Šta je novo?

"BW Galerija" - Beograd na vodi [ Tržni centar | 300 000m² ]

Galerija nije pristupačna za dolazak??

Aman ljudi ,onaj koji dolazi peške ili gradskim prevozom u tržni centar nije target nijednog tržnog centra u svetu.
To su obično studenti,penzioneri ili ljudi sa slabijim primanjima koji ili ne kupe ništa nego šetaju ili dođu ciljano po jednu stvar.

Nego da li ste primetili da je Delta puna klošara koji ulaze i spavaju na klupama ,ja sam pre neko veče video njih 5...
Ne znam čemu služi obezbedjenje..kao da Delta ionako ne izgleda dovoljno socijalno i bez njih.
WC je ispod svakog nivoa....

Naravno, mora da dođe momenat kada Homer bane na forum, popne se na virtuelnu hoklicu, i krene da viče sve pišajući uz vetar :D Mislim da prerano "otvarate šampanjac" očekujući izvesno "buldožiranje" Galerije već koliko sledeće zime.

Razumem sav animozitet prema "Navodnom Beogradu" i brojni su argumenti koji ga opravdavaju. Takođe je belodano da tržni centar nije baš trijumfoalno uskočio na beogradsku kupoholičarsku scenu, ali valjalo bi sa mirisnog polja emocija iskoračiti malo u dosadna prostranstva objektivnosti.

- Prva i najvažnija objektivna okolnost se zove "j*beni koronavirus". Možda bi to čak bilo i dovoljno, bez da nabrajamo sve ostalo. Naravno, neko će reći da su ostali tržni centri uprkos koroni dobro popunjeni, ali upravo je tu prednost u njihovoj "komšijskoj" poziciji. Ljudi za vreme epidemije samo žele da uskoče u prodavnicu, kupe šta im treba i da beže, a ne da bleje po hodnicima. Istina je i da je "Beo" nrp. otvoren za vreme pandemije, ali zaboravljate da je taj objekat prvobitno trebalo da bude otvoren još u aprilu kada je korona bila "najsmešniji virus" koji će "proći ako se strpimo dve nedelje". Za razliku od "Galerije" imao je finalizovanu listu zakupaca koji na svojoj koži još nisu osetili ni blagi dodir krize.

. Druga objektivna okolnost u velikoj meri proizilazi iz prve, a to je da je objekat popunjen tek 30% i da zasad ne nudi mnogo toga što se ne može naći u drugim tržnim centrima u gradu. Lista zakupaca sa zaključenim ugovorima je značajno duža, sa tendencijom daljeg popunjavanja do proleća (što smo uostalom mogli da vidimo i iz Brazilčevog spiska okačenog pre izvesnog vremena). Samo otvaranje Inditex brendova će privući određen broj ljudi, a kako budu dolazili i ostali favoriti domaćoih potrošača, tako će za njima dolaziti i veći broj kupaca. Kada tome dodamo ono čega nema u drugim objektima - kao što su npr. IMAX bioskop, trambolina park, sigurno još novih brendova, ili taj tropikarijum o kojem se šuška, i da ne zaboravimo pristup vidikovcu na vr' Kule pravo iz tržnog centra - jasno je da će se spisak razloga za eventualnu posetu "Galeriji" u narednom periodu širiti.

- Kukanje na lokaciju je preterano, a i pomalo licemerno. Ne mož' taj plac u toku izgradnje da bude "najvrednije parče svete beogradske zemlje koje se traći na tržni centar", a po završetku izgradnje "prip*zdina koja nikome nije usput". "Galerija" se nalazi tik uz najprometniju saobraćajnicu u zemlji i na samoj obali reke. Šta ja znam, možda ne kopčam po čemu je to npr. "Stadion" na tako boljem mestu, u 1+1 ulici, sa veličanstvenim pogledom na groblje. Pritom da samo lokacija igra ulogu, onda bi "Rajićeva" bila tržnjak kome cvetaju najdivnije ruže, a sami smo videli koliko su se lutanjem sa zakupcima batrgali da obezbede kakvu-takvu poziciju na tržištu. Istina je da "Galerija" nije baš najbolje povezana javnim prevozom sa ostatkom grada, ali i to će se možda menjati. Takođe, cenim da će postati privlačnija kada se promenada završi i "zakači" na šetalište kod Sajma.

