laki72 » 04 Dec 2016 01:22 pm[/url]":33mqsa72]
beli01":33mqsa72 je napisao(la):
Debilno je i te kako,jer uzimaju za zakup neverovatnu cifru,a uslovi nikakvi.Ako pitate one koji tamo rade leti i zimi po 8 sati,reci ce da su to LIMENI GROBOVI,ali zato JK pijace misle da je su to uslovi kao u trznom centru,sa krovom i grejanjem.Leti u tezgi ne moze da se dise,a zimi gde god da pipnes tezgu zalepi ti se ruka od hladnoce.Naravno da fiskalne kase ne rade na minus temperaturi,ili rade pola sata sat,al ko te pita.Ako samo prebace te iste tezge na novu lokaciju,to je teska budalastina,u dalje su to uslovi nedostojni normalnog rada.Ako to ne humanizuju,dzaba sve.Cak bi i zakupci doplatili za nekakve boksove ,kioske ili sta vec,samo da ne kisnu i ne smrzavaju se.Divim se svim zenama koje tamo rade u ovakvim uslovima.
Vidi prijatelju.
Slazem se ja da su uslovi nehumani. I znam da leti nema vazduha, a da je zimi hladno, mraz, vlaga.
Ali, ajd da stvari pogledamo iz drugog ugla. Kada je sve to tako, zasto vlasnici STR-ova ne zakupe prave lokale?
Ima po beogradskim TC lokala koliko oces koji cekaju na izdavanje. Evo ja obezbedim lokal u Pozeskoj 18m2 za 150€ mesecno, cak je prizemlje
Ili je razlog to sto se na OTC moze valjati sve i svasta, bez racuna PDV-a, bez garancije i slicnog?
Sto se moze otvoriti tezga kad hoces, a kad neces i ne mora?
Manimi se gluposti, OTC je nesto nastalo kao poluresenje za smestaj svercera iz Bulevara. I to se desavalo pre 20 godina.
Postoji li ikakva evolucija u ovom gradu?
Ja bih rekao da je nema. Ako je ima ona je kontra.
Jer umesto normalnog poslovanja mi dobijamo bliskoistocne sukove i bazare...
Pa vidi,tacno je to sto kazes da je to bilo pre 20god,e a onda se vlast setila da to oporezuje i Dinkic se setio da uvede fiskalne kase.Odkad je sve to uvedeno ne moze se valjati sve i svasta,dolaze tu i inspektori,nemoj da mislis da ne dolaze,a pogotovo ne stoji podatak da se ne daje garancija.Kao sto sam i rekao fiskalne kase na cijem uvozu se neko obogatio (citaj Dinkic),su krsevi koje su ovde prodavali za 300e,a kostaju u bugarskoj 30e.Takodje vecina tezgi nije u sistemu PDV zbog nedovoljnog obrta tj,manje od 2.000.000 din godisnje.Neki jos ne mogu da shvate,nije to vise onaj divlji buvljak,sad je kao OTVORENI TRZNI CENTAR, i sva pravila vaze kao i za sve druge registrovane radnje.
Sent from my LG-D320 using Tapatalk