Šta je novo?

Cene nekretnina

Svakako

Nezdrava ishrana moze biti i mnogo skuplja od 500e. Ja pricam o zdravoj ishrani, sve ostalo je nedisciplina. Ljudi ni ne znaju koliko je zdrava ishrana jeftina, ali to je neka druga tema. Konzumerizam vam namece iluzije koje sledite i mislite da su vam potrebne za srecu.
Ja Defke volim meso npr. Kvalitetan komad, spremljen na više načina. Makar 300g dnevno. Tih 300g dnevno je 100 evra trenutno samo za mene, da spremim sam kući bez ičega ostalog 🙂. Nisam vegan

Ja Defke volim meso npr. Kvalitetan komad, spremljen na više načina. Makar 300g dnevno. Tih 300g dnevno je 100 evra trenutno samo za mene, da spremim sam kući bez ičega ostalog 🙂. Nisam vegan
Ih to je pravi gust, jos ako jedes meso sa hlebom svaki dan, idealna kombinacija za rak debelog creva tu oko 50te godine. Edukuj semalo, jeftinije ce te izaci.

Sta mene pominjes kada za divno cudo ne ucestvujem u ovoj raspravi.

Cak vise naginjem ovoj strani koja tvrdi da je za pristojan zivot 2k mesecno minimum. Zena i ja trosimo i vise od toga bez kirije pa opet ne zivimo neki Gucci, Prada, separe zivot nego nesto sto bi preko bio klasican srednja klasa zivot. Preziveli bi i sa manje naravno, ali ogroman je raspon od prezivljavanja do bahacenja.

Ko tebe oženi na.ebo je :rolleyes:
Pretera ga. Koliko sam razumeo žena je preduzetnik i kao i Ja jedva da se odvoji 7-15 dana godišnje da se da sebi oduška, kad mi žena spomene odmor odmah mi nije dobro jer znam da ću za tih 7 dana morati da nadoknadjujem narednih 15. Dodatno mi je plus što želi da svoju okolinu sredi, a ne da se vrata raspadaju, neokrečeno, stolarija se raspada... Ima pravo na svoje izduvne ventile ako joj to primanja dozvoljavaju, bilo garderoba ili mačke, ja npr ponekad kada vreme dozvoljava raspalim roštilj, pozovem društvo i obezbedim alkohol. Eto juče sam kupio onaj fensi francuski skupi hleb brioche u lidlu od 400din. Nisam ga kupovao godinama i generalno ne jedem hleb, ali sam rešio juče sebe da počastim.

Diskusija je krenula pogrešnim tokom, što čovek više ima više i troši. Danas bez nekog odricanja teško da se može priuštiti nešto skupo kao npr skup automobil ili nekretnina. Pitanje je šta želimo da kupimo i koliko čega moramo da se odreknemo. Kada su to stvari koje su nam potrebne za normalno funkcionisanje, a ne za neki luksuz ili nepotrebne troškove, onda nešto debelo nije u redu.

Ih to je pravi gust, jos ako jedes meso sa hlebom svaki dan, idealna kombinacija za rak debelog creva tu oko 50te godine. Edukuj semalo, jeftinije ce te izaci.
Priznaj da si vegan 🙂
Ja jedem sve umereno. Čak i hleb. Kupio i pekaricu pa sam spreman razne vrste kad imam vremena da istražim neki novi recept.
U principu ne propagiram jedite manje kući da biste skupili učešće za stan. Evo sad pominju da ce biti trend da meso zamene insekti. Restorane izbaciti da, i brzu hranu ali što spremiš kući ne.

Sta mene pominjes kada za divno cudo ne ucestvujem u ovoj raspravi.