- Čak i da uzmemo u obzir da su u "Navodnom Beogradu" svi veverice bez mozga i da njihov brod plovi samo zato što im politika duva u jedra, kontam da npr. u toj Zari, Sportini ili Fashion Companyju ipak sede neki ljudi koji imaju bar dva grama mozga i dobro razimisle pre nego što se odluče da investiraju po par miliona evra u otvaranje prodavnica u ovom tržnjaku.

- Beograd je daleko od zasićenja tržnim centrima. Statistika koju investitori pomno prate pokazuju da u poređenju sa konkuretnim gradovima i dalje ima manje kvadrata maloprodajnog prostora u odnosu na broj stanovnika (pod konkuretnim gradovima mislim na Zagreb, Sofiju i Bukurešt, Budimpešta je npr. već drugi univerzum). Pritom je Srbija i dalje tržište u razvoju gde se tek očekuje dolazak većeg broja zakupaca. Uostalom, postojeći tržni centri ne mogu da zadovolje potražnju koja već sad postoji i stoga "Ušće" i "Delta" imaju liste čekanja.

Da skratim malo pošto sam smorio već i sebe i druge. Dakle, siguran sam da će "Galerija" imati veoma trnovitu debitantsku godinu (a imali su je npr. i Rajićeva i Ada Mall, kojima su ovde na forumu, prvih dana po otvaranju, takođe spremali kovčeg i krstaču), i da dole neće biti mnogo veselo i razigrano čak ni na proleće. Ali uveren sam da će kako vreme bude odmicalo, i kako se situacija bude normalizovala, "Galerija" biti sve atraktivnija destinacija. Možda ne vama, možda ne meni, ali siguran sam da ima dosta ljudi u ovom gradu prema čijem ukusu i interesovanjima je skrojena.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797005#p797005:3c69vw7b je napisao(la):
honey79 » 26 Nov 2020 23:49[/url]":3c69vw7b]Galerija nije pristupačna za dolazak??

Aman ljudi ,onaj koji dolazi peške ili gradskim prevozom u tržni centar nije target nijednog tržnog centra u svetu.
To su obično studenti,penzioneri ili ljudi sa slabijim primanjima koji ili ne kupe ništa nego šetaju ili dođu ciljano po jednu stvar.
Čak i za dolazak kolima je potrebna izvesna doza akrobatike.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797005#p797005:3c69vw7b je napisao(la):
honey79 » 26 Nov 2020 23:49[/url]":3c69vw7b]Nego da li ste primetili da je Delta puna klošara koji ulaze i spavaju na klupama ,ja sam pre neko veče video njih 5...
Ne znam čemu služi obezbedjenje..kao da Delta ionako ne izgleda dovoljno socijalno i bez njih.
WC je ispod svakog nivoa....
Da je građena u okviru BNV, bila bi vrh vrhova. :D

Moжда ће неко чамцем да долази у шопинг? :D

Има, направили су скоро. Тј. није марина већ пристан.

Onda nema zime za Galeriju. Taman da turiste i Beograđane "istovarujemo" tu, umesto ispred Beton hale. :D

Pristan je za jahte i one koji ce tu da budu na kratko. Imace vremensko ovlascenje i placace se nesto malo za pristajanje. Nije previdjen za vece brodove. To je dole kod Beton Hale.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=796958#p796958:1szmbzle je napisao(la):
Пантограф » 26 Nov 2020 22:05[/url]":1szmbzle]To će i da se desi. I to čak nije ni tolika propast za investitore.

