Šta je novo?

Big Rakovica (bivši Capitol Park)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=436467#p436467:2guqp7iv je napisao(la):
direktor » 28 Feb 2017, 11:36[/url]":2guqp7iv]Mogao bi da se zove tc rekord
Bez brige, to će mu sigurno biti kolokvijalni naziv.
 
Kakve su šanse da će TC opstati u siromašnoj Rakovici ?
 
Zapravo, nimalo male. Nije Rakovica ništa siromašnija od Kragujevca, gde već godinama funkcioniše skuplji tržni centar, ili većeg broja gradova gde je zaživeo ovakav koncept. Uostalom, oni Rakovičani koji su zaposleni rade u Beogradu, gde je (hajde da ne ulazimo u statistiku) plata ipak stabilno najveća u Srbiji.
Svakako više odgovara od odlaska na NBGD u Ušće ili Deltu.
Jedino što ne znam šta bi sa onom idejom da u objektu bude i bioskop.
 
Pre bi rekao siromašnog Beograda. Inače ova lokacija pokriva dobar deo BG, rakovica, vidikovac, petlovo i labudovo brdo, železnik, miljakovac, kanarevo brdo, cerak, resnik, ...
 
Pa, ako ćemo iskreno, cela Srbija je siromašna, pa su TC puni. Toliko o tome. Mislim da se više puta pokazalo da logiku "siromašan kraj, nema šanse da zaživi ta stvar" ne treba uzimati zdravo za gotovo.
 
Ovo nije tržni centar samo za Rakovičane. Ovo je jedini retail park format u ovom delu grada, a preostala dva su u Zermunu i Borči, dakle podaleko. Mnogi vole ovaj format trgovine zbog pristušačnog parkinga i velike prosečne površine radnji, samim tim i većeg izbora. Ovaj deo već sada ima odlične veze i gradskim prevozom, pored 3 tu je 37 koji pokriva dobar deo grada i sam centar, da ne pominjem 47.
 
Jutrosnje fotografije sa gradilista:

fea6141ec8d09c697df16c9ff8d25f17.jpg


e2198798494b826c5f520b6abaea129a.jpg


0cecd70d8be760c4b44cc656b79484ea.jpg


Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Alal ćufte, Laki. Jedva čekam. Naročito bi me radovalo da ima bioskop.
 
Bioskop će biti u okviru parka. To je ovaj objekat na uglu, do semafora. Svi lokali su već unapred definisani i izdati, kao i bioskopska sala. Nisam samo siguran da li ce je preuzeti Cineplexx ili neki drugi operater.
Što se tiče dimnjaka, jedina svrha će mu biti da drži reklame koje ce biti orijentisane u 3 pravca. Velikim slovima od vrha, pa do polovine dimnjaka biće ispisan pun naziv tržnog centra. Noću će, naravno, da svetle.
 
Bioskop će biti deo lanca CineGrand, koji sa Rakovicom ulazi na naše tržište :)
 
@Mentor, dobro došao na forum.
@Homer, hvala na insajderskim informacijama. Koliko sala, da li se zna?
Mada, iskreno, dovoljna je i jedna. Nažalost, nekada jedini rakovički bioskop (u Domu Kulture) je bio i više nego dovoljan sa svojom nevelikom salom.
 
Bice to fino da se ode trojkom na brzinu samo im je ime rogobatno trebali su uzeti ime lokacije
 
@Travolta

Nemam pojma za broj sala, ali po ovoj šemi deluje da će ih biti šest (donji levi ugao):

RCP-layout.png


Možda deluje kao mnogo, ali veruj mi da se operaterima više isplati da imaju šest sala sa po 100 mesta, gde bi se istovremeno vrtelo bar šest filmova, nego jednu salu sa 600 mesta koja bi na većini projekcija bila poluprazna.

Inače, to za CineGrand nije neka insajderska informacija, to sam slučajno saznao. U Srbiju laze u partnerstvu sa MegaCom Filmom koji je nedavno preuzeo dvoranu Doma sindikata, pa se možda i tu može očekivati sličan koncept.
 
@DzonTravolta, hvala. :) Dugo godina sam verni pratilac ovog foruma, ali nikako da se registrujem.

Zakupci... Daichman, C&A, Metro obuca, apoteka, menjacnica, igraonica za decu i kafic u sredini (na parkingu), DIS (gornji levi ugao), Zara i H&M (nisam 100%-siguran). Uglavnom ovi pristupacniji strani brendovi iz Delte i Ušća.


Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
 
izvodjac radova bezobrazno iznosi ogromne kolicine peska i kamencica na kolovoz.
zbog takvih vucibatina sam vec bio primoran da menjam sofersajbnu pre par meseci.
u iskusenju sam da ih prijavim, ako se ovakav odnos nastavi.
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3s_oMvz1RgI[/youtube]
 
Da odgovorim i @mentoru i @Homeru:
Hvala na svim informacijama. Očito više neću morati da se vozam sat vremena do "Ušća" ili "Delte", dovoljno 10ak minuta 47icom ;)
 
Apropo ovih slika gore: kao rođenom Rakovičaninu, meni nije problem što je industrija propala. I ne mislim da treba da se vrati. Rakovica ima druge potencijale na koje može i mora da zaigra. A oni su bili nemogući dok je radila industrija.
 
Naziv je skroz bezveze. Capitol park. To mi vise zvuci kao zabavni rolerkoster park. Bilo bi super da ga naprave. Moze u Rakovici, sto da ne. Inace, mislim da Rakovica sa izmestanjem industrije, blizini Ade, Kosutnjaka, Topcidera linijom bg voza dobija na atraktivnosti samo tako.
 
BG voz je još na dugom štapu. Ne samo zbog infrastrukture već i zbog nedostatka voznih sredstava za opslugu linije ka Resniku.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439193#p439193:35dgq3j3 je napisao(la):
laki72 » Sub Mar 11, 2017 9:09 pm[/url]":35dgq3j3]izvodjac radova bezobrazno iznosi ogromne kolicine peska i kamencica na kolovoz.
zbog takvih vucibatina sam vec bio primoran da menjam sofersajbnu pre par meseci.
u iskusenju sam da ih prijavim, ako se ovakav odnos nastavi.

Slobodno i naplati sledeći put šoferku.
Opasno kao i na sajmu. Još opasnije kad padne kiša i krene klizanje.
 
Vrh