Šta je novo?

Beton hala

Koliko se promeni ceo ovaj kraj od Beton hale do Savskog trga stvarno neverovatno i dosta kvalitetno za razliku od mnogih rekonstrukcija.

vucko":6g3u1ew8 je napisao(la):
Čekajte, spomenik ima korten. Zašto???
A šta je problem sa kortenom? Mislim primetio sam već da je veoma neomiljen na forumu ali mi nije jasan razlog?

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

nije problem u materijalu kao takvom...vec u nasoj nemogucnosti da isti uklopimo sa ostalim materijalima i odrzavamo....

svako ko je prosao sveta zna da korten moze odlicno da izgleda ako se lepo uklopi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Potpuno se slažem. Ali održavanje je kod nas problematicno generalno .... :)

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Korten smo prvi put sreli na Savskom trgu i izgledao je straobalno. Bojim se da i ovde nije pravo mesto za njega. Ja bi ga pre negde gradio gde imamo staru fabriku i slično. Nikako ovde.

Raspite me, ali ja obožavam korten:)

Naravno, kada je dobro upotrebljen.

Ovo je prvi put da privatni investitori samoinicijativno i spontano urede jedan objekat i da imaju pročelje u istom stilu, sa istom veličinom prednjih otvora, sa nekim malim specifičnostima, ali da to opet sve zajedno ispadne lepo. Bio je jedino Magacin Šarićev zazidan ali je i to prilagođeno kasnije na isti način.

Citiram slike sa prethodnih strana:

20200328-141015-1.jpg

20200312-112836.jpg

Ali zato ovaj jedan ali najudarniji deo, koji je najviše izložen pogledu šetača, gostiju, bilo koga,na samom prilazu Beton hali je odlučio da odstupi od svega čega su se drugi pridržavali, kao da hoće da kaže poserem se na vašu estetiku, ja ću da radim kako ja hoću.

Da su svi ovako uređivali bivše magacine, imali bi obično ruglo na obali...

Inače, gradski arhitekta u jednom klipu na instagramu kaže da je ispred beton hale ostalo završetak popločavanja i "skidanje stare i postavljanje nove ograde".

Izgleda da ova novokomponovana ide celom dužinom

Nije mi drago što je izabrana ta šuntava ograda ali mi je utešno samo to što će bar taj deo keja biti uniformisan. Bolje jedan tip ograde nego tri.

Dal neko ima informaciju sta radi onaj brod raspali tamo kod pasarele, ne onaj betonski mada je i on odvratan nego onaj beli ili sivi zaboravio sam? Neko mi rece da ce i tu da pristaju kruzeri ali mislim da to nije za to.

To je neki naucni brod tako nesto bila je tabla tu nije raspoa nego je ne zavrsen..

Baš mi je lepo ovo ispalo, ali će ga upropastiti ogradom ako je budu postavili i ovde.

Prilozi

• Beton 1.jpg
    Beton 1.jpg
    205,1 KB · Pregleda: 2.375
  • beton 3.jpg
    beton 3.jpg
    216 KB · Pregleda: 2.365
Gledam ove kablove za struju, zna li neko hoce li se tu nesto ciniti, ili ce ostati ovako nakazno...

Ево и од мене неколико. :)

Иначе, радници су били скроз опуштени, уз музику лагано раде. Види се да немају никакву пресију, вероватно јер су затворени угост. објекти. :)

SMYIB78.jpg

qkcc8Xh.jpg

sCZW1Kb.jpg

8BrNLn7.jpg

iTCb8bc.jpg

meni bas se svida ova nova ograda...mislim kada je postave da ce jako lepo izgledati

Pa trebalo je a i njih ce svakako biti do ograde kako god... Problem je da staza ide do ugostiteljskih objekata jer bi onda ometala ulaz/izlaz...

A i za ogradu je mozda da ostane ova ali da se sredi, idu lepo ovi svetliji tonovi.

ma ok je pesaci ipak mogu do ograde i ima mesta za bicikle ako neko kratko stane...

Da je mozga, pa da su uveli oznaku "pešačko biciklistička zona - maks brzina 10km/h" bez ikakve označene bici staze, a provukli bici stazu kroz tunel i uz ulicu za one koji žure.

Sad ce svi da spuste stolove i dole i ostat ce samo mali koridor za pesake u sirini biciklisticke staze ako i toliko ostane bice dobro.

Vrh