Nemam neku poentu

Samo imam utisak da su ovi procesi pokrenuti globalno,
Apsolutno se slažem. Moje mišljenje je da par bankarskih porodica, koje kontrolišu monetarnu politiku, medije i političare na Zapadu hoće da uvedu neofeudalizam. Priuštivost nekretnine za običnog čoveka im je smetnja u tom naumu.
i da Srbija naravno neće ostati pošteđena. S obzirom da se ekonomski nalazimo na nižem stupnju razvitka, onaj veći deo Pareto distribucije će u proseku proći lošije nego u Španiji (uzeo sam zemlju za primer koja isto ne stoji dobro). A za donjih 50% populacije zaista ne znam šta će biti.
Sasvim moguće. Naša vlast aktivno učestvuje u tom planu. Sada dovode migrante kao nelojalnu konkurenciju domaćoj radnoj snazi. Napravili su propise da gazda manje plaća naknade na platu migrantu od domaćeg radnika.
Vrlo prljava igra. Ja počinjem da bojkotujem te poslodavce.
Ti ovde polaziš od srednje klase kao pojma koji opisuje raspon ekonomskih situacija pojedinca/porodice koji omogućuje određen stil života, a kakav je "nekada" važio za najveći segment populacije.
Ako srednja klasa u Americi zarađuje 4-6x više od prosečne plate, onda to istorijsko značenja termina "srednja klasa" ne važi više ni za Ameriku.
Pogledajte prilog 247946
On tretira srednju klasu kao nekadašnju klasu manjih aristokrata i uspešnih preduzetnika, po kojima je džentrifikacija dobila naziv, umesto prosečnih ljudi na Zapadu u drugoj polovini XX veka tipa, službenik, vkv radnik ili čak običan radnik u američkoj autoindustriji tog doba koji je mogao da kupi kuću u predgrađu sa troje dece i ženom frizerkom.
I tu ima i puno milenijalaca koji su vratiti ceo iznos kredita za studije, a sada i dalje duguju veću sumu nego na početku.
Zaista su mnogi ljudi bili žrtve priče da bez skupih škola ne mogu lepo da žive i kamate su predatorske. Međutim kada neki od njih stave kuknjavu tog tipa, ljudi u komentarima objašnjavaju da je nemoguće da im se dug toliko povećao a redovno su plaćali redovne rate.
Veliki problem je što su zbog tih kredita i velikog broja studenata univerziteti odvalili cene koje ne prate plate tih zanimanja.
Dodatni udar su Indijci koji završe fakultet u Indiji za hiljadu dolara i u startu hoće da rade za manje pare.
Verovatno je najgore da studentski krediti nisu obuhvaćeni zakonom o bankrotu.
Vlasništvo stana za njih samo u i igrici "The Sims".
Za veći deo mlađih generacija, čak i ako nemaju kredit. Ako su belci jako je teško da nađu dobar posao.
A kod nas ako se ne desi neko čudo, i sprovedu reforme i bar neki delić lustracije, dolazi isto ovo (donekle već je tu), samo u balkanskom stilu. Nek' svako pod ovim zamišlja šta god želi, neće pogrešiti.
Već su na udaru dostavljači hrane. Nekada lepa zarada se drastično smanjila zbog nelojalne konkurencija iz nekih zemalja. Čujem da sns firme ih organizovano dovode.