Šta je novo?

Bulevar Zorana Đinđića - produžetak ulice

Возио сам се аутобусом 74 кроз проширени део улице у смеру ка Омладинских бригада. Чује се и осећа сваки прелаз преко сливника. Лепо је што су поставили нове, веће сливнике који могу да упију већу количину воде, али није лепо што су центиметар испод нивоа коловоза. Да не коментаришем пропуштену прилику да се сливници увуку у нише и да се тротоар обнови целом дужином, као и да се дуж Студењака офарбају или замене стари расветни стубови.

Od prilike gde je bio onaj cetinar,dakle na najuzem delu su natakli semafor 🥴 Pozajmio sam sliku od @Tikvica
sje*******afor.jpg

Meni sve više liči da neće biti trotoara pored Milija, nego okolo naokolo, trotoarom pored studenjaka pa tim pešačkim nazad kod Milkija pa dalje.

Ovo je ogledalo naseg grada,nase zemlje i nas samih...da se ne lazemo...ovo ima samo u zemljama i gradovima gde ne postoji pravna drzava i gde neko kome padne na pamet pravi nesto gde god to zeli...ispraviti sve ove greske u sistemu da tako kazem,je jako tesko,skoro pa nemoguce...jer Srbin je to....ako mu dignes platu,on ako oseti da moze jos da zaradi,opet ce uzeti...uvek malo...postenom i normalnom dosta.

Ovo je ogledalo naseg grada,nase zemlje i nas samih...da se ne lazemo...ovo ima samo u zemljama i gradovima gde ne postoji pravna drzava i gde neko kome padne na pamet pravi nesto gde god to zeli...ispraviti sve ove greske u sistemu da tako kazem,je jako tesko,skoro pa nemoguce...jer Srbin je to....ako mu dignes platu,on ako oseti da moze jos da zaradi,opet ce uzeti...uvek malo...postenom i normalnom dosta.
Znam slucaj gde je prijavljeno nelegalno postavljanje baste kafica i kada je zavrsena procedura, nalozeno je rusenje baste.
To naravno nikada nije odradjeno pod izgovorom ,,Grad nema sredstava za rusenje". Zamislite taj apsurd. Druze, unajmi se firma koja to odradi, a osobi koja je nacinila prekrsaj se ispostavi racun. Ako neces da platis, ide zaplena imovine. Ali ako znas nekog ko zna nekog... Druga prica

Meni sve više liči da neće biti trotoara pored Milija, nego okolo naokolo, trotoarom pored studenjaka pa tim pešačkim nazad kod Milkija pa dalje.
Kod mene, stanica trolejbusa kod Prokopa. Dosta ljudi je pretrčavalo bulevar kada bi dolazili iz grada. Traženo je od strane nas nekoliko sttanara da se tu postavi nesrmaforizovani pešački prelaz, na šta se dobio odgovor da ne mogu da budu dva pešačka prelaza na tako kratkoj razdaljini i da imamo već dva pešačka, jedan na raskrsnici sa Dragana Mancea a drugi na skretanju u Topčiderski venac. Predsednik opštine je insistirao da se tu postavi ograda na razdelnom ostrvu, što je i učinjeno. Sada jedan deo ljudi umesto da ide ulicom Zorana Žunkovića, ispod bulevara, ide trotoarom iznad Zorana Žunkovića, koji nije ni metar širok, pa tako delom idu po trotoaru a delom kolovozom.​

Vrh