Cak vise naginjem ovoj strani koja tvrdi da je za pristojan zivot 2k mesecno minimum. Zena i ja trosimo i vise od toga bez kirije pa opet ne zivimo neki Gucci, Prada, separe zivot nego nesto sto bi preko bio klasican srednja klasa zivot. Preziveli bi i sa manje naravno, ali ogroman je raspon od prezivljavanja do bahacenja.
Obično se dopisujemo pa mahinalno 😂😂😂

Priznaj da si vegan 🙂
Ja jedem sve umereno. Čak i hleb. Kupio i pekaricu pa sam spreman razne vrste kad imam vremena da istražim neki novi recept.
U principu ne propagiram jedite manje kući da biste skupili učešće za stan. Evo sad pominju da ce biti trend da meso zamene insekti. Restorane izbaciti da, i brzu hranu ali što spremiš kući ne.
Do sada sam bio sendvicar, agent, investitor, podguzna muva, a od sada sam i vegan :) :) :)

Ja bih volela da ovde neki koji ne piju kisele i kapućina po kafićima i ne troše na životinje i patike od 200e, kažu kako raspoređuju svoje mesečne troškove i na pta zaista potroše tokom jednog meseca.

Iako se ponovo udaljavamo od teme........Takođe bih volela da oni koji su u poslednjih godinu dana platili 150+k stan, da samo ispričaju svoju finansijsku kontrukciju.

Znaci nikad :)

Nisam citao i hvala na preporuci. Ekonomista sam i svestan sam toga da bez akumulacije kapitala ne bismo imali mnoge stvari koje danas imamo. Kapitalizam je nuzno zlo, bolji sistem nemamo, gori necemo naci. Fora je samo u tom sto bi svi hteli da budu kapitalisti i zalazu se za kapitalizam kad su u poziciji da budu kapitalisti, sto su svi u nekoj trci za kapitalom i lagodnim zivoton (dok kad nisu u nekoj imovinskoj situaciji onda su vise za komunizam). Ja licno nemam nista protiv kapitalizma, ali imam protiv 2 stvari vezane za kapitalizam. Prva stvar je da kapitalizam sve vise prerasta u korporativizam. Druga stvar je potreba kapitalizma u slucaju nedostatka inovacija i produktivnosti da povecanje profita trazi u ugrozavanju nekih osnovnih ljudskih prava i eksploataciji osnovnih zivotnih potreba kao sto je recimo potreba za krovom nad glavom. Kapitalista je onaj ko osmisli novi proizvod koji ce da resi neki problem i koji ce znati da ga plasira an trziste, a ne onaj koji zivi od izdavanja maminog i tatinog stana.
Perice sine, ako piše sa tvog naloga uvek isti čovek stvarno si evoluirao tokom vremena, svaka cast 👍👊 samo jedno ne zabiravite, citanje i sedenje za računarom je važno, mnogo važan je i socijalni aspekt, i redakcija sa ljudima, ko savlada tu veštinu ima realnu i održivu šansu za ozbiljan uspeh u životu , samo napred!

Evo Ja ću reći ako niko neće, troškovi, struja oko 60e prosek, internet+tv 25e, telefoni 20e, infostan 15e, sebi garderobu nisam kupio ne pamtim, patike mi poslednji put žena kupila ali zato žena za dete... srećom nema više pelena i mnoge stvari nasledjujemo od druge dece i ne stidimo se toga, a i sebi odvoji neku stvar, hranu uglavnom spremamo kod kuće sa povremenim izlaskom u restoran 1-2 puta mesečno, posebno ako ne stignemo da spremimo nešto, ne znam tačno ali oko 300e + povremeni restorani gde račun bude 2-4k. Ne idem po kafićima sem kad su neki poslovni sastanci, a i tad gledam da oni plate jer oni traže mene ne Ja njih, vrtić oko 50e (mada bi navodno uskoro trebalo da bude besplatan), logoped 150e. To su neki osnovni mesečni troškovi bez nekog luksuza. Na gorivo zbog posla dajem mnogo reda 200-300e, doduše ide na trošak firme pa ne treba da se računa ali je opet trošak, ratu za kredit ne računam ali je 312e. Kada se na to dodaju neplanirani tj sitni i skriveni troškovi, primanja od 2k (kombinovano žene i mene) teško da bi ostavila nekog prostora za uštedu.
E sad, samac i 2k, troškovi su mnogo manji, ali sve zavisi gde troši pare, mesečno na hranu može da mu ode i 200e, a može i 800e. Na garderobu može da potroši i 30e i 300e, na račune može i 100e može i 300e, na kiriju može i 300e i 600e. Sve zavisi od stila života. Ja dok sam skupljao za stan bogami gledao sam gde ide svaki dinar... ali to nije život, teško i da je životarenje, bliže je preživljavanju pa sad kako ko hoće.

