Poslednji par dana su počeli da puštaju žutu traku za "obična" vozila. Prekjuče sam video negde na Fejsu ili negde drugde, a juče sam i lično video. Naime, u jednom trenutku, na početku NBG strane policajac dobije dozvolu preko motorole i krene da preusmeravava vozaće u žutu traku. Bio sam na bajsu i pitao za kameru i on je rekao da u trenutku kada puste žutu traku, prestaje beleženje prekršaja.
Naravno, situacija je konfuzna u tom trenutku, jer ovi koji već stoje u gužvi na sred mosta odjednom vide po neko vozilo koje ide žutom trakom i ništa im nije jasno.
To se sve dešavalo juče oko 17-18, a pre toga, oko 12h sam kolima išao i bio je zastoj, ali razlog je bio prost - traka za skretanje u Pop Lukinu je bila prekratka i to je pravilo gužvu, jer zbog tih 50-ak vozila koji čekaju na skretanje, ceo most postaje zakrčen jer se 2 trake spajaju u jednu na mestu gde stoji poslednji koji skreće. Naravno, to je i bio razlog za ukidanje tog skretanja pre par godina.
Nameće se samo po sebi prosto rešenje, a to je dinamično puštanje žute trake kada broj vozila koji skreće u Pop Lukinu postane prevelik. To bi se radilo preko portala na početku i na sredini mosta, slično kao strelice u Kneza Miloša.