Šta je novo?

"BW Galerija" - Beograd na vodi [ Tržni centar | 300 000m² ]

Svaki ŠC bi trebalo da ima svoju politiku, kao i što veliki zakupci imaju sopstvene zahteve.
Zato npr. nema H&M u Ušću.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
 
Pa šta će im?

Dali su im u Knezu lokal po tim nekim extra uslovima koje HM traži.

Ne isplati im se da ih ubacuju, veliki lokal i loši uslovi, odvlačenje kupaca od drugih brendova i sl. I onako postoji lista čekanja za ulaz u ŠC.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
 
U odnosu na prošli vikend, 2 nova lokala se sređuju:
- OTP banka na drugom spratu, deluje da će skoro biti gotovo;
- Burito Madre na drugom spratu, u food court-u, ne vidim još majstore, ali tu nema nekih posebnih radova jer su lokali u food court-u već manje-više gotovi.
 
Ko zna šta će još neočekivano da ubace, kako bi popunili onoliki prostor.
 
DzonTravolta":29j8dpq4 je napisao(la):
OTP Banka?
Prva banka u beogradski TC, a da nije Raiffeisen.
U Bigu na Karaburmi ima Unicredit.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=892674#p892674:29q3qvj7 je napisao(la):
DzonTravolta » Ned Okt 24, 2021 12:11 am[/url]":29q3qvj7]OTP Banka?
Prva banka u beogradski TC, a da nije Raiffeisen.

U Galeriji već ima Reiffeisen 8) OTP se otvara bukvalno preko puta Reiffeisen banke. Konkurencija, bato! :p
 
Mislim da je u planu i da se otvori Erste filijala(neki novi koncept) u Galeriji, pocetkom sledece godine.
 
Bilo je kranje vreme, Giros se u zadnja 2 meseca razvalio od porudzbina, sada vec ceshce odustajemo da porucimo jer se ceka vikendom i po pola sata jer nema nijedan drugi fast food.

Galerija je vikendom postala bas dosta posecena, Patrolne sape su izreklamirali bas dosta, i bilo je puno porodica sa decom.

Takodje cini mi se da vikendom dolazi dosta porodica iz unustrasnjosti i Bosne, zakljucak izvodim po raznim tablicama u garazi.

Radnim danima je i dalje slabija posecenost Galerije, koliko mi se cini.

Uskoro ce godinu dana od pocetka rada(mada je mozda realnije uzeti u obzir da je april posle lokdowna), pa mozemo sumirati utiske i prognoze za sledecih 1-2 rada tj posecenosti Galerije.
 
Шта се десило са Burger King-ом? Има ли каквих информација?
 
Izgleda da su ugasili naloge na društvenim mrežama. Ne bi me čudilo da su odustali ili odložili otvaranje.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
 
SInsay, LPP-ov najpristupacniji brend za tinejdzere ulazi na prolece.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Belgrade_Waterfront

Tax-free shopping
Galerija Belgrade is the only place in Serbia where foreign visitors can get a VAT refund immediately after purchase at three points within the mall. This service is provided through cooperation with Global Blue, the world leader in Tax-Free shopping.
:shock:

Da li neko nešto više zna? :?
 
Ne, ali ovo je teoretski nemoguce.
Mora se obrazac overiti na granicnom prelazu. Koristio sam često usluge Global Blue-a, ali immediately after purchase sigurno ne moze nigde na svetu.

Jedino ako je greška pa umesto "only place in Serbia" treba da stoji "only place in Universe"



Untitled1.png
 
Upravo to, bez overe carine na izlazu iz Srbije nije moguće dobiti povrat PDV-a.
 
Niste u pravu. Na mnogo mesta moze da se dobije novac nakon kupovine, ali zahtevaju da se posalje postom formular nakon overe na granici. Licno sam uzimao taxfree na ovaj nacin mnogo puta. Provereno znam da ima u skoro svim gradovima Evrope. Zove se early VAT refund i uplacuje se na karticu. Sredstva su rezervisana dok se ne posalje formular overen na carini. Za svaki grad je drugaciji rok u kome se mora napustiti drzava da bi formular bio validan.
 
Ok, ima smisla. Nisam znao za ovo.
Ali ne stedis ni jedan korak u biti, zar ne? Ne raspolažeš novcem dok ne uradiš sve što bi i inače uradio. I redovnim putem overavaš, pa šalješ formular, a pare ti ležu na karticu. Jedino ko se cima da novac posle diže na nekom šalteru, a taj verovatno i ne koristi karticu pa se ne kvalifikuje ni za ovo

U suštini ipak ne dobiješ novac "odmah posle kupovine" već tek kada overiš i pošalješ
 
Zavisi. U vecini slucajeva se uplacuje na karticu, medjutim, u Becu sam dobio kes odmah. Svakako traze da se posalje formular, ali sa rezervisanim sredstvima imaju garanciju za to.

Na nekim aerodromima nema mogucnosti da se podigne novac, vec npr. moze kod nas u Raiffeisen banci, ali se placa dobra provizija. Iz tog razloga je ovo dobra opcija.
 
Ja sam u Solunu isto dizao novac odmah u nekom lokalu uz proviziju i isto traže da se popuni formular, koji ako ne pošalješ skidaju valjda sa kartice. Tako da je moguće svakako. Na izlazu iz Grčke overiš formular koji posle pošalješ poštom u koverti koju si već dobio sa posebnom markicom i oslobodjena je svih plaćanja slanja pisma. Tako da nikakva muka tu nema sem čekanja carine da ti overi formular.
 
Данас сам први пут био у Галерији, неколико слика, али само прилаз из Булевара Вудроа Вилсона до гараже. Унутрашњост Галерије нисам сликао, нема потребе има већ пуно слика. Посећеност за радни дан добра. Места у гаражи (ниво -1) има доста, уосталом укупно 3.600 паркинг места није ни мало. Улаз у гаражу слободан, не издају се паркинг картице на аутоматима. На сваком стубу у подземним деловима гараже, су означени, који је ниво, која зона, да се лакше оријентише где сте паркирали кола.
Извињавам се за две презадње слике, мало су мутне :(

battlestar galactica wallpaper
 
Vrh