Samo nesto preko ~ 120mil eur koliko je kostala izgradnja trznog centra, plus buduci penali zakupcima ako bi se zatvorio TC, plus cena rusenja i rasciscavanja :) .

Na svakoj temi mora da dođe do tzv. Homer J tačke. Homere, ljudino i forumska gromado! Realnost i istina retko bivaju tako staloženo i pismeno prosuti, kao u slučaju tvoje intervencije "odozgo".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797007#p797007:4s0bwi98 je napisao(la):
Homer Jay » 26 Nov 2020 23:54[/url]":4s0bwi98]"Galerija" se nalazi tik uz najprometniju saobraćajnicu u zemlji i na samoj obali reke. Šta ja znam, možda ne kopčam po čemu je to npr. "Stadion" na tako boljem mestu, u 1+1 ulici, sa veličanstvenim pogledom na groblje. Pritom da samo lokacija igra ulogu, onda bi "Rajićeva" bila tržnjak kome cvetaju najdivnije ruže, a sami smo videli koliko su se lutanjem sa zakupcima batrgali da obezbede kakvu-takvu poziciju na tržištu. Istina je da "Galerija" nije baš najbolje povezana javnim prevozom sa ostatkom grada, ali i to će se možda menjati. Takođe, cenim da će postati privlačnija kada se promenada završi i "zakači" na šetalište kod Sajma.
"Tik uz" i "uz" su dva, možda na prvi pogled slična pojma, ali suštinski jako različita. To što je "Galerija" tik uz najprometniju saobraćajnicu u zemlji, znači da nije uz samu saobraćajnicu. A to znači da iz te najprometnije saobraćajnice ne može direktno da se dođe do "Galerije" , nego mora alternativnim pravcem. A taj alternativni pravac, kako god okreneš, nije jednostavan ni peške, ni kolima ni gradskim prevozom. Imamo uz samu najprometniju saobraćajnicu u zemlji, čvoriše sa većim brojem linija. Ako hoćemo odatle da dođemo do "Galerije", imamo izbor ili da presedamo na neku od linija koje vode do tamo, uz kruženje ili da idemo peške, probijajući se kroz "pustinju i prašumu" koja okružuje ložionicu železnice. Iskusili neki forumaši to najkraće putovanje peške i kažu da nije baš prijatno. Bilo je i onih koji su iskusili kruženje peške, po asfaltiranom i uređenom, i kažu da im je lakše da odu do nekih lokacija koje su im dalje ali su im daleko lakše za dolazak. Pogled na reku i to što se nalazi tik uz reku, na novoizgrađeno i preuređeno šetalište, plus je samo za one koji vole da se šetaju uz reku.
"Stadion" ima tu prednost što je uz samu saobraćajnicu kojom prolazi gradski prevoz, ne tako retka 26, plus što je vrlo lako pristupačan i iz donjeg dela Braće Jerković, ali i dobrom delu ljudi uz Kumodrašku, kao i stanovnicima Kumodraža i Stepe, ali i Medakovića III, jer se nakon izlaska iz autobusa na jednoj od linija (18, 25 i 25P), vrlo lako i jednostavno može doći Darvinovom ulicom do tržnog centra. Dalje, čak i stanovnicima Medakovića I i II je pristupačan, jer postoji prečica za koju velika većina stanovnika zna i koji je i koriste. Pogled na samo groblje koje je preko puta ulice, ni na koji način ne umanjuje sve navedene prednosti.

bice da sam ja bas blesav, ili u najmanju ruku na pogresnom forumu, kad me bas ne zanima popunjenost lokala u galeriji i cena kvadrata u visti i sto me u vezi svega toga jedino brine protocnost bulevara vojvode misica, mostara i savske jednom kada konacno trajno zavrse raskrsnicu na sadasnjem ulazu na sajam i okretnicu ispod mostarske petlje. moje slepilo i manjak intelektualnih sposobnosti sprecava me da uvidim, izmedju ostalog, koliko je vaznije hoce li u galeriji biti guzve i novih brendova od toga koliko ce galerija i sve oko nje uticati na prosecno putovanje do posla, skole, bolnice..

