Šta je novo?

"BW Residences" - Beograd na vodi [ Stambeni kompleks | 68 000 m²]

Da je kanal za instalacije kriv za širenje to bi bilo najjednostavnije za rešiti vatrootpornim pregradama za instalacije (koje su možda i bile predviđene projektom).
Ne verujem da je prošao ispod fasade, odnosno da nisu predviđene vatrootporne pregrade na svakom spratu po celoj širini zgrade.

Biće interesantno čuti objašnjenje širenja požara, a bilo bi interesantno videti i projekat fasade, bar detalje.

Послато са LG-H818 уз помоћ Тапатока
 
Црни Станиславе, што би рек`о Шојић, куде баш ти да се надјеш тамо...:lol:

Дакле, као што је већ писано, овој дивљој градњи нема спаса... мораће да се уклања.

Видим да људи помињу Енергопројект. У данашње време, то је једна фирма бриљантне традиције... о коју се отимају Кокезин клан и Николин клан. То је и суштина недавне ујдурме у вези са Напредовим преузимањем власништва над Енергопројектом.

Ето, поменути су неки од кандидата - чланова СНС тајкунске олигархије - међу којима треба тражити оне који ће својом имовином надокнађивати штету купцима станова у овој бесправној грађевини.

А за суспензију грађевинских стандарда Србије и увођење мултинационалног ноу-хауа за Горњу Волту и Бангладеш, зна се, одговорност ће морати да буде кривична. И онај ко дође на власт после њих а не пошаље их у Забелу, биће, заиста, тешка бу**** или тежак муфљуз.
 
steta mala, a i ne brinite bice dosta koji zele da se usele. ovako nesto nije da se prvi put samo u srbiji dogodilo. neznam sta vam je da u svemu i u svasta uvek vidite politu i stranke. ovo je za mene malo bolesno koji nivo politika kod nekoga zauzima
 
Šteta mala, opasnost velika

file.php
 
Uglavnom, varili nosače za klimu a varnice letele na fasadu sa stiroporom, staklenom vunom i snopom električnih kablova unutra...

Varnica izazvala požar u "BG na vodi", radnik vario nosač
Beograd -- Požar u jednoj od zgrada “Beograda na vodi“ izbio je nakon što je jedan od radnika vario nosač za klimu, nezvanično saznaje B92.net.

IZVOR: B92 NEDELJA, 25.02.2018. | 18:38

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, varnica je zapalila izolaciju i vatra se nakon toga proširila.

Inače, uviđaj su prema našim saznanjima na mestu požara izvršili i peto i osmo odeljenje kriminalističke policije.

Podsećamo, požar je izbio na 10. spratu "A kule", a trojici radnika je ukazana pomoć zbog otežanog disanja.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da su u gašenju požara učestvovala 24 vatrogasca, da je verovatni uzrok elektična instalacija, kao i da će istraga utvrditi da li je požar bio podmetnut.
 
Stanislave šta si se uhvatio mineralne vune, ona je klasa gorivosti A1, valjda znaš sta to znači, EPS i instalacije su druga priča.

Inače, pohvala za slike sa lica mesta.
 
Hteo sam da kažem da se vođenje elektroinstalacija kroz spoljašnji sloj mineralne vune pokazalo, evo, baš kao sjajno rešenje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=519832#p519832:2vkrqo2m je napisao(la):
Vlad000 » Ned Feb 25, 2018 5:58 pm[/url]":2vkrqo2m]Biće interesantno čuti objašnjenje širenja požara, a bilo bi interesantno videti i projekat fasade, bar detalje.
Gledajući Zumine slike, mislim da se požar proširio tako brzo zahvaljujući cevima za odvod kišnice sa terasa. One idu vertikalno uz fasadu, pored kablova. Na ovoj slici se vidi da je cev u potpunosti izgorela. Da li je moguće da su te cevi od plastike, ili sličnog materijala koji se topi na visokim temperaturama?

 
Bravo, sjajno zapažanje. Znači plastične cevi i snopovi električnih kablova sa gumenom izolacijom jedni pored drugih u vertikali gde je i ventilacioni kanal. I sve to ušuškano u mineralnu vunu da maksimalno čuva temperaturu požara i da plamen maksimalno kulja na gore...
Lepo izvedeno, nema šta.
 
A u medijima uglavnom pisu kako je bio zahvacen 10 i 11 sprat, kao da ne postoje slike :?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=519833#p519833:ihsvdk0e je napisao(la):
Пантограф » 25 Feb 2018 05:59 pm[/url]":ihsvdk0e]....
А за суспензију грађевинских стандарда Србије и увођење мултинационалног ноу-хауа за Горњу Волту и Бангладеш, зна се, одговорност ће морати да буде кривична. .....

Alfa i omega svega... to i obesmišljava svaku diskusiju o ovom poduhvatu, lažno nazvanom "projekat".
 
@Bukira
odlično zapažanje, prema slici bi rekao da se požar širio samo preko odvodnih cevi.
Uz pretpostavku odvodnje od polipropilenskih cevi i otvorenog plamena, efekat dimnjaka je pogurao požar par spratova više.
 
Realno ja ovde ne vidim drugo rešenje nego da se lepo vrate skele sa svih strana, poskidaju alu paneli po svim vertikalama i ponovo urade kablovi koji su pušteni sa spoljne strane zida, tako da ne mogu da ponovo upale plastične cevi.
Ili to, ili da Gospodar svesno i svečano otvori ovaj krematorijum as is. Pa valjda će se buniti i neko od nevoljnih kupaca.
 
Ako je tvoja pretpostavka o podmetanju tacna, onda treba izmeniti projekat koji teroristi onogucava da plamenom iz jednog stana zapali celu vertikalu. A ne zataskavati gresku.
 
Jel se samo meni cini ili je pozar izbio u dva razlicita stana koja se nikako ne dodiruju?
 
Po oštećenjima na fasadi posle požara se vidi kuda se plamen širio, pa se požar razbuktao na jednom od viših spratova.

A što se tiče medija, pravo pitanje je zašto ovo nije svugde glavna vest?
 
Evo sta se izgleda desilo, sve odradjeno na brzinu da se zavrsi sto brze zarad kapitala pred izbore. E zarad toga sad ce morati da menjaju komplet fasadu i sve iz pocetka ako misle da im iko vise uplati kvadrat stana ili lokala u daljoj gradnji. Prvo Slavija koja se lomi tek sto je rekonstruisana, sad ovo, sta je sledece.


 
Pa ako treba nova fasada, neka bude nova fasada, sto se mene tice mozda bi bilo bolje da skrate malo zgradu takodje, jedno 10 spratova
 
Vrh