Šta je novo?

BITCOIN kriptovaluta (?!)

Vuhu... prvih 47.5 dolara u novčaniku... test je prošao, sve sam dobro povezao 😌

Sad mogu veće iznose zarade da prebacim

Screenshot_20251017-195246_Trust Wallet.jpg

Lakva su vam predvidjanja sa kritovalutama za jedno 10god? Bitcoin i etherium me zanimaju, da li upšte vredi eth?

Kupuješ tačno kada krene ponovo da raste😉
Prodaš ponovo kada je na vrhuncu pred ovakav pad i to stalno ponavljaš 😂

Razumem to. Al kako unapred da znam dokle će još da pada. Hteo sam da pitam zapravo, da neko napravi predviđanje, koliko će još da pada 🙂

Treba kupovati postepeno. Sad je lepo vreme ali cenim da moze jos 20-30% dole. Nesto kupis sad nesto ostavis za dalji pad ako bude kopko bude

Ako ode onda se btc vraca na 20k, reset i ajmo ponovo gore tamo negde 2030te. Zato kazem postepena kupovina/prodaja.

I čak ne u jedan kripto nego diverzifikacija. 🙂 Kaže mi AI i u SOL da uložim ako sam čovek hazarder a ne samo bitcoin...

Ne znam šta je smešno Filipe, vidiš kako mi čovek daje razumne odgovore na pitanja, a tebi smešno...

Ne mogu da dajem odgovore na takva pitanja, jer nisam u materiji i mogu baš da promašim smer kretanja.
Dobar je odgovor dao, nema šta.
Kada sam bio u tome, kolege i prijatelji su me svašta pitali.
Na pitanje kada je vreme za ulaganje i šta da kupe, prvo sam im rekao da to rade sa novcima na koje mogu skroz da zaborave i da ih smatraju kao da su ih bacili.
Posle toga može neka priča.
Predvidjanje kada će prestati pad ili početi povećanje iskreno ne znam ko zna.
Ima nekih koji to prate i dosta nekih analitičara koji drže razne blogove, ali mora se baš posvetiti nečemu o meni ovako imaginarnom što ne mogu da shvatim.

Na pitanje kada je vreme za ulaganje i šta da kupe, prvo sam im rekao da to rade sa novcima na koje mogu skroz da zaborave i da ih smatraju kao da su ih bacili.

To sam isto čuo kao savet za ulaganje u kripto, a ima li takvog novca realno? 🙂 otpisanog, koji bi bacili... kod najvećeg broja ljudi nema.

Dobro, pitao sam te vise u tom smislu šta si načuo, ima li neke pravilnosti koju si iskustveno do sad pokupio, nego da sam tačno predvidiš, to je nemoguće, bio bi milijarder da je moguće 😉

Do sad je bilo pravilo za bear /5 /6 od ath ili do prethodnog ath. Dakle ako padne ispod 60 ode na 20 a i ostali ce naravno da prate.

To sam isto čuo kao savet za ulaganje u kripto, a ima li takvog novca realno? 🙂 otpisanog, koji bi bacili... kod najvećeg broja ljudi nema.

Dobro, pitao sam te vise u tom smislu šta si načuo, ima li neke pravilnosti koju si iskustveno do sad pokupio, nego da sam tačno predvidiš, to je nemoguće, bio bi milijarder da je moguće 😉
Ma sve mi je jasno.
U mom okruženju niko u to ne ulaže.
Svi smo izašli i prodali sve što smo imali.
Ja povremeno iz radoznalosti bacim pogled kako se kreću vrednosti BTC i ETH.
Pitanje i kada bi BTC pao na 20k da li bi neko kupio, jednostavno smo zatvorili priču sa ovim.

Izvini, al ja nisam baš pratio ovu temu, nisi li se ti hvalio da ozbiljno rudarite pre nekih par meseci?

Izvini, al ja nisam baš pratio ovu temu, nisi li se ti hvalio da ozbiljno rudarite pre nekih par meseci?
Da rudarili smo pre nekoliko godina, kada je mogao eth da se rudari.
Davno smo prestali sa time.
Nakon toga sam ja sa vremena na vreme taj eth prodavao.
Poslednji sam prodao za čini mi se 3800$, e sada ne znam ni sam kada da li pre 6meseci ili 16meseci nemam pojma, verovatno piše ovde na temi i nekom mom postu 🤣

Možda si pričao da ste rudarili u prošlosti, a ja nisam obratio pažnju da je past tense, ali spominjao si baš, mašine, sredstva, prostorije... nesto oko struje, računa za struju... tad sam prvi put i saznao da ti sve to treba za rudarenje

Da da. Opisivao sam celu moju logistiku za to i ceo moj tim i prostor i raspodelu i zaradu i koliko smo rudarili, pa kako smo premešti te rigove(mašine), sećam se.
Zanimljivo iskustvo svakako, a sam čin organizovanja i uspešnost u nečemu totalno novom za mene je bilo najveća dobit.
Zbog toga sam unapredio moje veštinw organizacije i rad sam timom ljudi itd...
Za nekog je to bio test poverenja isto da bi mogao da se oslobim za ozbiljnije stvari itd...
Eto čak smo nešto i zaradili kao nusprodukt tog rada i efikasnosti tima, svima je bilo dobro.
Posle zavrsetka kopanja, rasprodao sam masine, a kao što sam i rekao do dan danas i rasprodao sav eth.
I dalje imam te novčanike na kojima sam čuvao eth u fizičkom obliku 2 komada.

Vrh