Šta je novo?

Big Rakovica (bivši Capitol Park)

Da ima, radi se intezivno, montirani su neki (kao) dekorativni elementi na montazne fasadne panele...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Отварање је за месец дана, са улице се види само крило где су биоскопске сале, ово остало се не види од ограде. Случајно сам налетео у тренутку кад су отворили капију па сам видео и да су направили припему за асфалтирање.
 
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/najlep ... ca/gv39rr5
Najlepši bioskop u gradu CINE GRAND – Novi bioskop u Capitol parku Rakovica
PR tekst | 13. 09. 2017 - 10:59h
Šest komfornih sala, 750 mesta, najsavremeniji NEC laserski projektori u svim salama, JBL i Crown najmodernije ozvučenje, i Volfoni 3D sistem za najbolju 3D sliku - ovo je kratak opis novog Cine Grand bioskopa, koji će uskoro biti otvoren u Capitol Parku Rakovica.
6g9ktkqTURBXy9mOWUxM2MyZjc4Y2JhNWRkMzYzMDM3ZThjZDViMzFiMS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Domaća distributerska kompanija MCF MegaCom Film, u saradnji sa internacionalnim bioskopskim lancem Cine Grand, koji već poseduje bioskope širom Sjedinjenih Američkih Država, Bugarske i Rumunije, otvariće svoj prvi bioskop pod brendom Cine Grand - MCF u Capitol Parku Rakovica.
IK3ktkqTURBXy9hNGM3OGMxYTQ1YTc2NTY2YjllZTc1ZmM1YmI2ZmYzOC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Šest sala koje su kompletno opremljene NEC laserskim projektorima poslednje generacije, sertifikovanim JBL i Crown ozvučenjem, i Volfoni 3D sistemom, učiniće da Cine Grand bude među tehnički najsavremenijim bioskopima u regionu.
9DlktkqTURBXy9lZGM1NDVhOGM1MzIyNWQ1YzBmZmNiNzViY2MwNThmZC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Cine Grand će posetiocima ponuditi i najbolji lojaliti program za sve generacije, kao i mnogo tematskih večeri. Celokupan doživljaj gledanja filmova upotpuniće i bogata ponuda filmskih grickalica i pića po povoljnim cenama, a Cine Grand će, u saradnji sa partnerima, obezbediti svojim gostima i neviđene povoljnosti na domaćem tržištu.
-saktkqTURBXy84MGIxNWU2NjQ4ZDRkMDA2YmU2MmU2NWIyZDJhMjBlYS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Uz najsavremeniju opremu u najlepšem ambijentu u gradu, ljubitelji sedme umetnosti će moći da uživaju u najnovijim domaćim i svetskim ostvarenjima.

Da podsetimo, otvaranje Cine Grand bioskopa u Capitol Parku Rakovica je predviđeno za oktobar. Kompanija Cine Grand MCF ima dugoročne planove, koji podrazumevaju otvaranje još nekoliko multipleks bioskopa u Srbiji, na čijoj se realizaciji intenzivno radi.
***

U decembru 2015. se vraćam sa Ušća, gledao sedmu epizodu "Zvezdanih ratova", čujem vest da se ovo čudo gradi dole i da će biti bioskop.
Rekoh sebi da ću osmu gledati tu. Zakasnili oni sa radovima, ali zakasnio i "Dizni" sa osmom epizodom, tako da se idealno poklopilo. :kk:
 
^ gledacemo zajedno onda, ako budes na premijeru :)
 
Travolta nije zakasnio Dizni, rekli su odmah da osma epizoda ide za dve godine, a između su ubacili ovaj Rouge One. Tako da ti sve ide po planu :)

Lepo što će ovaj deo grada konačno imati neki ovakav objekat, a pošto nema industrije da radi, mnogo bolje je da bude i ovo nego napuštena prazna hala.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=479542#p479542:2lqgrlaq je napisao(la):
Djole Pevcanin » 22 Sep 2017 08:19 am[/url]":2lqgrlaq]19-ог октобра је отварање.
Izvor? Nigde ne mogu da nadjem potvrdu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=479580#p479580:2blkz59i je napisao(la):
tragac » 22 Сеп 2017, 12:43[/url]":2blkz59i]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=479542#p479542:2blkz59i je napisao(la):
Djole Pevcanin » 22 Sep 2017 08:19 am[/url]":2blkz59i]19-ог октобра је отварање.
Izvor? Nigde ne mogu da nadjem potvrdu.
Сестра чула на радију.
 
