Šta je novo?

Blok 11a - Radijus Vektor

varos kapija

Higher intermediate
Učlanjen(a)
04.10.2007.
Poruke
1.358
Pohvaljen
2.173
kantata_240122_tw630.png

 
Oво се стилски уклапа лепо у блок а мало и тежи ка оригиналном концепту НБГ.
 
Jedino po čemu možda podseća na prvobitni koncept NBG je rastojanje između zgrada i širokih bulevara (za sada...).
 
Zar nije planirana na tom ćošku još odavno Intezina zgrada (čak je i ostavljen kalkan da se zgrada "nakači" na postojeću.

Što se tiče koncepta NBG, mislim da blokovi treba da budu ili poslovni ili stambeni, a ne ovako mešani.

Ovaj blok ima i ambasadu i kulturni centar i stanove i poslovni prostor i hotel i Energoprojekt, bukvalno ima svega, osim parka i igrališta.
 
Mислио сам на то да виши део зграде на углу подсећа на солитере код кружног тога :D
 
А подсећа мало на солитер типа "Д", то јесте. Само је доста виши.
 
Poslednja izmena:
Данас је објављен рани јавни увид поводом израде Плана Детаљне Регулације дела блока 11а ,на слободној парцели на углу улица Булевара Михајла Пупина и Трешњиног цвета.

Планира се изградња стамбено-пословних објеката, три објекта, један пословни и два стамбена објекта. Биће изграђени између већ постојећих објеката хотела Фалкенштејнер, пословне зграде Данубе и пословно-стамбене зграде Граве. Ту је и кинески културни центар Конфучије.

Објекти који ће се градити имаће три целине, стамбени објекат биће изграђен уз хотел Фалкенштајнер, стамбена кула и послобни објекат ће бити уз већ постојећи пословно-стамбени објекат Граве.

Оно што је инетресантно за већину, висина куле ће бити 80 метара и имаће 22 спрата. Остале две зграде ће бити висина, стамбена 34 метра, а пословна 43 метра.

Свиђа ми се како је обрађена анализа за изградњу високих објеката. Ишло се до најситнијих детаља, па је тако наведено, како ће падати сенке објеката тј. каква ће бити осунчаност у одређеним временским интервалима.

Неколико цртежа сва три објакта који ће се градити и ортофото положаја објеката у самом блоку 11а.

ортофото.JPG
београд је слика.JPG
ортофото.JPG
београд је слика.JPG
поставка куле.JPG
3д.JPG
стамбена кула.JPG
стамбени објекат и кула.JPG
пословни објекат и кула.JPG
пресек.JPG
висине објеката.JPG
 
Samo da kazem da analiza senki i osuncanosti je normalna za objekte visoke spratnosti :) Tamo gde toga nema, to treba da bude iznanedjenje. Ono sto je horor u tom bloku, to je neuskladjenost platoa, tj partera. Hotel ima jednu niveletu partera, ove zgrade iza drugu, zgrada polukruznica trecu (onu ulicu), zgrada izmedju te i kineskog kulturnog centra cetvrtu, energoprojektova nova zgrada petu. Sve izmedju zidovi ili ograde i ne moze da se covek krece izmedju objekata, sto je nonses za otvoreni blok.
 

 
Потписујем, овакав менталитет и треба да карактерише новоградњу у Београду, посебно у блоковима

Да је било памети цео овај блок је могао да се сабије у 6-7 оваквих осунчаних кула а остатак претвори у зеленило, спортске терене, дечија игралишта итд.
 
Zašto je ova zgrada povišena krmača od 80 metara, ako je već na sledećem uglu dozvoljeno Alti da digne pravu 120 m kulu ?
Ako je već generična i ružnjikava, makar da ima neku lepu visinu...
 
Visina i nije toliko strašna sobzirom da je zgrada dosta povučena od obe ulice i da je zgrada pored niša desetak spratova, jedino mi je mnogo ružna ova kula, mogli su nešto lepše da smisle. Koliko je zgrada NLB banke na uglu lepa i koliko su falkenštajner i winera lepe zgrade, toliko ova ne liči ni na šta i kao da namerno hoće da razbije ceo blok.
Tu bi legla neka neka kula u staklu umesto ovakvog monstruma.
 
Meni je okej visina zgrade jer je dosta udaljena od ulice samo što je odvratno ružna, tu bi trebalo da legne jedna staklena lepa kula zato što je i zgrada desno staklena i zgrade preko puta su staklene. Ovako najviše liči na one odvratne nesreće iz BNV-a.
 
kad to treba da pocne da se zida i koja je firma izvodjac, ako iko zna
 
Nesuđena centrala banke Intesa kad li će da počnu da grade ovo ...
 
Vrh