Jaoo, kako se bre uvek ove zanimljive teme sa prepirkama pojave kada ja ne proveravam forum, pa propustim žar rasprave ... Ajd sa zakašnjenjem, da se uključim.
Prvo da zahvalim lakiju72 za poruku, u svom ovom spinovanju svaka mu je ko Njegoševa... :kk:
Ovde se pojavilo par ljudi koji pokušavaju da kompleksan socio-ekonomsko-politički problem svedu na crno-belo.
Imamo i nekog polu-imaginarnog čoveka koji ne plaća nikakve komunalije, i žurka je počela. Možda on postoji, možda je neko samo lupio, al eto. Sad ja mogu da upadnem na temu o bilo kom delu Beograda, ili Srbije, kažem da mi je ''reko jedan čovek'' koji živi na tom mestu da ne plaća ništa, i možemo da počnemo. Gluposti.
Ajd sad malo realnosti. Naselja - Krnjača, Kotež, Borča 1,2,3,4, Padinska skela, i još mnoga sitnija naslelja vezana za PKB su izgrađena tokom '70ih i '80ih godina. Gradile su ih velike domaće građevinske firme, po svim standardima i propisima. Za njih je plaćeno sve isto kao i za bilo koji drugi deo grada. Mnogi ljudi su čak tokom '80ih stanove u Borči kupili na kredit jer nisu svi deljeni već su neke prodavali na kredit. Za sve to je uredno plaćen i porez, i sve takse i nameti, i ti ljudi evo već 35 godina plaćaju sve isto kao i eto taj famozni Novi Beograd.
Divljina okolo - nema šta da ponavljam lakijeve reči, ljude je muka naterala. Ne priča se ovde o gospodi i sirotinji u nekom komunističkom kontekstu, nego o neravnopravnosti post-socijalizma. Prosto rečeno - neko je dobio stan, naprimer na Novom Beogradu, ili na Banovom Brdu, i dočekao '90te u komforu. A neko je izvisio, i da ne bi ostao podstanar doživotno, počeo je da gradi na divlje na nekoj njihiv u Krnjači. I eto, ovaj odjednom ispade gospodin, a ovaj drugi divljak i seljačina. A i jednom i drugom ceo radni vek od plate odvajali za stambeni fond... Pa bre i kockarnica je poštenija od toga.
Mene su prvog ti ljudi sje*******ali jer su moj deo naslja koji je urbanizovan, okružili divljinom. I šta sad ? Da ih mrzim ? Da sad i ja počnem da govorim kako ovaj deo Borče koji je planski su normalni ljudi a oni divljaci koji nas okružuju ?