Brendovi koji će od oktobra biti dostupni u Capitol Parku Rakovica su: Blondy, Burger Plus, CCC Shoes and Bags, Ciné Grand MCF, Đak sport, Deichmann, DeFacto, Dexy Co Kids, Dis, DM, Forma Ideale, Galen pharmacy, Il Giardino café, Gigatron, Jysk, LC Waikiki, Lilly, Megapod, Menjačnica Taš, Moj Kiosk, Nefa nameštaj, New Yorker, NYX make up, Obuća Metro, Pet Centar,
Planet Bike, Restoran-café Storia, Studio Moderna, Terranova i Trefolino.

Izvor FB stranica centra https://www.facebook.com/pg/capitolpark ... e_internal
 
Da, Forma ideale se vec reklamira na Radio S sa popustom od 50% 19. oktobra u Capitol parku :D


Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Biće to foto finiš, vidim ja.

Nego, šta se dešava sa tramvajima u tom delu grada? Prošli vikend sam prolazio tuda, jedan deo pruge razrovan, automobili masivno parkirani po delu pruge koji nije razrovan. Obilaznica kroz DMB zbog radova na raskrsnici pored TC-a deluje postapokaliptično. Da li tramvaji samo privremeno ne idu ovde? Pomislih da nije neka slična priča kao sa železničkom stanicom Rakovica...

Ako ovaj Capitol Park uspe da revitalizuje ovaj deo grada onda će to biti recept za prihvatljive tržne centre u gradu, trenutno je tamo katastrofa.
 
Ceka se zavrsetak radova na toj raskrsnici kod TC-a, tramvaj ide do Topcidera, od Topcidera do knezevca autobus.
 
Raskrsnica je zavrsena, privremena signalizacija uklonjena i drumski saobracaj se odvija normalno, kao pre radova.

Istovremeno interesantna slika. Desetine, mozda i vise od stotine automobila parkiranih u okolini, podsecaju na vremena kada je industrija u Rakovici radila punom parom. :)
No ovih dana se punom parom radi na ovom ritejl parku. Na gradilistu je pra i mravinjak, sto i nije cudno sobzirom da je ostalo samo 18 dana za zavrsetak svih radova, ciscenje, lickanje, useljenje i uredjenje.


Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Sinoć sam prošla pored ovog gradilišta. Jedva se vide neke niske građevine, samo je jedna veća, crvene boje, izgleda kao fabrička hala. Sav ostali prostor je u totalnom haosu, ne znam kako će sve to da srede za dvadesetak dana?!
Ceo ovaj kraj je "slepo crevo" Rakovice, jer se tu nalaze samo bivše propale fabrie i prosto ne mogu da zamislim da će sada ljudi tu dolaziti da bi šopingovali ili izlazili zbog provoda?! Pa dobro, dođeš kolima, kupiš šta ti treba, popiješ pićence i bežiš iz ove NEDOĐIJE. :) Lepše bi bilo da su ga napravili na prostoru fabrike IMR, jer tu je ravna ulica sa trotoarom, mogla bi u nekom budućem vremenu da postane i šetalište, posebno kada bi tu jednog dana bio i bulevar! Sama fabrika IMR, tj ulaz u istu nekako ima lep starinski dizajn, čak i park ispred, to svakako treba sačuvati, a halu renovirati i preurediti za neku drugu namenu. Prostor fabrike IMR je ogroman, sa prilazima sa svih strana, za sada sve to tako stoji i propada, ali to je neka druga priča...
 
Za taj IMR deo jedina nada je da neko (sad da li drzava ili firma) naprave stambeni blok nalik Stepi ili nesto na taj fazon.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
 
Daj bože da tu nešto naprave, ali tuda protiče i Topčiderka, plavno je, čak je jedne godine sve to od IMR-a do mesta gde je sada Capitol Park bilo poplavljeno. Ne znam da li su inženjeri koji su projektovali Capitol Park uzeli i to u razmatranje, treba korito Topčiderke srediti, reku očistiti,... kad bi napravili neko šetalište, park, stambeni kompleks... Sve je to neverovatno iz sadašnje perspektive. :(
 
Kapitol park je ritejl park, a ne neki fensi soping mol i lokacija mu je ok, sobzirom na namenu.
Na prostoru IMR-a osim ispod nadvoznjaka treba biti oprezan i iskoristiti predratnu fabricku halu (kako se to radi u svetu) a ne rusiti i praviti gluposti

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Deo između Capitol Parka i Topčiderke je uzana ulica sa privatnim parcelama i kućama građenim između 1938. i 1943. To je jedini preostali deo radničkog naselja podignutog kad i Rekord. Ostatak naselja je srušen 1970ih kad se gradila fabrika DMB i osamdesetih kad je pravljena tramvajska pruga. Nedavno sam prošetao tim krajem, tom uličicom, izgleda zaustavljeno u vremenu već 50 godina.
 
Mislim da je realno da ga otvore 19.10. Barem se odavde vidi tako.
 
Vrh