Necemo preterivati sadaZa tih 6 meseci je skakala cena u Zemunu jedno 100e mesecno.
Necemo preterivati sadaZa tih 6 meseci je skakala cena u Zemunu jedno 100e mesecno.
Ne preterujem, u to vreme Zen Hill je bio oko 1700, a vrlo brzo komsiluk dosao do 2200-2300. Sve to se desilo bukvalno u 6-8 meseci.Necemo preterivati sada
Zasto je bitno da je velik projekat ili zasto ljudi misle da je to pozitivno?U Zemunu zaista nema velikih projekata kao što ima na NBG. Mislim da je to zbog tipa urbane sredine tamo, male uličice i nema velikih livada, već se ruše pojedinačne kuće i grade zgrade na njihovom mestu. Padaju mi na pamet samo Zelena Avenija i Residence 7+ kao veći projekti.
Zasto je bitno da je velik projekat ili zasto ljudi misle da je to pozitivno?
Valjda je bolje da ima dosta manjih projekata jer to znaci da je veca konkurencija pa bolji uslovi nego 3 velika mega projekta / kompleksa kod 3 investitora.
Pa niska je spratnost zbog regulacije uglavnom, ne jer investitor zeli da gradi 3 sprata, a za to je ipak odgovoran grad.Hteo sam reći da se ne gradi veliki broj stanova, gradi se dosta tih manjih zgradica, ali to je sve niska spratnost i mali broj stanova (jer su uske parcele). Zemun izgleda kao da ima dosta gradilišta, ali 10 tih projekata ima stanova kao jedan na NBG.
Pozitivno je kad je veci projekat, onda je manja sansa da se odustane nakon sto se uloze pare. Kod manjih projekata cas moze da se zatarabi, pa se ti posle tuzi dozivotno sa DOO. Meni licno je jako bitno da imam centralno grejanje i nijedan drugi vid grejanja, jer je sve ostalo fušeraj. Ugrade ti toplotnu pumpu, daju garanciju na 2-5 godina i posle održavaš sam. Pritom podno grejanje, užas.Zasto je bitno da je velik projekat ili zasto ljudi misle da je to pozitivno?
I onda se organizuje Stambena zajednica od recimo 120 vlasnika VELIKOG projekta. Izgleda da neki ne znaju koliko je to funkcijalno.Zasto je bitno da je velik projekat ili zasto ljudi misle da je to pozitivno?
Valjda je bolje da ima dosta manjih projekata jer to znaci da je veca konkurencija pa bolji uslovi nego 3 velika mega projekta / kompleksa kod 3 investitora.
Pa niska je spratnost zbog regulacije uglavnom, ne jer investitor zeli da gradi 3 sprata, a za to je ipak odgovoran grad.
Svakako razumem sta hoce da se kaze, ali i NBGD je veci od Zemuna pa normalno da ima vecu ponudu.
Ali nije bas da oskudeva Zemun u ponudi, samo se mora prosetati istim da se sagledaju sva gradilista jer su dosta manja i verovatno dosta njih nemaju ni sajt, dok za NBGD mozes da ih vidis iz aviona + se agresivnije reklamiraju pa mozda zbog toga je takav osecaj.
To zavisi od investitora ne od velicine projekta.Pozitivno je kad je veci projekat, onda je manja sansa da se odustane nakon sto se uloze pare. Kod manjih projekata cas moze da se zatarabi, pa se ti posle tuzi dozivotno sa DOO. Meni licno je jako bitno da imam centralno grejanje i nijedan drugi vid grejanja, jer je sve ostalo fušeraj. Ugrade ti toplotnu pumpu, daju garanciju na 2-5 godina i posle održavaš sam. Pritom podno grejanje, užas.
Sa malim projektima može da ti se desi što i meni, ne može kredit. Veliki projekti koji su stabilni uvek imaju kreditno finansiranje. Cim neko ne želi kredit, znaci da je sumnjiva prica.
Mislim da si pre-analizirao materiju. Investitori su samo jedna karika u lancu, ne mogu oni isključivo svojom odlukom uticati na tržište. Ja radim u IT i brine me konkurentnost naših usluga, jer i sa ovim platama koje dajemo vrlo smo blizu nekih evropskih cena rada. Ne mogu ja da "odlučim" da sam pametan, obrazovan, kulturan, učtiv i da na osnovu svih tih atributa neko treba meni da da posao a ne nekome u Indiji ili Filipinima- tržište odredjuje te stvari, ne moja puka želja da zaradim.Gradi se onoliko koliko je trziste spremno da plati cenu koju zacrtaju investitori. Postoji puno ljudi koji bi hteli da kupe stan, ali traznja po cenama po kojima investitori zele da prodaju je mala, zato se slabo i gradi. Kad bi investitori sad krenuli u masovniju izgradnju prodaja bi im jako sporo isla po zacrtanim cenama, zato doziraju ponudu. Cekaju da se "nakupi" traznja tako da, kad krenu sa izgradnjom, mogu sto vise da prodaju jos na samom pocetku prodaje. Fora je da kukas na visoke cene, ali da nemas nista da kupis ni po tim visokim cenama, i da se onda oni pojave kao "spasioci" koji ce ti "omoguciti" da kupis po tim visokim cenama.
