Šta je novo?

"BW Galerija" - Beograd na vodi [ Tržni centar | 300 000m² ]

Bravo za Igora sto je okacio tabelu ostvarenih BRGP i zeleo bih da istaknem sledece:
Iz tabele se uocava da je u kompleksu trznog centra u fazi 1 predvidjeno 120.000 kvadrata trznog centra, u fazi 2 jos 76.000, a tek u fazi 3 hotel, poslovni apartmani, komercijalne delatnosti i stanovanje od ukupno 170.000 kvadrata.
U prevodu, ovo je potvrda da do 2020. godine moze iskljucivo i samo nastati ta velika kutija trznog centra (Usce na steriodima), a dodatni stambeno-poslovni sadrzaji tek u nekom daljem futuru, ukoliko se realizuje plan za cupanje sve zeleznicke infrastrukture iz Savskog amfiteatra itd.

Inace, vrlo interesantno je da se BNV d.o.o. apsolutno nista ne oglasava po pitanju ko i kako ce rukovoditi trznim centrom, mislim da je jedino Nikolas na forumu spomenuo da BNV d.o.o. ima ambiciju da sa sopstvenim kadrovima bude operator trznog centra...
 
Jedva cekam da se izgradi BW Galerija. Nadam se samo sa ce uz reku da bude promenada malo sira jer ce tu da bude opste ludilo od turista. Ova 2017. godina ce biti godina raspleta desavannja na promenadi :)
 
Ниси ти бот. Само тролујеш. И веома те забавља то што радиш.
 
Nisi ti placeni hejter ti si samo bolesno zavidna osoba i krivo ti je sto je neko drugi uspeo da organizuje ovaj projekat a nisu tebe pitali za misljenje.
 
На основу којег мог поста то закључујеш? Ја се на ову тему до сада нисам оглашавао.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=427982#p427982:2ykf58j4 je napisao(la):
vradovic » Суб Јан 14, 2017 3:32 pm[/url]":2ykf58j4]Nisi ti placeni hejter ti si samo bolesno zavidna osoba i krivo ti je sto je neko drugi uspeo da organizuje ovaj projekat a nisu tebe pitali za misljenje.

Организација на нивоу, земљу ископану из темељних јама су натрпали сву само преко пруге и испод Газеле :)
 
Posle duže pauze, magla se danas podigla i sunce je najzad granulo (pa makar i zubato). Pravo vreme za obilazak radova na iskopavanju neviđene količine zemlje na mestu budućeg tržnog centra. Evo današnje foto-reportaže:

Pogledajte prilog 15
Pogledajte prilog 14
Veliki broj kamiona čeka u redu za utovar, nekoliko bagera ne stiže tako brzo da ih napuni:
Pogledajte prilog 13
Na ovom delu iskopavanje je zasad prestalo:
Pogledajte prilog 12
Kuća je gotovo cela zatrpana. Čudi me da je nisu pre toga srušili, ovako će imati problem kad jednog dana reše da slone tu zemlju.
Pogledajte prilog 11
Ogromno brdo su napravili sa desne strane pruge:
Pogledajte prilog 10
Voda se i dalje ispumpava, ali čini mi se slabije:
Pogledajte prilog 9
Pogledajte prilog 8
Jedan od buldožera se pokvario:
Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
Ovde su u toku nekakva merenja:
 
Info da su poceli da odvoze zemlju van prostora BNV. Kamioni inace ulaze na sajma pa putem pored hala izlaze i ulaze na prostor BNV. Ima ih bas dosta kao sto je i Bukira zapazio. U trenutku kada sam ulazio na sajam izlazilo je 5 natovarenih kamiona.

Inace iskopine izgledaju bas mocno a moje misljenje je da ce gazela postati omiljeno mesto ljubitelja beobuild foruma kada pocnu ozbiljniji radovi i lepse vreme. Pruza preglednost i uzivanje. Bice zanimljivo posmatrati sa visine kako se gradi.
 
Da li sticem pogresan utisak sa slika ili je trzni centar podosta udaljen od samog mosta, prema renderima mi je delovalo da ce biti na max 20m od onog vodotornja pored ulivne trake?
 
