I dalje nije jasno koja je lokacija u pitanju. Ako se radi o staroj pijaci na Miljakovcu, pored bivše RK Beograd, osim što je ona dosta manja od sadašnjeg OTC, tu je osnovni problem nedostatak prostora za parking. Trenutno tamo može desetak vozila da stane oko robne kuće i na ulici koja je prilaz pijaci. Dakle, bez opsežnijih radova i recimo pridruživanja nekog od obližnjih placeva za parking, teško bi tu mogli da se stvore uslovi za OTC.Poznata lokacija gde se premešta beogradski "Buvljak"
Poznata lokacija gde se premešta beogradski "Buvljak"
Novobeogradski "Buvljak" biće premešten tokom leta iz Bloka 43, ali ne kod Kvantaške pijace kako je planirano, nego na Miljakovac.www.b92.net
Па како ћеш да укинеш плаћање ПДВ-а у Пирамиди? Због тога се роба продаје на пијацама.Toliko praznih lokala u Piramidi.
Kakav crni buvljak, tamo su mini lokali i prodavnice, nema to vise veze sa buvljakom. Prosle su 90e i 00e i cela poenta buvljaka. Ostao ti je Zemun (ponekad), Bubanj Potok i Najlon. To je toMeni je malo neverovatno da ovoliko velik grad nema 3-4 buvljaka. Nekako je logicno.
Ostali gradovi Srbije npr imaju po 1 Tempo - Mega Maxi, 1 Rodu Mega, itd 1 ili 2 trzna centra.
Bg ima svega toga po 5, milion trznih centara a samo jedan buvljak koliko znam. Nelogicno i nefer. Licno ne idem tamo jer me mrzi ali zar je stvarno samo jedan buvljak dovoljan.
Očekivao sam da je to bio trač, jer mi iskreno i nije logično da Lidl razmatra lokaciju na Miljakovcu. Već imaju objekte i na Vidikovcu i na Banjici, a Miljakovac se do sada uvek pokazivao kao "crna rupa" za trgovinu. Razni zakupci su pokušavali sa prodavnicama u nekadašnjoj Robnoj kući, da bi po pravilu godinu ili dve kasnije iste premeštali ili zatvarali. U Idea samoposluzi u suterenu RK nikad nije gužva, a što se nikako ne može reći za obližnje Maxi objekte na Kanarevom brdu i u Bogdana Žerajića.Inače, da prokomentarišem jedan raniji post: To da je "Lidl" kaparisao taj plac je trač koji je neko lansirao upravo ovde, pa se raširilo društvenim mrežama i sada je došlo do nivoa "čuo sam da je Lidl kaparisao plac" na komentarima B92.
Vlogzila u novom videu kaže da će buvljak privremeno biti na Miljakovcu.
A da je saznao da ce ipak biti na Bežanijskoj kosi kada se tamo izgradi.
Očekivao sam da je to bio trač, jer mi iskreno i nije logično da Lidl razmatra lokaciju na Miljakovcu. Već imaju objekte i na Vidikovcu i na Banjici, a Miljakovac se do sada uvek pokazivao kao "crna rupa" za trgovinu. Razni zakupci su pokušavali sa prodavnicama u nekadašnjoj Robnoj kući, da bi po pravilu godinu ili dve kasnije iste premeštali ili zatvarali. U Idea samoposluzi u suterenu RK nikad nije gužva, a što se nikako ne može reći za obližnje Maxi objekte na Kanarevom brdu i u Bogdana Žerajića.
Parking jeste najveći problem kod te lokacije. Ne bih baš rekao da postoji ogroman parking kod RK (pogledati mapu), jer taj jedva pokriva i sadašnje, minimalne potrebe. Ako se tu bude premeštao buvljak, moraće da se nađe novo rešenje za parking. Možda može da se otkupi neki od placeva preko puta i sagradi novi parking na njemu.
Postojeće veze gradskim prevozom nisu idealne, mada mogu lako da se poboljšaju. Kada jednog lepog dana bude proradio i tramvaj, biće to druga priča.