Šta je novo?

Bezbednost u gradu i kriminal

Tačno je da je i u Americi bilo slučajeva isključivanja ili čak i petljanja sa kamerama.

Ali onda se u normalnoj zemlji automatski pokreće istraga o tome pa se ispituje ko je, kako i zašto isključivao.

Svaki sistem i svaki zakon se mogu izvrdati. Ali to nije razlog da se ništa ne implementira i ne menja na bolje. I te normalne zemlje nisu preko noći postale normale i uređene, nego se kroz duže vreme uvodilo sve i svašta i insistiralo na sprovođenju i poštovanju toga.

Stvarno postajemo kao Amerika, ne znam ni da li je bilo potrebe da panduri uđu u poteru u centru grada i tako izazovu ovakav haos:

Mislim da znam ko je taj paćenik, jednom kad sam se vozio tramvajem u Nemanjoj vidim lika koji se onako divljačko-trkački provlači kroz automobile u smeru ka Slaviji, da svira drugima, seče i vozi kao naloženi pavijan. I zapalo mi je za oko da nije imao pojas. I baš kad sam pomislio čoveče šta sve neću videti ovde, kad smo došli do Slavije, vidim da ga je murija zaustavila i legitimiše ga nasred onog iscrtanog ostrva ispred Meka, gde prolaze tramvaji. A on naravno manji od makovog zrna, sedi i ćuti. Više nije bio tako k...čevit. Sećam se da je bila tamna Corsa.

Ako uporedim boju, model i navedene godine debilčine (28) ne bi me čudilo da je to upravo taj. I možda je opet bio napravio neki prekršaj pa bio u opasnosti da ostane bez dozvole, pa je pokušao da im pobegne. Verujem da je to taj.

Cela situacija je još tragikomičnija kad se uzme u obzir da je ceo Beograd prepun kamera, a on bio u centru grada. Tako da šanse da im pobegne su minimalne. Ali džaba kad je neko nezreli bolid koji i u 28 godina i dalje proživljava pubertet.

A što se kazne tiče, ja bih ga na mestu sudije bacio na maksimalnu moguću robiju i trajno mu oduzeo dozvolu. Naravno, pošto je ovo rupčaga od zemlje, verovatno će dobiti neku smejuriju a roditelji povređene dece će biti ti koji će primeniti adekvatnu pravdu i meru. Svakako se nadam da će pravda biti izvršena, na ovaj ili onaj način.

Vrh