Šta je novo?

Brza saobraćajnica: Kragujevac - Mrčajevci

Требало би направити "дискусије" на теме брзих саобраћајница Параћин-Зајечар-Неготин-Кладово и Голубац-Гронји Милановац-Брза Паланка јер тај део је стварно слепо црево за инфраструктуре...
 
Da li mislite da uopšte ima smisla da se KG spoji na Mrčajevce ili je pre trebao negde na Gornji Milanovac-Takovo?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=661249#p661249:1r79fhag je napisao(la):
vucko » Уто Сеп 17, 2019 10:39 pm[/url]":1r79fhag]Da li mislite da uopšte ima smisla da se KG spoji na Mrčajevce ili je pre trebao negde na Gornji Milanovac-Takovo?
Lično mislim da bi bilo OK da se spoji sa Mrčajevcima(auto-put Preljine-Pojate), odnosno dalje sa Kraljevom, tj. Čačkom, jer u perspektivi je vrlo moguće u budućnosti spojiti sa Topolom, tj. Aranđelovcem(auto-put Vožd Karađorđe), pa dalje Lazarevac(auto-put Miloš Veliki).
Do Takova je duža i komplikovanija trasa, bar po onom što vidim na reljefnim kartama, a pravac se ne pruža prirodno dalje na neki industrijski razvijeni centar.

Ovo je sve sa preduslovom da se izgradi sve što je najavljeno, što sa ovim megalomanskim establišmentom sumnjam da se neće desiti. Jedino se pitam koliko će koštati i da li će biti potomaka da to sve otplaćuje.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=661249#p661249:2p60328c je napisao(la):
vucko » Uto Sep 17, 2019 10:39 pm[/url]":2p60328c]Da li mislite da uopšte ima smisla da se KG spoji na Mrčajevce ili je pre trebao negde na Gornji Milanovac-Takovo?
Naravno da ima smisla. Taj pravac je relativno opterećen i povezuje dva velika grada: Čačak i Kragujevac.
 
Zavrsen je tender za dokumentaciju ove saobracajnice, da li se neko uopste javio? Npr CIP?...da li neko ima neke informacije?
 
Је л' се планира званично или незванично у склопу овог пројекта изградња целе обилазнице око КГ?
 
:sesir: Хвала за клип! :)
 
Brza saobraćajnica Kragujevac - Mrčajevci (Katrga)
IMG_20220125_140348.jpg
 
Poslednja izmena od urednika:
Da kažem, da sam prilično često na ovoj deonici. Generalno, kad se odvoji put ka Kniću i Mrčajevcima nema gužve, put je lep a kraj kroz koji prolazi još lepši.
Budući put kruži jer je jezero zaštićeno područije a preko takvih mesta ne može da prođe autoput.

Na ovoj deonici je sasvim dovoljno uraditi motoput kakav je bio od Batočine do Kragujevca. Mnogo je bolje te pare dati za petlju Badnjevac i obilaznice oko Kragujevca i Batočine.
Ili čuvati za vezu sa budućim Karađorđem. Mada mislim da bi Kragujevčani njome išli za BG samo ako bi bila 2+2, jer je razlika u kilometraži tu i preko koridora X možda 20km, tj 10 minuta vožnje.

Bolja veza KG sa Milošem preko petlje Takovo nije skoro nikome atraktivna.

i ono što uvek pričam, treba biti realan. Kragujevac jeste veliki centar, ali nedovoljno velik da sam generiše toliki saobraćaj da bi dobio još jedan motoput.
 
Poslednja izmena:
i da dodam, ono što jeste neophodno je veza sa novim autoputem Kraljevo-Preljina, jer to i jeste neki tok saobraćaja koji postoji, od Koridora ka Čačku.
 
Zna li se kada će se graditi petlja Katrga? Sada u sklopu Moravskog ili naknadno?
 
Ako dobro vidim, spoj Katrga će biti isti tip kao sada Preljina i Pojate, obična truba petlja, a ne trougao ili kruška :(
 
Vrh