Šta je novo?

Brankov most

Prošao sam juče ka gradu.
Po mom mišljenju pre su bili ubitačni prvi i poslednji spoj.
Oni izmedju, na samom mostu se nisu ni osećali.
Sada: prvi je i dalje tu i tamo, poslednji je super, ali se zato ovi na mostu svi osećaju, nalik na onome na pančevcu, pošto je sloj asfalta viši od njih

Radovi su bili završeni za danas u to vreme, zato je moglo da se prođe. Sutra opet isto k'o danas.
Da se samodopunim. Danas sam se između 12h - 13h vraćao sa NBG ka Zelenom vencu. Dosta brzo smo prošli, uprkos radovima i radnicima u to vreme, ali je zato smer ka NBG bio katastrofa i kolona vozila se prostirala čak i u Terazijski tunel.

Da pridodam i da sam se vraćao sa 84 i da je privremeno stajalište u ulici Ušće uspostavljeno i za 15 i 84 i za 704, 706 i 707.

Prošao sam juče ka gradu.
Po mom mišljenju pre su bili ubitačni prvi i poslednji spoj.
Oni izmedju, na samom mostu se nisu ni osećali.
Sada: prvi je i dalje tu i tamo, poslednji je super, ali se zato ovi na mostu svi osećaju, nalik na onome na pančevcu, pošto je sloj asfalta viši od njih
Potvrđujem. Vozio se autobusom i mislim da sam svaki osetio.

Mogu li ista uraditi kako bog zapoveda?!
:violina::violina:
Čisto da te podsetim da bog zapoveda da se rade rekonstrukcije i izgradnje po Beogradu tako da to bude u vreme kada ima najviše ljudi na ulicama i u vreme kada je najviše ljudi u Beogradu, jer će se tako najbolje zapamtiti da se nešto radi u gradu. :D

Jutros ponovo cirkus:

1000005887.png

Isto je i sa dr uge strane, kolona je bila od Palate Srbija (verovatno i duze posle)i to, u kontra smeru od guzve, za vreme raspusta, za vreme odmora

Inače preusmerili su vozila od vikenda oko kružnog toka, nema više pravo na raskrsnici sa N. Tesle. Prošao u nedelju popodne i beše i asfalt skinut na celom potezu, saobraćajac bio da kao reguliše nešto za svaki slučaj. Mislim da je ove nedelje najbolje izbegavati ko može Brankov most, rok im beše 01.09. da završe sve?

Зар нису и раније камере пецале прекорачење брзине?

Ne na mostu. Samo ona kod SIV-a i to samo smer ka mostu.

Drugar mi je odavno rekao da kamere i kod Usca i na mostu imaju mogucnost merenja brzine i kaznjavanje, ali da nije placena licenca za softver.

Sa obzirom da nisam primetio da se stavljaju nove kamere, moguce da je to istina.

Мислио сам да су све камере, поаебно оне на крстачама кажњавале прекорачења брзине.

На територији целог Београда има мање од 30 камера за прекршаје, комбинација старих и нових.

У целој Србији има 86 вљд камера за брзину и црвено светло. Има и списак на нету да се нађе. За земљу са овако лошим возачима, премало.

Na Brankovom mostu je (u smeru ka gradnju) konacno zamenjena tabla koja pokazuje skretanje za Kalemegdan/Dorcol.
Sta je bio problem sa starom? Stara tabla je bila niza od nove, ali i dalje propisane visine. Dok na nju nisu pre par godina okacili "dodatak" reklamu skretanje za BW i time celo skretanje ucinili znacajno manje preglednim. Dodatak je smetao vozacima da vide pesake/bicikliste na prelazu, i obrnuto kao pesak si teze uocavao automobile koji dolaze. Nova tabla je znacajno visa, te se lepo vidi kroz nju.

Мислим да је проблем са старом био зато што је доста пута била прекривена графитима и више пута су је чистили па је изгубила рефлексију. Да ли су променили и таблу доле на ћошку код новог кружног токића?

Jesu, ali je stajala fazon 5 dana, i juče kad sam prolazio, nestala je.

Dodali su i tablu na kraju Karađorđeve, kod skretanja za Parisku, kao i kod Zoo vrta i u Bulevaru vojvode Bojovića. Na svim tablama usmerava ka centru.

počev od ponedeljka 7. oktobra godine linije broj 78 i 83 biće preusmerene na alternativu trasu Brankovim mostom i u tom režimu ostaće do zavrešetka radova na izgradnji novog mosta.”

Čisto da se doda još malo ulja na vatru…

Vrh