Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

Trebalo je da se žališ i buniš dok si bio unutra. Ja sam par puta tako dizao glas kada cimaju ko majmuni. Nema veze ako i ne prestane s time, bar ga napravim majmuna pred ostalim putnicima, koji se često slože pa prokomentarišu sa mnom.

Jednom sam morao i našoj budaletini na 25ici da kažem glasno pred celim salonom da oladi malo sa gasom i lelujanjem po kolovozu jer kad bude ubio nekoga, ja neću da mu budem svedok. Vozi čovek kao da je na reliju sam u Sahari, a ne kod Kalenića u pretesnoj ulici. Gledam ga kako proleće pored pešaka na prelazu i maši ga za 5 cm i pomislim šta bi bilo da je to neko moj, ili da ga je zakačio. Pa sam mu rekao da oladi. Onda su i svi ostali putnici koji su do tada ćutali, progovorili i rekli mu da je nenormalan. To ti je onaj srpski sindrom, svi ćute dok niko ne diže glas, a onda kad jedan podigne, e onda se odjednom i oni sete da imaju šta da kažu. Ovaj se pravdao posle, kao ma zna on, pazi, sve vidi... Na kraju ceo salon ustao protiv njega.

Kako god, ne treba ćutati na te situacije ako čoveku smeta. Ako mu pak ne smeta, ok, ima ljudi koji su u stanju da prolaze kroz sve kao zombiji. Ali znam da ti nisi od tih, kao što nisam ni ja.

Ne treba tolerisati takve mentolčine. Normalnim i poštenim vozačima svaka čast i čak sam im i pomagao par puta. Ali bolesnike ne treba trpeti. Pogotovu ne dok drže volan i voze XY ljudi i prolaze pored još toliko.

Poslednja izmena:
Ne pomaže mnogo to vikanje kod stranih vozača. Samo sam u jednoj situaciji imao priliku da vidim da vozač posluša putnike. Bilo je to kada je vozač vozio 25, a greškom na Dušanovcu krenuo trasom 26, pa u onoj uskoj uličici hteo da radi polukružno, a mi povikali da ne radi i usmerili ga da ide do Stadiona i tamo se Darvinovom spusti na redovnu trasu. Samo je jedan putnik bio vidno nezadovoljan zbog toga, jer mu je trebala baš stanica na trasi koju bi vozač preskočio.

U svim ostalim situacijama su vozači terali svoje, bez obzira na vidno i glasno negodovanje putnika.​

Jel stranac vozio minibus?
Откуд у ласти странаца кад су државна фирма као гсп? Колико знам не би могли да раде једино ако нису ангажовани преко неке агенције као што има случајева по неким јкп по Србији

Tu ima dosta nepropisno parkiranih vozila, pa "ušao u kontra smer" može imati neko drugo značenje. Nezgoda ne znači odmah da je vozač iz Azije, dosta naših vozača, a posebno vozača automobila je za posmatranje isto

Ovde je katastrofa sa ovim zgradama i parking mestima tik do ulice. Najverovatnije je minibus obilazio nekog parkiranog idiota, ili je neki id*** hteo da izađe sa parking, pa ga je minibus hteo zaobići. U svakom slučaju, čudi me da se ovo ne dešava svaki dan, Kaluđerica ima ogroman problem da ovim zgradama. I meni se desilo milion puta da id*** izleću sa parkinga ili još gori oni koji sa ulice uleću u parking i time presecaju suprotnu traku.

Шта се то десило возачу 26? Сад нађох вест од пре три дана да је претучен. Видим нико није писао ништа на ту тему зна ли неко нешто опширније шта се десило ту?

Izgleda da je Strela
1000004224.jpg

Solo Konekto 70296 sa 707, vozač stranac i MB MP4 šleper iz Samoša. Bus ozbiljno deformisan sa leve strane. Jeziv sudar kod Male pruge i na raskrsnici sa Starim Novosadskim putem (na semaforu je ostao upaljen treptač a prometna u velika raskrsnica), gde 707 preseca ceo profil Novosadskog puta.

A da se ovo desilo GSP-u ili nekom drugom prevozniku niko ne bi a rekao? Ja mogu da razumem da većina ovde ne podnosi Strelu zbog vlasničke strukture itd. Ali ne mogu da razumem da ima ljudi ovde na forumu koji samo vise po instagramu i samo čekaju da se Streli desi neki peh. Srećom pa ste u manjini. A iskreno me baš zabole što većina ima suprotno mišljenje od mene koje većina samo ponavlja jer je neko pljuje Strelu pa hajde i ja da pričam da bi ispao faca u društvu. A ja ću nastaviti da volim Strelu isto kao i GSP.😉

Pisalo se nekada tako i dosta o GSP-u ovde, pošto je GSP izgubio veliki udeo u prevozu, to težište je prešlo na privatnike i Strelu.

