Šta je novo?

"BW Terraces" - Beograd na vodi

Mozda i izda, ali ovi sto su za 1500 izdavali u park view nece moci ni za 800e vise da izdaju. Ja ne znam ko daje 1200e na duze staze.
 
Баш визуелно штипају климе на терасама, још у белом, па даје ефекат испрекиданости у односу на бели елемент који иде около етажа
 
Terase me podsjećaju na Houston Palace u Monacu, samo "osvježeno" za vremensku razliku.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=910971#p910971:17ssbft1 je napisao(la):
Mikie » 24 Dec 2021 08:07 am[/url]":17ssbft1]Баш визуелно штипају климе на терасама, још у белом, па даје ефекат испрекиданости у односу на бели елемент који иде около етажа

Da lio neko iz struke moze da kaze koliko je to skuplje i slozenije uvesti centralni sistem za klimatizaciju ?
Ipak u pitanju je prestizni objekat i zasluzuje da je sve na nivou 4k/m2 ili kolika je vec bila cena.
Sta je to osim troskova sto tera investitore da ugradjuju split sisteme ?
 
Ovo je već duže vreme tema o kojoj razmišljam. Jeste skuplje od primene multi split sistema koji se sada mahom koriste u boljim zfgradama, ali se diže komfor, terase i fasade se ne ruže. Problem kod primene centralnog sistema je što je onda neophodno da neko na nivou cele zgrade kontroliše naplatu utrošene električne energije., što kod ovakvog objekta to ne bi trebalo da predstavlja problme. Kinezi koji nam mahom prodaju klime, odavno kod sebe ugrađuju centralne sisteme u boljim zgradama. Mogli bi se bar ugledati na njih.

Nadam se da će u narednim godinama investitori imati više sluha za primenu centrlanih sistema.
 
Jedna od mana centralnog sistema je spustanje visine plafona kao i mogucnost pojave legionele, u zavisnosti od izvedbe nije moguce podesavati smer vazduha (krilca na klimi)
Sto se tice split sistema osim naruzavanja estetike ne vidim drugi nedostatak.
 
Izvrstan projekat! Zajedno sa Kulom i Residences, najlepsa zgrada. Zgrada apsolutno nije kic, gluposti. Mada, de gustibus non est disputandum.
 
Pa može se reći, još da je BW Residences takođe sa belim linijama a ne prljavo belim bilo bi skladnije.
 
Jedna od mana centralnog sistema je spustanje visine plafona kao i mogucnost pojave legionele, u zavisnosti od izvedbe nije moguce podesavati smer vazduha (krilca na klimi)
Sto se tice split sistema osim naruzavanja estetike ne vidim drugi nedostatak.
Legionela se najpre mize pojaviti kod sistema sa vodom koji imaju akumulacioni bojler, u kom voda miruje.
Freonskii centralni VRF sistem je veoma sličan split ili multi split sistemima što se toga tice.
 
25B90445-2EFC-4B38-9222-4DD98AA802CB.jpeg



Jedna midnight. Namešta se teretana u prizemlju.

Pohvale za novi forum, nema ograničenja za kačenje slika :gobb:
 
Ovo je nivo Labudovog brda kad je izgradjeno. To sto nas vecina zivi u starim stanovima koji nisu skoro renovirani pa onda ovo izgleda moderno samo jer je novo, nema nikakve veze sa kvalitetom koji je na nivou nekog radnickog naselja. U 2022. godini, ovo bi trebali da budu stanovi za najvecu sirotinju.
 
stan je luksuzan, odlican, samo je prazan pa naravno da ne daje pun utisak.... ne znam sta bi mu vi dodali, sto mu nedostaje??
 
Meni je ovaj stan odlican. Kad se zavrsi ovo gradiliste do kraja bice malo vise zaklonjen pogled ali stan kao stan odlican. Ipak je ovo nesto nevidjeno do sada u Bg.
 
Vrh