Šta je novo?

"BW Terraces" - Beograd na vodi

Да ли ико у овом граду иоле мари шта заправо значи кич или је то само ружна реч за ствари које нам се не свиђају
 
Ova zgrada je sama po sebi kič, ne mora ni da bude svetlija, zato što je ona jeftinija kopija Beirut terraces.

Ona je izgradjena da zadovolji ovdašnjeg potrošača, da mu postane dostupno nešto što je prepoznato u svetskom okviru, znači reprodukcija estetike originalnog dela.

Evo da podsetim objekta iz Beiruta
 

Prilozi

  • Beirut_Terraces_HdM_2154.jpg
    Beirut_Terraces_HdM_2154.jpg
    499,4 KB · Pregleda: 7.628
  • herzog-de-meuron-iwan-baan-beirut-terraces.jpg
    herzog-de-meuron-iwan-baan-beirut-terraces.jpg
    141,5 KB · Pregleda: 7.637
Lepsa je Terraces od ove bejrutske zgrade, ali ne bi mi smetalo upste da zivim u nekoj kao sto su ove dve ili da je imam u komsiluku.
 
Али је тамнија и депресивнија. Бејрутска је хаотичнија али је светлија.
 
meni odlicno izgledaju ove terase i uspesno su zaklonile zgradu iza. videcete, bice to prilicno ok kad se izgradi do kraja. ne najbolje moguce, ne svetsko cudo arhitekture, ne optimalno iskoriscen prostor, ali sveukupno ok deo grada, kad se malo naviknemo. najveca briga mi je da se ne zavrsi.
 
To može da im bude novi slogan. "Beograd na vodi, ništa za primer, al ok kad se naviknete"
 
Kamo srece da su i ostale upola dobro uradjene kao Terreces. Ovako nam ostaje nada da ce neke novije biti lepse od postojecih i zakloniti one sifunjere.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878631#p878631:1te0hieb je napisao(la):
Дошљак » Sre Sep 08, 2021 4:58 pm[/url]":1te0hieb]Али је тамнија и депресивнија. Бејрутска је хаотичнија али је светлија.

Tacno! tako i ja mislim kao i vjecina ovdje. Bg mora da izadje iz svoje komunisticke tamne depresije, jer je grad juzne evrope.
 
Zna li neko kolika je trenutna cena m2 u terasama?
 
Mislim da vise nema stanova u ponudi sem 1 ili 2 Penthaus Duplexa cija je cena sa garaznim mestom mislim blizu 7cifrene cifre, pa se teze prodaju.
 
Jel realno da se zgrade u kojima je kvadrat 5000 eur grade od materijala i na nacin takav da komsiju iznad cujes kako pomera stolice i tabana, ne svaki shum da se cuje. A da su zidovi tanki da se cuje kada kuca komsija u zid pored? Ne znam zastoo bi neko placao toliko takav ugodjaj.. valjda za te pare zidovi ima da budu debeli 30 santima punog materijala. Jeftina skupa vremena...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=880563#p880563:12cppkej je napisao(la):
dziggy » 16 Sep 2021 01:12 am[/url]":12cppkej]Jel realno da se zgrade u kojima je kvadrat 5000 eur grade od materijala i na nacin takav da komsiju iznad cujes kako pomera stolice i tabana, ne svaki shum da se cuje. A da su zidovi tanki da se cuje kada kuca komsija u zid pored? Ne znam zastoo bi neko placao toliko takav ugodjaj.. valjda za te pare zidovi ima da budu debeli 30 santima punog materijala. Jeftina skupa vremena...

Uzmi stan rentiraj neki od ovih na Airbnb i proveri stvarnu situaciju pre takvih tvrdnji.
Jedino sto cujem je most pod zastitom D-DJ-a. Mozda si mislio na stanove u BW Vista i BW Parkview? ali kvadrat tamo nije 5k eura.
S obzirom da je ovo tema za Terraces ne znam zasto pises o tome jer jos uvek nije gotova zgrada da bi se znao kvalitet. Ja iz onoga sto sam imao prilike da vidim BW Terraces ce biti bas dobrog kvaliteta.

Svakako ako neko hoce potpunu izolaciju a ako mu se nesto cuje nije smak sveta ugraditi izolaciju na zidovima ka komsijama. Iznad stana nema sanse da se cuje ako neko koristi stan u normalne svrhe jer je bas debelo. Barem ono sto sam ja imao prilike da vidim.
 
Ako ne grešim ovo u maskama su spoljne jedinice multi split sistema. Tako su lepo okrenute, da kad stanar bude koristio klimu, neće moći da uživa na terasi.
 
Кад год видим ту зграду - видим је с доста зеленила на терасама. Ако пројектом нису планиране жардињере, било би добро да их власници станова поставе.
 
Vrh