treba stvarno biti potpuno lud pa ici do galerije preko lozionice. ja mislim da to nijednoj zeni ne bi palo na pamet pa taman da je u galeriji rasprodaja od 90%. i sta kazete, nije bas prijatno? ko bi rekao.

ima dosta linija koje prolaze kroz kneza milosa i sarajevsku i odatle je to kratka setnjica kroz uredjenje ulice. ja sam to vise puta radila i svakako to preferiram u odnosu na onaj odvratni podzemni prolaz kod usca. sa novog beograda je verovatno najjednostavnije 74, ali svakako bi pomogle dodatne linije. postojalo je nekad davno nesto sto se zvalo 16E i islo je od blokova preko sarajevske do zelenog venca a vracalo se kroz kneza milosa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797198#p797198:2jqf1hvo je napisao(la):
bushwick » 27 Nov 2020 15:44[/url]":2jqf1hvo]treba stvarno biti potpuno lud pa ici do galerije preko lozionice. ja mislim da to nijednoj zeni ne bi palo na pamet pa taman da je u galeriji rasprodaja od 90%. i sta kazete, nije bas prijatno? ko bi rekao.
Ko bi rekao da je put preko ložionice najkraći put, a ujedno najneuređeniji. I da postoje ljudi koji ne nžele da idu okolo da bi došli do Galerije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797198#p797198:2jqf1hvo je napisao(la):
bushwick » 27 Nov 2020 15:44[/url]":2jqf1hvo]ima dosta linija koje prolaze kroz kneza milosa i sarajevsku i odatle je to kratka setnjica kroz uredjenje ulice. ja sam to vise puta radila i svakako to preferiram u odnosu na onaj odvratni podzemni prolaz kod usca. sa novog beograda je verovatno najjednostavnije 74, ali svakako bi pomogle dodatne linije. postojalo je nekad davno nesto sto se zvalo 16E i islo je od blokova preko sarajevske do zelenog venca a vracalo se kroz kneza milosa.
:lool: Taj odvratni podzemni prolaz je miliji i draži i usputniji većini ljudi nego li lagana šetnjica od Kneza Miloša do Galerije i nazad. Isto tako bih i ja mogao da kažem da je lagana šetnjica od dna Avale do Tornja i pobednika, jer sam više puta to radio i nisam se uopšte umarao, iako je većina drugih sa kojima bih išao htela da ispusti dušu već kod Tornja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797094#p797094:2ahi60li je napisao(la):
Pegasus » 27 Nov 2020 11:09 am[/url]":2ahi60li]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=796958#p796958:2ahi60li je napisao(la):
Пантограф » 26 Nov 2020 22:05[/url]":2ahi60li]To će i da se desi. I to čak nije ni tolika propast za investitore.

Samo nesto preko ~ 120mil eur koliko je kostala izgradnja trznog centra, plus buduci penali zakupcima ako bi se zatvorio TC, plus cena rusenja i rasciscavanja :) .
Zemljište ne plaćaju, to je već recimo 50 miliona, a ostalo će da povrate kroz cenu kvadrata. Biće oko nule posle rekonstrukcije sigurno.

Inače, uprkos Homerovom trezvrnom rasuđivanju, mislim da ovde greši i da će ovo svakako propasti - jer, nije na dobrom mestu za šoping mol, tj. ostali su, ipak, na boljim mestima.