Hehe, ovaj gde trenutno živim sam i hteo da prodam nekome još ranije(od trenutka kada sam kupio novi stan u izgradnji, pre dobijanja gradjevinske dozvole i prvog betoniranja), ali da ja budem podstanar dok se ne preselim u taj stan.Bolje prodaj što pre, ima Tramp da nas uvede u globalnu recesiju, onda možda i vidimo taj famozni pad cena![]()
"Pravna država", kako to zvuči pompezno kad se izgovori naglas.Daj prvo da uvedemo pravnu državu, nezavisno sudstvo, institucije koje funkcionišu,
Ja vidim šta se ovde u NL dešava i koliko god se to vama u Srbiji činilo daleko i čudno ali IMATI adresu na koju ćeš se prijaviti će biti JAKO TEŠKO. Jer na socijalne stanove ne možeš, a na svoj možeš ali i tu ima limit, ne mogu ja na kuću da prijavim 100 ljudi... Znam da kod nas ima svega oko prijave adresa ali... Pogledajte isto situaciju u Nemačkoj ili bilo gde! Imaš EU pasoš ali moraš imati lokalnu adresu da se prijaviš da bi mogao da radiš... Pa onda ide da plaćaš "danak" 200-250e mesečno samo da te nego prijavi na adresi! Tako da vrlo brzo će to doći kod nas. Samo da odluče da sprovedu zakon koji kod nas postoji da vidite kako bi odmah skočile cene legalnih stanova (jer na neuknjižene i nelegalne nekretnine) ne možeš ni da se prijaviš....
Ovo se kod nas nece desiti iz 2 razloga:Ja vidim šta se ovde u NL dešava i koliko god se to vama u Srbiji činilo daleko i čudno ali IMATI adresu na koju ćeš se prijaviti će biti JAKO TEŠKO. Jer na socijalne stanove ne možeš, a na svoj možeš ali i tu ima limit, ne mogu ja na kuću da prijavim 100 ljudi... Znam da kod nas ima svega oko prijave adresa ali... Pogledajte isto situaciju u Nemačkoj ili bilo gde! Imaš EU pasoš ali moraš imati lokalnu adresu da se prijaviš da bi mogao da radiš... Pa onda ide da plaćaš "danak" 200-250e mesečno samo da te nego prijavi na adresi! Tako da vrlo brzo će to doći kod nas. Samo da odluče da sprovedu zakon koji kod nas postoji da vidite kako bi odmah skočile cene legalnih stanova (jer na neuknjižene i nelegalne nekretnine) ne možeš ni da se prijaviš.... Ima vlast još mnogo metoda. Da li sam ja stan preplatio ili podplatio uopšte me nije briga. Kupio sam ga i imaću ga za zlu ne trebalo. Neka stoji i čeka) Leba ne traži!
nema novogradnje, istina je. pričam recimo za nbg.Vise ne gledam. Gledao sam Zemun.
Sve su bile trospratnice sa toplotnim pumpama i podnim grejanjem, sto me ne zanima, ali nema ozbiljnih projekata velikih sa centralnim grejanjem.
Mislim, i te trospratnice mogu da prodju (kod mene ne, uzasava me pomisao toplotnih pumpi i podnog grejanja), ali u vecini slucajeva su nedostupni za kreditne kupce jer nemaju ni para za izgradnju, pa im buduci kupci obezbedjuju finansije... Jedan investitor me bukvalno ispalio posle par meseci sa recima: Ipak ne moze kredit. A ja cekao 6 meseci da dobije gradjevinsku da potpisem ugovor. Za tih 6 meseci je skakala cena u Zemunu jedno 100e mesecno. Izgubio sam mnogo vremena i para zbog toga. I tada sam rekao, sa malim investitorima nikad vise. Gradi se jako malo i zajedno sa tim malim investitorima, a bez njih se tek nista ne gradi. Evo lagani domaci zadatak, uzmi prosecnu cenu kvadrata novogradnje u Zemunu, pa probaj da kupis stan kakav ti odgovara. Jako tesko da ces da nadjes nesto sto ti odgovara.
Bukvalno nicu novogradnje u Vinogradskoj ulici i staroj Bezaniji?jednostavno nikakve "novotarije" nema, a staro što postoji skuplje je nego ikada, tako da je generalno opasna oskudica u izboru. izuzetak je jedino onaj deo od bele reke do rode, ako je nekom zanimljivo tu da bude okružen zgradama jače nego što bi bio u bnv
vinogradska i stara bežanija imaju veze sa nbg koliko i surdulica, realnoBukvalno nicu novogradnje u Vinogradskoj ulici i staroj Bezaniji?
Samo nemaju internet oglasavanje pa ljudi ni ne znaju za njih.
Krecu isto uskoro novi projekti sigurno i na ovim lokacijama sto si ti naveo, BG Invest je podneo zahtev za lokacijske uslove za parcelu pored Mazde/preko puta Airport Gardena
lastavice su takođe stari i poznat projekat, samo je druga faza...ko nije hteo u prvoj, teško da će hteti u drugoj da kupuje za 1000 eur višeUskoro kreće druga faza Lastavica, ne znam da li ima pored toga neka nova najava na NBG.
Samom sebi moram da odgovaram. Bedaaak.![]()
Građevinska mapa Beograda: Od 235 zabeleženih gradilišta, 171 u punom zamahu
Interakcija sa Mapom gradilišta daje uvid ne samo u gradilišta u prestonici već i u zelene površine kojih je iz godine u godinu sve manje. Sa dolaskom proleća, građevinske aktivnosti u Beogradu ulaze u svoju najintenzivniju fazu. Trenutno stanje na terenu pokazuje veliki broj aktivnih projekata rawww.gradnja.rs