Šta je novo?

BIG Residences - [ Stambeni kompleks]

Gledam ovih dana iz teretane koliko su traljavo resili ukidanje ulaza na parking iz Diljske. Bukvalno na svakih 30 sekundi neko udje iz Visnjicke u Diljsku i skrene levo ka Bigu, onda vidi da ne moze da udje, pa blokira ove koji izlaze, blokira ove koji se spustaju iz Diljske dok se okrene, cirkus koji jos vise usporava saobracaj.

Nemoguce da ne postoji neki ocigledan nacin da se ljudima pokaze gde je ulaz na parking.

Gledam ovih dana iz teretane koliko su traljavo resili ukidanje ulaza na parking iz Diljske. Bukvalno na svakih 30 sekundi neko udje iz Visnjicke u Diljsku i skrene levo ka Bigu, onda vidi da ne moze da udje, pa blokira ove koji izlaze, blokira ove koji se spustaju iz Diljske dok se okrene, cirkus koji joj vise usporava saobracaj.

Nemoguce da ne postoji neki ocigledan nacin da se ljudima pokaze gde je ulaz na parking.
Ima barem 3 znaka da ne moze da se udje tuda, samo niko ne gleda pa ne znam kako mislis drugacije da se pomaze?

Moguce da ima, ja znam ja jedan, ali kad je negde godinama moglo da se prodje, sad vise ne moze, ali i dalje stoje rampe pa na prvi pogled deluje da moze moze, plus bukvalno hiljade ljudi svakog dana se zaje*******e, ocigledno da je potrebno jos nesto.

Moguce da ima, ja znam ja jedan, ali kad je negde godinama moglo da se prodje, sad vise ne moze, ali i dalje stoje rampe pa na prvi pogled deluje da moze moze, plus bukvalno hiljade ljudi svakog dana se zaje*******e, ocigledno da je potrebno jos nesto.
Jedino da se uradi ostrvo po sredini Diljske

Ostrvo ne moze da se uradi jer onda nece moci sa parkinga da se krene uzbrdo uz Diljsku, sto mozda i ne bi bilo toliko lose 😁. Sto se znakova tice postoji:
1. Na raskrsnici Visnjicke i Diljske putokaz gde se ulazi na koji parking
2. Kada se skrene u Diljsku sa desne strane,na stubu, obavezan pravac pravo
3. Sa obe strane izlaza sa parkinga po znak za zabranu kretenja
4. Na samim rampama znak za pogresan smer

Ostaje samo da na nebu ispisu da ne sme tuda da se krece. To sto je godinama moglo da se skrene nije nikakvo opravdanje. Zivim tu i prozovljavam taj horor svakodnevno.

Grad nema nemaru da resi problem, odbijajau da stave uslovnu strelicu za skretanje desno iz Diljske, zatvorili su izlaz ka gradu u Visnjickoj preko nocu tako da uz nepaznju vozaca i bahatost grada ne vidim kako moze da se popravi situacija.

Ostrvo ne moze da se uradi jer onda nece moci sa parkinga da se krene uzbrdo uz Diljsku, sto mozda i ne bi bilo toliko lose 😁. Sto se znakova tice postoji:
1. Na raskrsnici Visnjicke i Diljske putokaz gde se ulazi na koji parking
2. Kada se skrene u Diljsku sa desne strane,na stubu, obavezan pravac pravo
3. Sa obe strane izlaza sa parkinga po znak za zabranu kretenja
4. Na samim rampama znak za pogresan smer

Ostaje samo da na nebu ispisu da ne sme tuda da se krece. To sto je godinama moglo da se skrene nije nikakvo opravdanje. Zivim tu i prozovljavam taj horor svakodnevno.

Grad nema nemaru da resi problem, odbijajau da stave uslovnu strelicu za skretanje desno iz Diljske, zatvorili su izlaz ka gradu u Visnjickoj preko nocu tako da uz nepaznju vozaca i bahatost grada ne vidim kako moze da se popravi situacija.
E pa vidis, od svega nabrojanog, jedino je br. 1 vazan, ako njega propustis i skrenes u Diljsku, onda je vec kasno, vidis ti i strelicu za obavezno pravo i znak za pogresan smer, ali dzaba, neces ti tu da udjes na parking ali moraces da se okrenes svakako i napravices guzvu i haos.

Nemoj samo da mi kazes da treba da nastave pravo pa da se okrenu negde dalje, to niko nece uraditi, cak i kamioni za dostavu skrecu tu levo na onu veliku rampu a ne prave krug pa da udju propisno.

Sto znaci da na br 1, odnosno pre skretanja desno u Diljsku mora da se postavi veci i ocigledniji znak. Mozda i nekoliko znakova koji krecu vec od pocetka Biga i pokazuju da se za parking ne skrece desno nego ide pravo.

Mislim ocigledno je da trenutno nije dobra signalizacija, moraju da nadju resenje. Mislim da stvarno nije neka nauka.

Ti koji skrenu i vide da ne može na taj parking, mogu da produže gore i da se parkiraju na parking zatvorenog dela Biga.

E pa vidis, od svega nabrojanog, jedino je br. 1 vazan, ako njega propustis i skrenes u Diljsku, onda je vec kasno, vidis ti i strelicu za obavezno pravo i znak za pogresan smer, ali dzaba, neces ti tu da udjes na parking ali moraces da se okrenes svakako i napravices guzvu i haos.

Nemoj samo da mi kazes da treba da nastave pravo pa da se okrenu negde dalje, to niko nece uraditi, cak i kamioni za dostavu skrecu tu levo na onu veliku rampu a ne prave krug pa da udju propisno.

Sto znaci da na br 1, odnosno pre skretanja desno u Diljsku mora da se postavi veci i ocigledniji znak. Mozda i nekoliko znakova koji krecu vec od pocetka Biga i pokazuju da se za parking ne skrece desno nego ide pravo.

Mislim ocigledno je da trenutno nije dobra signalizacija, moraju da nadju resenje. Mislim da stvarno nije neka nauka.
Kamioni smeju levo da skrenu...

Ti koji skrenu i vide da ne može na taj parking, mogu da produže gore i da se parkiraju na parking zatvorenog dela Biga.
Naravno da nece niko to uraditi ako je krenuo u Big Park. Prvi se ne bih parkirao gore pa spustao dole, pa posle opet gore, jos ako si sa decom, ako nesto kupujes. Nerealan predlog, u rangu sa mogu da dodju prevozom.

@big_
Znaci stoji dopunska tabla ispod strelice za obavezan smer kojim se kamionima dozvoljava skretanje? Bas cu sutra detaljno da pogledam.

Ali to jeste problem kod nas u svemu, uradi se nesto u teoriji, i kad u praksi ne funkcionise, reakcija je reci pa sve je po pravilima, a ne uraditi nesto dodatno da stvar profunkcionise i u praksi.

Vrh