A uopšte ne valja kad nešto što je najveće i čemu treba najviše... posetilaca, nema ključnu komparativnu prednost nad malo manjim. Kao što ne može biti najbolji fudbaler onaj koji samo ume da šutne, jer ima konkurenciju koja ume i to, ali i da doda i da dribla, jednako je hendikepiran mol u koji se dolazi samo kolima - jer u one druge može da se dođe kolima, i da se pritom ne prelazi Gazela, a može i prevozom (izvinite, 'elitisti', ali ovo nije malo i ekskluzivno, nego ogromno, što zahteva da bude i masovno), peške...

U Kanzas Sitiju, naravno, ovo poslednje, nije hendikep, u Beogradu, bogme, jeste.

Povrh svega, ovo nije lako dostupno ni kolima, a najmanje krajem godine, u popodnevnim satima, kada se najviše kupuje, prodaje...

Rado ću prihvatiti i opkladu da ovo nema svetlu budućnost.

ja bih rekla, ovako odokativno, da je profil ljudi koje interesuje da kupuju i setaju (da ne kazem bleje) po galeriji prilicno drugacijij od profila kojem je prioritet da ide vazdusnom putanjom do cilja pa makar upao u zivo blato. jednima je cilj da nesto kupe i provedu se a drugima da pokazu svima da za inat nece da zaobilaze nista. galerija je napravljena za ovu prvu grupu.

da li ste vi uopste prosli tim putem od kneza milosa do galerije? ja sam prvi put bila iznenadjena koliko je taj put kratak a do sad sam ga vec mnogo puta presla sa troje male dece (ne zbog galerije, mada i to, nego zbog igralista u BV). smesno je porediti to sa penjanjem na avalu. jedini strm segment je od sarajeveske do kneza milosa ali to je kratko - kao sto rekoh, bukvalno se deca od dve godine tuda penju bez problema. iskreno nije to nista mnogo gore od stepenica u podzemnom prolazu - malo duze ali pristupacnije za kolica + ne morate sve vreme misliti na novcanik.

bushwick":cx2s0zhz je napisao(la):
ja bih rekla, ovako odokativno, da je profil ljudi koje interesuje da kupuju i setaju (da ne kazem bleje) po galeriji prilicno drugacijij od profila kojem je prioritet da ide vazdusnom putanjom do cilja pa makar upao u zivo blato. jednima je cilj da nesto kupe i provedu se a drugima da pokazu svima da za inat nece da zaobilaze nista. galerija je napravljena za ovu prvu grupu.

da li ste vi uopste prosli tim putem od kneza milosa do galerije? ja sam prvi put bila iznenadjena koliko je taj put kratak a do sad sam ga vec mnogo puta presla sa troje male dece (ne zbog galerije, mada i to, nego zbog igralista u BV). smesno je porediti to sa penjanjem na avalu. jedini strm segment je od sarajeveske do kneza milosa ali to je kratko - kao sto rekoh, bukvalno se deca od dve godine tuda penju bez problema. iskreno nije to nista mnogo gore od stepenica u podzemnom prolazu - malo duze ali pristupacnije za kolica + ne morate sve vreme misliti na novcanik.
Slazem se u potpunosti. Ne vidim razlog tolikoj toksicnosti u ovoj temi (citam razne teme na ovom forumu vec neko vreme ali ovaj je najtoksicniji definitivno), ici ce ko oce, ko nece ne mora. Ne morate odmah da mu presudjujete smrt, samo vreme ce reci. I takodje ne morate u svakom postu da pisete da ce biti srusen, shvatili smo i prvi put. Po mom misljenju je trznjak pun pogodak i kada se otvori sve sto meni treba adio Usce. Pa tako dok ga ne sruse sto ne verujem da ce se desiti ali ajde. To je sve od mene.

U, nemoj da ste nakraj srca; kažu da nije grad dok se bar neka zgrada ne sruši pa napravi nova. Dotle je samo - naselje. Polako... neće ni Beograd na vodi duže od 300 godina.

