Šta je novo?

"BW Terra i Aria" - Beograd na vodi

Kompanija Gradina izabrana za glavnog izvođača radova na zgradama BW Aria i BW Terra
uro-ur-evic-Gradina-i-Nikola-Nedeljkovi-Belgrade-Waterfront.jpg


Beograd, 13. 11. 2020 – Dve stambene zgrade Belgrade Waterfront-a, BW Aria i BW Terra, danas su dobile glavnog izvođača radova – domaću kompaniju Gradina. Potpisivanjem ugovora označena je nova faza u izgradnji ovih stambenih objekata, koji će stanarima pružiti različite mogućnosti, poput uređenog zajedničkog dvorišta, dečjeg igrališta i sadržaja za relaksaciju.

„Stambene zgrade u okviru Belgrade Waterfront-a, među kojima su BW Aria i BW Terra, projektovane su tako da unapređuju kvalitet života stanara – blizina reke, parka i odlična povezanost sa svim delovima grada samo su neke od izuzetnih prednosti koje život u novom centru grada donosi. Izgradnju ovih dveju zgrada sa zadovoljstvom smo poverili domaćoj kompaniji Gradina, koja je već dokazala svoju ekspertizu na jednom od naših najzahtevnijih projekata, tržnom centru Galeriji Belgrade“, istakao je Nikola Nedeljković, generalni direktor Belgrade Waterfront-a.

Smeštene na idealnoj lokaciji, u blizini Savskog parka, Sava Promenade, kao i Galerije Belgrade, zgrade BW Aria i BW Terra biće deo uzbudljive stambene četvrti. Urbanističko rešenje ovog bloka takođe predviđa povučenost u odnosu na susedne parcele, te su budućim stanarima obezbeđeni privatnost i osećaj prostranosti, uz dodatan priliv prirodne svetlosti i svežeg vazduha.

„Zgrade BW Aria i BW Terra su oličenje standarda visokog kvaliteta, koji je postao sinonim za Belgrade Waterfront. Ponosni smo što nastavljamo saradnju i što opet imamo priliku da svojim iskustvom doprinesemo izgradnji najvećeg urbanističkog projekta u regionu“, rekao je Đuro Đurđević, direktor „Gradine“.

Arhitekturu zgrada BW Aria i BW Terra, koje je projektovao naš nagrađivani arhitekta Jovan Mitrović, karakterišu po tri kaskadna bloka koje fasadi daju jedinstven izgled, dok stanovi imaju direktan pogled na reku ili grad. U prizemlju zgrada nalaziće se i mnogi maloprodajni lokali.
 
Ovde se grade dve grade ili..? Mali je plac i mala udaljenost jedne od druge
 
12.06.
 

Prilozi

  • received_387570002634827.jpeg
    received_387570002634827.jpeg
    60,3 KB · Pregleda: 8.345
  • received_237855177766876.jpeg
    received_237855177766876.jpeg
    75,1 KB · Pregleda: 8.330
  • received_337171467819039.jpeg
    received_337171467819039.jpeg
    46,3 KB · Pregleda: 8.325
  • received_396862168220099.jpeg
    received_396862168220099.jpeg
    72,6 KB · Pregleda: 8.331
  • received_538152524005761.jpeg
    received_538152524005761.jpeg
    58,5 KB · Pregleda: 8.345
20220205_131256.jpg

Da li se meni čini ili je ipak previše gipsa u spoljašnim zidovima? Mislim na deo oko prozora i celikpnu terasu.
 
Jedno pitanje za sve poznavaoce arhitekture i gradjevine.
Vidim da se u ovom primeru koristi čelična konstrukcija za zadnje spratove, kao i konstrukcije za elemente oko prozora,...
Sve je to pri gradnji lepo i korisno i kada se zgrada završi izgledaće verujem lepo na oko. Ali mene interesuje nešto drugo,kako se to u uslovima privatne svojine svakog stana i kod stambene zgrade to održava.

Kod poslovne zgrade takve elemente razumem jer vlasnik uvek može iseliti par spratova i odraditi rekonstrukciju posle određenog vremena. Ali kako je planer zamislio održavanje u ovom slučaju.

Da li je ovo pogodna arhitektura za stambenu zgradu i kakvo je iskustvo za održavanje takvog objekta.

Da li će čoveka na drugom spratu interesovati što će ovom u penthausu pasti metalna greda na glavu posle 30-40 godina korišćenja. Trenutna iskustva kažu da neće.

Shvatam da je ovo trenutno luks naselje i da para ima, ali isto tako je bilo i na NBG pa sada para nema pa betonski blokovi padaju po ulicama.
 
Najnovija prevara BWF….kupili smo stan u Airiji 2020 i nas stan je trebalo da ima panoramski pogled na grad( to je bio glavni razlog kupovine ovog stana). Ispred nase zgrade je trebalo da bude skola visine 5 spratova.
Sada, nakon dve godine kada treba da isplatimo preostalu ceny stana smo nezvanicno( a danas i zvanicno) saznali da ispred nase zgrade grade jos 4 zgrade tipa Terra i Aria koje u potpunosti zaklanjaju pogled…da ne govorimo o gradilistu narednih 6-7 godina…
 
Moram da se složim sa komšinicom.

I nama su prilikom kupovine stana u zgradi Aria prikazivali panoramski pogled ka gradu kao i vrtić, osnovnu školu, dom zdravlja itd. na placu preko puta.
Sve to su bili razlozi zašto smo se odlučili za kupovinu stana baš u ovoj zgradi, a sad kada bi trebalo da se uselimo, ništa neće biti kao po dogovoru.

Na osnovu informacija koje imam, u avgustu planiraju da počnu sa prodajom prve zgrade pod imenom Nika na placu preko puta i ne znam koliko vremena ima da se reaguje.
 
Moram da se složim sa komšinicom.

I nama su prilikom kupovine stana u zgradi Aria prikazivali panoramski pogled ka gradu kao i vrtić, osnovnu školu, dom zdravlja itd. na placu preko puta.
Sve to su bili razlozi zašto smo se odlučili za kupovinu stana baš u ovoj zgradi, a sad kada bi trebalo da se uselimo, ništa neće biti kao po dogovoru.

Na osnovu informacija koje imam, u avgustu planiraju da počnu sa prodajom prve zgrade pod imenom Nika na placu preko puta i ne znam koliko vremena ima da se reaguje.
Jeste, u avgustu pustaju zgradu. Nama je ovo apsolutni razlog za raskid ugovora. Realno tu cemo gledati a i slusati gradiliste jos jaaako dugo.
Sto se tice reakcije…skoro da nista ne koze da se uradi osim raskida ili kupovine pa prodaje.
Razmisljamo i o tuzbi zbog nakande stete( s obzirom da smo advokati), ali to svakako nece brzo resiti nase stambeno pitanje a s obzirom da je “projekat od drzavnog znacaja” zna se koji ce epilog biti. Da ne spominjem da smo mi vec angazovali arhitektu i platili mu deo…
 
Vrh