Šta je novo?

Buka iz stana iznad vaseg

Uselio sam se u četvorospratnicu u Bloku 70 i iznenađen sam koliko se sve odzvanja. Lokacija mi je fantastična, a i komšije su odlične, ali imam jedan problem – iznad mene komšinica ima klinca koji očigledno hoda i trči na petama, a ona često šeta po stanu u obući.

Da li postoji neki način da rešim ovaj problem? Da li mogu u svom stanu da uradim neku vrstu izolacije, ili je jedino rešenje da komšinici platim zamenu parketa i ugradnju plivajućeg poda? (Ima stari parket, pa postoji šansa da bi to prihvatila).

Na žalost ovaj problem se teško rešava.

Ja imam decu, pokušavam da ih obuzdam, ali deca kao deca iz jednog uva u drugo. A i sam zaboravim pa hodam malo jače, pričam glasno, radio mi je uključen po ceo dan. Komišje ispod su OK, imamo odlične odnose, nikada se nisu bunili, ali znam da čuju buku. Stvarno se trudim, ali jednostavno ponekad nije moguće. Ja lično imam sreće što je stan iznad prazan i nemam uzmemiravanje, ali pitanje dana je kada će da se usele ljudi.

Sve je do očajne gradnje i nevoženja računa o izolaciji. I zidovi i podovi su betonski bez ikakve zaštite od buke.

Ima ljudi debila i sa jedne i sa druge strane. Kada neko stvarno pravi buku iz hira, ne vodeci ni malo računa, a zato što mu se može, jeste za osudu. Ali ti fazoni: čuje se hodanje u stanu iznad, deca, kako se komšije penju uz stepenice,...To je da izvinete - iz..kavanje.

Jbt, živi ljudi moraju da se čuju. Kada je u pitanju konstatno nepoštovanje kućnog reda i stalna velika količina buke (to nije :dečiji plač, penjajne uz stepenice, muzika normalnog tona, razgovor glasom normalnog tona i slično), naravno da pažnja treba da se skrene i da se nešto uradi.

Ja sam se iznenadio kada sam čuo/pročitao, ne znam da li je tačno da je kućni red od 2-5 popodne i od 10 uveče do 6 ujutru, za ovo drugo sam mislio da je od 9 uveče do 8 ujutru. Naravno da nikome normalnom, sem ako nije neka vanredna situacija koja se nekada dešava, da uzme da pravi buku posle 8 uveče ili pre 10 ujutru.

Recimo da imate, nedao Bog nikome, situaciju da vam se dete razbolelo, koje se nocu probudilo, plače i ne možete da ga smirite, u večini slučajeva imaćete komsiju koji će da vam lupa odozgo, odozdo, na vrata, jer pravite buku(koja je van vaše kontrole), nego da dodje i da pita da li treba pomoc u smislu da vas odveze kod doktora, ako vi nemate čime ili tako nešto.

Ja imam dete od 2,5 godine. Uzrast u kojem ne možeš baš da objasniš šta sme šta ne sme. Oni imaju puno enegrije i oni ne hodaju a trče. Ne možeš tu baš da utičeš... Kada su deca veća i roditelji tipa, baš me briga neka trče, onda je to sitacuacija gde je te ljude baš briga...

Ma kapiram ja to, nije do ljudi... moze da se pripazi malo ali na kraju krajeva hodanje je u pitanju, nije namerno lupanje niti bilo sta. Samim tim, ne znam da li se isplati raditi izolaciju i da li je neko imao iskustva.

Vrh