Taj odvratni podzemni prolaz je miliji i draži i usputniji većini ljudi nego li lagana šetnjica od Kneza Miloša do Galerije i nazad...

ako imate tu srecu da Vas u tom velelepnom prolazu ne opljackaju :) pa zena mi je radila u uscu i ako nije u prilici da drzi torbu kao da joj zivot zavisi od nje nikad nije isla tim prolazom.

Evo ja cu da idem u ovaj TC cim se smiri malo situacija oko korone, Ada mall mi je smesan (a tek fino mirisni wc) i smesno je govoriti kako je pun kad je "3x manji", Usce me nervira sa blejacima, dok su mi ostali neprivlacni. Jedan sam verovatno od retkih koji seta uz reku pa cu i ovde rado prosetati kada zatreba. Koji prevoz ide me apsolutno ne interesuje, ili cu kolima ili peske. Ni Usce nije nikome "uzput" (osim ljudima koji tamo zive) vec ljudi idu tamo, pogotovo klinci, jer je kao fensi, mozda vide nekog poznatog, ima dosta i studenarije... Verovatno se ovde ljudi plase da ce se ti fenseri tj fenserske prebaciti u ovaj TC pa ce morati da dolaze ovamo da ih gledaju :D :twisted: Opet Usce postoji preko 10god i ima izgradjen status pa su i postali bezobrazni sa cenama zakupa, a to ce nadam se Galerija promeniti.

Koliko hejta u jednoj temi kao da su se svi zaposleni iz drugih t.centara udruzili da hejtuju :D kao sto neko rece, apsolutno se isto pisalo i za Big i za Rajicevu i onda... Sad su oni dobri jer bas tu treba da budu, a ovaj ne valja :bash:

Srecno cekanje rusenja Vam zelim :sesir:

Sad su oni dobri jer bas tu treba da budu, a ovaj ne valja :bash:

Па шта да радимо кад је тако. Чувај главу, не ваља кроз тврдо, није вредно тога.

Иначе и Рајићева је лош пример, јер је и то неуспешан мол, баш зато што није лако доступан (изгледа да шетачи на штрафти нису довољно велика публика, но добро, можда су ови са реке другачијег кроја).

Повезана вест: МПЦ је довео једну од већих светских фаца у овој области за директора. То значи да би да раде свашта. Не знам (још) да ли планирају нешто конкретно у Београду - типујем на доградњу Меркатора, ако не сад, а оно једном сигурно - али ето, конкуренција би могла да буде још већа.

cuvajte Vi svi mozak, od toliko hejtovanja po forumima moze se preliti i u "real life" dok ne pocnes da mrzis samog sebe ;)

Direktor, faca ili ne, moze i da fino unazadi poslovanje, iako je bio "uspesan" u prosloj firmi... :)

edit: ako je rajiceva neuspesan mol (mislim verovatno znate cim imate pristup finansijskim izvestajima) onda je i Big, i Beo, pa i Ada i donekle Delta. Jer je opet Usce trenutno najpopularnije.

Обавезно ће да се прелије, ево, гледај: 3, 2, 1...

Може и најбољи менаџер све да сј... - као што је сј... 120 милиона и тај што је посадио мол ту.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=797211#p797211:18jjnfde je napisao(la):
Пантограф » Fri Nov 27, 2020 5:41 pm[/url]":18jjnfde]
Povrh svega, ovo nije lako dostupno ni kolima, a najmanje krajem godine, u popodnevnim satima, kada se najviše kupuje, prodaje...

Како није лако доступно, Вудроа Вилсона је буквално паралелна са Савском, као што је и Сарајевска са горње стране, на подједнаком растојању, то је као да кажете да Сарајевска није лако доступна. Кад се из Савске преко Николаја Кравцова уђе у Вудроа Вилсона улаз за гаражу је буквално на 50 метара, ту код задњег улаза у тржни центар, тренутно без рампи, са огромним паркингом. Ја не знам који тржни центар има лакши приступ колима.

Vrh