Šta je novo?

Beton hala

Neki dan sam vidio u BMW, mislim x5 ili 6, Marija Šerrifovic kako pokusava oko Fride da se okrene. Valjda došla da ugovori poso, a teško da se spusti sa parkinga iznad beton hale

Nije više lako ni da se okreneš kolima od toliko stolova :D

Stvarno metafora društva je Beton hala

Poslano sa mog SM-S911B koristeći Tapatalk

Nakon nedavnih radova na proširenju ulice, namerno je ponovo ostavljena mogućnost parkiranja na travnjaku (tj. na blatištu) tačno prekoputa ulaska na parking Beton hale. Uveče su tu i "redari" koje angažuju ugostitelji.

Takvo stanje traje godinama, niko to ne vidi....ni policija, ni komunalna milicija, ni politiĉari, ni mediji... Nema ni pokušaja da se postavi ograda.

Uostalom, šta oĉekivati u državi gde iza Narodne skupštine stoji napuštena divlja gradnja (ugao Takovske i Kosovske). Reda nema ni 20m od glavnih institucija.
f28036112a7c051ab251eb4d8162be46.jpg
31bf859b1f84f08a27a2cfb0d9cd46c8.jpg

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Опција 1: Обновити Бетон халу, уклонити буџевине, реконструисати шеталиште од Бранковог моста до хале, које је и овако препуно непотребних зидића око травњака.

Опција 2: Бетон халу срушити и направити широко шеталиште са дрворедима, травњацима, од Бранковог моста до спортског центра, уз очување и истраживање делова тврђаве.

Poslednja izmena:
Glasam za opciju 2. Beton hala je najveće ruglo Beograda, ili barem u Top 5.

Objekat je zaštićen problem kome i zasta su prostori izdati

Glasam za opciju 2. Beton hala je najveće ruglo Beograda, ili barem u Top 5.
Ја исто више нагињем ка другој опцији, али прву бих можда одабрао, ако би се при обнови уклонио паркинг (у првом плану са тврђаве се види паркинг) и ако би се испред саме хале уз Саву формирао дрворед.

Исто бих подржао уклањање спортског центра и градњу неке галерије или музеја на том месту.

moje misljenje je da BH moze da ostane, s tim da pola prostora bude od javnog znacaja (galerije, mini teatri, omladinski centri....) a pola komercijalnog
Sve nadogradnje i skarabudzevine da se vrate u izvorne gabarite i stanje, gornji parking da ostane ali sve drugo da se lepo ogradi stubicima. prilaz lokalima samo peske ili biciklom ili preko parkinga.
gornji objekti i pumpa pod mac

Уклањање Бетон хале / угоститељске природе исте би кумовало сплавовима за пар година или деценија

Не мислим да ишта фали концепту кафића / клубова у њој само да се уради на смислен начин. Бици стаза да се измести, на најнижем нивоу где су кренули да стављају столове ставе лепе степенасте жардињер а пешачка стаза тиме де факто дуплира.

Већи ми је проблем паркинг изнад ње због чега би подржао да се гради подземна гаража која ће бити повезана са Бетон халом (посебно да се надовезује на тунел испод Калемегдана ако га икад буде) а тај горњи део добије смисленију и лепшу сврху повезавши се на неки начин са Калемегданом и/или Косанчићевим венцем (опет, зависи од конкретног решења, ту би и пасареле заправо биле смислене)

Vrh