srećom pa sam prematorila za udaju. A i da nisam, sama zaradim, pa mi muž u tom smislu i ne treba. Svakako bi morao da ima svoja pristojna primanja, kako ne bi naštetio mom ličnom komforu. Ne mogu da zamislim nekog kome treba popunjavati potrebe.
Znači zato su mačke u opticaju :D Kada žena predje neke godine, niko joj ne valja :) sem mačaka ili kučića

Tu je bio u pravu, rekao si da je kurs 143din ali si izostavio da je kupovni 106din. Da je kurs 143din odes i poneseš recimo 5k evra, prodaš za dinare po 143, dodješ u Srbiju i kupiš evre za 118din - profit.

Tu je bio u pravu, rekao si da je kurs 143din ali si izostavio da je kupovni 106din. Da je kurs 143din odes i poneseš recimo 5k evra, prodaš za dinare po 143, dodješ u Srbiju i kupiš evre za 118din - profit.
Ja sam rekao da ponesete DINARE u EU i tamo zamenite za EURE. Poenta cele price je da dinar realno vredi 143 za euro. ALi da je tako, prvo bi 2.2 miliona penzionera izaslo na ulicu.

Ja sam rekao da ponesete DINARE u EU i tamo zamenite za EURE. Poenta cele price je da dinar realno vredi 143 za euro. ALi da je tako, prvo bi 2.2 miliona penzionera izaslo na ulicu.
Ovde sad meni nije jasno, Austrija i Litvanija su u EUro zoni, a razlika u kursu je ogromna, sa Austrijom je maltene isto kao u Srbiji. Zar EURO zona nema jako slican kurs u svakoj zemlji gde se koristi euro ?

Da, ali menjacnica nema istu marzu. I nece imati situ marzu u LItvaniji, gde ce im uvale neke dinare jednom u godinu dana, i u Austriji, gde im nasi kupuju i eure i dinare svaki dan.

Isto tako je u Srbiji razlika izmedju prodajnog i kupovnog kursa dolara dosta veca od prodajnog kupovnog kursa eura. Jer je kod nas euro primarna deviza, ne zato sto je 'realna vrednost' dolara manja.

Onda sam ja pogresio za ovo da je realna vrednost dinara 143. Misleci da cela eurozona mora da ima indetican kurs. Ko ide u Balticke zemlje da ostavi dinare kod kuce.

sebi garderobu nisam kupio ne pamtim, patike mi poslednji put žena kupila
Sirotinjski post teme a mozda i celog foruma. Kako ti mislis da sa ovakvim lajfstajlom ostanes da zivis u SRBIJI? Mi se ovde trudimo da izbacimo kasirke iz SRBIJE ali izgleda da ce morati ekonomsko ciscenje da se prosiri!

Sta samo danas naucili, jedan ne moze bez kisele vode, drugi bez 300 grama mesa, jedan zivi kao socijalni slucaj sa 2000e mesecno, jedan ima kratko pamcenje pa se ne seca kad je sta kupio.

Na osnovu svega moze se zakljucit da balon samo sto nije pukao.

Onda sam ja pogresio za ovo da je realna vrednost dinara 143. Misleci da cela eurozona mora da ima indetican kurs. Ko ide u Balticke zemlje da ostavi dinare kod kuce.
Meša se kurs i provizija. Trošak i cimanje, sa vrednošću.

Šta će tamo neki batica u Irskoj ili Portugalu npr. da radi sa dinarima?

Sirotinjski post teme a mozda i celog foruma. Kako ti mislis da sa ovakvim lajfstajlom ostanes da zivis u SRBIJI? Mi se ovde trudimo da izbacimo kasirke iz SRBIJE ali izgleda da ce morati ekonomsko ciscenje da se prosiri!
Nije sirotinjski post toliko koliko me više briga šta ću da obučem i šta će ko da misli o meni na osnovu toga šta nosim, koji auto vozim, koji telefon imam... Ima jedna izreka, "Previše ljudi troši novac koji nisu zaradili da bi kupili stvari koje im ne trebaju kako bi zadivili ljude koje ne vole." Može i "da bi zadivili ljude koje ne poznaju."

Vrh