Šta je novo?

BIG Residences - [ Stambeni kompleks]

Višnjička jeste zrela za treću traku, ali mnogo učinkovitije bi bilo napraviti sistem paralelnih alternativnih saobraćajnica, poput Vuka Vrčevića.

Veliki problem Beograda je što se ne grade nikakvi novi saobraćajni kapaciteti, a postojeći su odavno prerasli svoju ulogu. Kad to kažem mislim na sve: Šinski sistemi, ulice, trotoari, bici staze, parking mesta...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754882#p754882:2mele72r je napisao(la):
GOJE » Sre Jul 08, 2020 8:14 am[/url]":2mele72r]Višnjička jeste zrela za treću traku, ali mnogo učinkovitije bi bilo napraviti sistem paralelnih alternativnih saobraćajnica, poput Vuka Vrčevića.

Veliki problem Beograda je što se ne grade nikakvi novi saobraćajni kapaciteti, a postojeći su odavno prerasli svoju ulogu. Kad to kažem mislim na sve: Šinski sistemi, ulice, trotoari, bici staze, parking mesta...

Iskreno, i ja bih voleo da vidim tu saobraćajnicu paralelnu sa Višnjičkom ka Dunavu, ali da se ne lažemo - nema od toga ništa u narednih 30 godina.
Ovo je realnija opcija na kojoj bi se trebalo insistirati.
 
Zar nije bio plan za Višnjičku da se na zeleni pojas postave tramvajske šine, tj da se produže tramvaji od studentskog doma?

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока
 
Ima li neko sliku sa gornje strane, od Uralske, koliko će zgrade biti blizu ulice, planiraju li parking.
Zna li se kad će taj lidl.
 
Sto se tice Lidla, pre mesec dana im je odbijen zahtev za gradjevinsku dozvolu. Podneli su novi zahtev pre neki dan.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772062#p772062:j0qa90zc je napisao(la):
darko darko » Sub Sep 05, 2020 1:02 am[/url]":j0qa90zc]Ima li neko sliku sa gornje strane, od Uralske, koliko će zgrade biti blizu ulice, planiraju li parking.
Zna li se kad će taj lidl.

Jesu li krenuli uopšte neki radovi oko tih zgrada? Nisam dugo prošao s te strane, ali čini mi se da je sve stalo oko te priče.
 
Sve stoji, ja sam u Uralskoj, od korone nisu mrdnuli.
Nije mi jasan jedan deo, uglavnom noću vikendom, rade pikaneri, teška artiljerija, pa nekada i 02-03 noću dok ne polude stanari. Što noću vikendom, mora da postoji razlog. Tu je bilo atomsko sklonište nekada, iznad ima vojnih zgrada....
 
Oces reci da ruse atomsko skloniste nocu zovite im inspekciju ...
 
Отвориће се Декатлон на НБГД.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Gde na NBG? Zaista mi BIG Fashion dođe predaleko, pa bi značilo da ima i sa ove strane.
 
Радница нема прецизну информацију али каже да ће бити негде иза Делта ситија.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Ako me pamćenje sasvim ne izdaje, čini mi se da je bilo reči da otvaraju u novom TC koji se gradi u (V)Vestu 65.
 
Hm, koliko se ja sećam za taj westu su pričali da će biti sve luksuznije (ili kako već da kažem) marke? Dechatlon se ne uklapa baš, ali da bi im lepo legao za privlačenje posetilaca.
 
Ja imam,doduše neproverenu informaciju ,da ulaze u Rodu umesto Uradi sam.
 
Roda im je, nesporno, prirodnije okruženje, ja sam se samo prisetio da se u jednom trenutku ovde na forumu pomenuo njihov dolazak u TC W65 (koji jeste najavljen kao mali fensi tržni centar).
 
Али West 65 се гради 10 година. Кад ће бити готов?

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Meni ne deluje kao da će Roda biti Roda za par godina, ne znam da li im je plan da uđu u objekat koji će verovatno zameni neki stambeni projekat u skorijoj budućnosti? Nemam nikakav info, ali mi deluje tako, obziorm da se se onaj centar polako urušava i ne radi se puno na njemu, osim što su eto skratili Rodu.
 
Roda objekat je skoro prodat firmi koja drzi Sport Vision (barem mislim da je njima) i trenutno je u roku renoviranje. Sumnjam da bacaju pare na to samo da bi srusili sve za godinu dana.
Neko je vec rekao da je sama Roda smanjena na 1/3 prethodne velicine, tako da se oslobadja veliki prostor gde bi Dechatlon mogao da stane.
 
Objekat je skoro prodat firmi Sport time,poznatu po radnjama Sport vision,Buzz,uvoznici su za Nike...zato je priča da će ući Dekatlon malo čudna,a tamo je već i Intersport...u smislu da su direktna konkurencija.
 
Aako je ta prica, nije njima problem da imaju direktnu konkurenciju pored. Generalno radnje bolje rade kada su u blizini slicnih radnji posto vise kupaca privlace, koji onda mogu da biraju i jednu i drugu.

A rodu renoviraju cisto toliko da se ne raspadne koliko sam primetio, generalno u pitanju je kratak produzetak zivota, 3-5 godina maks, da bi se vrlo brzo i to rusilo i pretvaralo u stambeni ili poslovni prostor.
 
I mene isto interesuje buduci da sam se pre vise od godinu dana prijavio kao zainteresovani za ove zgrade. Koliko vidim njihov najnoviji predmet 'Издавање решења о одобрењу извођења радова' je u tom statusu od kako je podnet nadleznoj sluzbi (11.9.20.)
Nazalost, kako meni izgleda sve od toga nema nista ni ove godine. kad god sam ih zvao dobio sam odgovor da se nista ne zna i nemaju vise detalja niti mi mogu reci.Prethodni put sam pokusao da izvucem informacije jer sam im sasuo da znam i kada im je odbijen zahtev i kada su dobili dozvolu i da ih molim da me spoje sa nekim ko ima informacije, sve sto sam dobio je odgovor "nadam se da razumete zasto jos uvek nemamo zvanicnu informaciju o ceni ni o strukturi stanova" i opet "trebalo bi da bude za mesec-dva".
 
Vrh