca onda ti se posle ne žuri toliko kući :D

Krug dvojke ima svoje komplekse naravno, ali mislim u globalu narod bira gde će da živi po sličnim kriterijumima :) Jesi u pravu za škole kod njih, specifična stvar za USA da taj aspekat nosi toliku težinu. U Evropi većina ljudi gleda slično kao u Srbiji, commute time i socijalna infrastruktura. Naravno svi svuda izbegavaju geto krajeve čak i kad su blizu centra.

Dovoljno je pogledati u kojim su smerovima guzve na Gazeli i jasno je da je Novi Beograd saobraćajno težište radnog naroda, za ceo grad. Mislim da ni metro, ni ne znam šta, neće rešiti takvu situaciju.

Tunel od Bulevara Despota Stefana do BNV + novi most će rasteretiti Brankov u određenoj meri. Svakako velika greška što se ne gradi prvo linija 2 metroa, jer je prelaženje reke najkritičnija tačka u saobraćaju.

Evo opet ekipa koja ne ceni stan ispod 3k/m2 kuka kako nema para za odrzavanje. Ovo da je normalno stanje treba grad radi bezbednosti hitno radove da pokrene i ispostavi racun stambenoj zajednici, ko nema, stan na dobos.
Katastrofa, tamo vec skoro dve god stoje trake i upozorenja. I ovo nije jedin slucaj na NBG, samo je najvidljiviji. Tu jeste oko 3k cena, a u krivim zgradama u Save kovacevica su pak malo skromniji, oko 2500.

Na zalost, iz onoga sto sam imamo prilike da vidim, nasi 'commie blocks' izgledaju mnogo gore nego u Bugarskoj i Rumuniji, jedina prednost je sto smo skuplji.

Takvi nastupi mogu samo da naškode opoziciji kod birača iz unutrašnjosti. Ne deklamuje Vučić toponime svaki čas pred kamerama zato što voli geografiju ili zato što zna sva sela u Srbiji, nego zato što mu je neko reko da će rejting da mu skoči instant kod seljaka koji čuju ime njihovog sela iz usta predsednika. Još kad predstavi da on iskreno brine o njima, eto ti odma decenija i po na vlasti.

Vise volim novogradnju sa losom izolacijom i garazom, nego starogradnju sa losom izolacijom i bez garaze :D

Ti blokovi zapravo imaju garaže one stare nekad na prodaju, ali ih ljudi cene izuzetno mnogo (20-30k)... Svakako sam se jako brzo ohladio od tih blokova kad sam video par stanova jer su generalno zgrade u katastrofa stanju.

jer su generalno zgrade u katastrofa stanju.
Eh, kad se setim. Jedan agent je silovito odbijao da supruzi i meni pokaže podrum od 10m2 koji pripada stanu govoreći: šta ćeš brate dole, da se žena zgrozi 😅
Rek'o dobro čoveče, nije onda ni trebalo da ga navodite u oglasu.
Na kraju je potegao priču da može da pregovara sa vlasnicima oko cene, istakavši uz kiseli osmeh da sam "baš težak čovek".
Nedostaje mi to.

Vrh