Zanimljivo, Novkol je naveden kao izvođač radova na tabli sa prve strane... not :) Da li to znači da je Novkol sada podizvođač neke od nabrojanih firmi?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=426908#p426908:39q9g0z8 je napisao(la):
Igor » Ned Jan 08, 2017 5:34 pm[/url]":39q9g0z8]Privremeno sam izmenio naziv teme stim sto treba imati u vidu sledece iz urbanistickog projekta. Iskustvo nas je naucilo da je i ovo podlozno promeni ali ne u znacajnoj meri.
file.php

Iz lokacijskih uslova izdatih 17.01.2017 (koje možete naći na sajtu APR-a):
за изградњу прве фазе слободностојећег трговинског објекта - Тржног центра који чине: објекат тржног центра спратности 2По+Пр+2, укупне бруто изграђене површине 251.103,00м2, од чега надземно 145.953,00м2 са кровном техником укупне бруто изграђене површине 4.507,00м2, надземна отворена гаража са шест нивоа изнад дела првог спрата објекта тржног центра, укупне бруто изграђене површине 53.414,00 м2 и припадајуће зелене и слободне површине, на катастарској парцели број 1508/353 КО Савски венац, у Београду, категорије В, класификациони бројеви 123002 и 124210.

Skromno povećanje od preko 100% za fazu 1? Ogromna nadzemna garaža? Jedno je sigurno, nisu lagali da će biti najveći u regionu :shock:
 
Nadjoh nešto interesantno na FCB stranici ARHI Pro (studio koji radi projekat BW galerije)
Hotel interior design / competition / Arhi.pro
Pogledajte prilog 1
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=430748#p430748:2s3sr1uq je napisao(la):
nikolas27 » 29 Jan 2017 04:24 pm[/url]":2s3sr1uq]Zanimljivo, Novkol je naveden kao izvođač radova na tabli sa prve strane... not :) Da li to znači da je Novkol sada podizvođač neke od nabrojanih firmi?

Ne mora da znači da je Novkol podizvođač PMC-a i Milleniuma, već samo da su prilikom postavljanja table postojali ugovoreni zemljani radovi sa PMC-om i Milleniumom, a šipovi s Novkolom nisu bili ugovoreni u tom trenutku. Tako ni Energoprojekt nije postojao na tabli za BW Residences, sve dok nije preuzeo gradilište od dotičnih.

Interesantno je ovo što si pronašao u svežim lokacijskim uslovima, da se zgradetina tržnog centra gradi odjednom. A pogotovo da petinu nadzemne površine treba da zauzima nadzemna garaža, pored cele dve podzemne etaže...
Bilo kako bilo, dobijamo u neku ruku "državni" šoping mol, najveći od svih, što je još jedna stavka na listi apsurdnih ulaganja jedne države koja figurira kao kandidat za članstvo u EU... Gde se još u 21. veku podižu državni šoping molovi, državna skijališta...? Severna Koreja?
 
Dousnik iz bw mi je javio da po projektu trzni centar treba da stoji na 3600 sipova :o :o . Ja sam shvatio da necemo mi skoro videti nadzemne radove na ovom tc. Jel oni da rade 360 dana u godini po deset sipova zavrsice sipove za godinu dana. Ne znam koliko dnevno mogu da udare sipova, racunam da ce ovde biti dosta plici zbog male spratnosti objekta.
 
A kako je planirano da se stigne do ovog šoping mola? Tu ima nekoliko koloseka između puta i parcele.
 
Jedan od ulaza u BW Galeriju je iz zgrade "Kula Belgrade".

Zaista fenomenalne fotografije sve pohvale!
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=432865#p432865:1k2dpldh je napisao(la):
prostorni planer » Pet Feb 10, 2017 11:22 pm[/url]":1k2dpldh]Dousnik iz bw mi je javio da po projektu trzni centar treba da stoji na 3600 sipova :o :o . Ja sam shvatio da necemo mi skoro videti nadzemne radove na ovom tc. Jel oni da rade 360 dana u godini po deset sipova zavrsice sipove za godinu dana. Ne znam koliko dnevno mogu da udare sipova, racunam da ce ovde biti dosta plici zbog male spratnosti objekta.

Zavisi koji su šipovi u pitanju (širina) i koje dubine.
 
Hvala plećko, oduvek sam voleo fotografiju i maštao da ću postati fotograf kad porastem. Nažalost, život me odveo na drugu stranu, ali ljubav prema fotografiji je ostala. (Ili možda još uvek nisam odrastao :))
 
Vrh