Mada je činjenica da Strela ima ogroman problem sa udesima (primetno strani vozači), higijena + loša konifgurisana vozila.

A da se ovo desilo GSP-u ili nekom drugom prevozniku niko ne bi a rekao? Ja mogu da razumem da većina ovde ne podnosi Strelu zbog vlasničke strukture itd. Ali ne mogu da razumem da ima ljudi ovde na forumu koji samo vise po instagramu i samo čekaju da se Streli desi neki peh. Srećom pa ste u manjini. A iskreno me baš zabole što većina ima suprotno mišljenje od mene koje većina samo ponavlja jer je neko pljuje Strelu pa hajde i ja da pričam da bi ispao faca u društvu. A ja ću nastaviti da volim Strelu isto kao i GSP.😉
Па ваљда је на првом месту безбедност путника у возилима градског превоза најважнија? Небитно да л то била Стрела или гсп. Ја само могу да приметим да стрела има највише удеса од свих приватних превозника. Питам се зашто..

puno crnaca koji su jako samouvereni i nedovoljno obučeni.
Можда једним делом и они, ал рецимо на 307 то није случај. Више мислим да је проблем у томе што Стрела нема психо тест и што возе махом безобзирни возачи.

puno crnaca koji su jako samouvereni i nedovoljno obučeni. Ne mogu da grešim dušu, u Streli ima stvarno super vozača.
Prema kojima se takođe loše ophode.

Svakako ovde je najveći krivac onaj koji je ugasio semafor na raskrsnici sa ulicom koja se sigurno sa razlogom zove "Autoput za Novi Sad".

Можда једним делом и они, ал рецимо на 307 то није случај. Више мислим да је проблем у томе што Стрела нема психо тест и што возе махом безобзирни возачи.
Apsolutno, bio sam na psihotestu i to ne može svako da prođe, mnogi padaju i to bi trebala da bude obaveza za sve profesionalne vozače, ne samo za Gsp.
Strani vozaci sa 307 su dobri, ali generalno kod nas stavljaju najbolje strane vozače koji imaju i koji mogu da se snađu u užim ulicama jer setimo se haosa kad su na početku stavljali lošije strane vozače, a oni sad voze najviše po potezu 700 i jasno je zašto se tamo najčešće dešavaju nesreće kad je Strela u pitanju. A kad smo kod autobusa, prosto mora da se vozi ozbiljno i odgovorno jer autobus nije auto, pa da ti možeš lako da se zaustaviš i zato mi je nedopustivo koliko pojedini vozači brzo voze. Gradski autobusi ne treba da se voze više od 30-40, a baš na nekim pravcima gde nema raskrsnica može i do 55 i to je to.
Kod stranih vozača je najveći problem mentalitet i to što je kod njih normalno da se vozi brzo, bahato, da se naglo koči i da se lupaju i prevrću u saobraćaju.

Шта је било са оним да ће се ограничити брзина аутобуса до 55км јел се ради нешто по том питању?

A kad smo kod autobusa, prosto mora da se vozi ozbiljno i odgovorno jer autobus nije auto,
Не знам кад ће да схвате већина возача,доста ГСП возача, да аутобус заиста није ауто, и да не могу да га возе као свој приватни ауто, тако што ће му нога радити гас кочница сваке секунде... Не сећам се кад сам ушао у бус а да је возач возио бус а не свој приватни ауто, где даје гас до даске, и цима у гужви...

Apsolutno, bio sam na psihotestu i to ne može svako da prođe, mnogi padaju i to bi trebala da bude obaveza za sve profesionalne vozače, ne samo za Gsp.
Strani vozaci sa 307 su dobri, ali generalno kod nas stavljaju najbolje strane vozače koji imaju i koji mogu da se snađu u užim ulicama jer setimo se haosa kad su na početku stavljali lošije strane vozače, a oni sad voze najviše po potezu 700 i jasno je zašto se tamo najčešće dešavaju nesreće kad je Strela u pitanju. A kad smo kod autobusa, prosto mora da se vozi ozbiljno i odgovorno jer autobus nije auto, pa da ti možeš lako da se zaustaviš i zato mi je nedopustivo koliko pojedini vozači brzo voze. Gradski autobusi ne treba da se voze više od 30-40, a baš na nekim pravcima gde nema raskrsnica može i do 55 i to je to.
Kod stranih vozača je najveći problem mentalitet i to što je kod njih normalno da se vozi brzo, bahato, da se naglo koči i da se lupaju i prevrću u saobraćaju.
takođe i stranci na 711 su izuzetno pažljivi i maksimalno skoncentrisani na vožnju.

Vrh