Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

Evo nostalgičnih slika reda vožnje BG Voza iz 2016/2017 kada je to još bio funkcionalni oblik prevoza, najbrži i najpouzdaniji. Da se ja pitam i odlučujem, privremeno bih ukinuo lazarevačku i mladenovačku liniju do nabavke novih garnitura, možda čak i resničku, a batajničku bih vratio na ovaj interval od 15 minuta u špicu i pola sata van špica. Tada je poslednji polazak Batajnica-Ovča bio u 22:12 uveče a danas je u 20:00, sa ovim RVR pomorom i PR linijama do Lazarevca i Mladenovca možemo sanjati o tome. I tadašnja jedna linija BG Voza je prevozila preko 30.000 putnika dnevno, danas 5 antibiotik linija prevozi celih 1% svih putnika JP u Beogradu. Po čemu je linija Ovča-Resnik toliko važnija od linije Ovča-Batajnica da po ovom novom RV 2025/2026 ide na pola sata veći deo dana, a ova druga i dalje na sat vremena?

ovxccc 004.jpg

ovxccc 006.jpg

Na nekim vozovima se vrata sporije otvaraju. Tako kod ulaza sa dvoje vrata desi se da se jedna normalno otvore, druga sporije.
Juče kada sam izašao na Pančevačkom mostu u 12.35, uslikao sam deo teretnog voza i pravca mosta kako ulazi u tunel.
20251214_123752.jpg

Ko se bolje razume, jel po propisima smeju otrovne materije da se voze podzemnim beogradskim zeleznickim cvorom?

Pitam samo...

Drzava mnoge stvari radi nepropisno i nezakonito, pa sto da ne i ovo.

Вљд није, али нема где па иде само ноћу. Јбг, не може да се залети и прескочи град до ранжирне

Вљд није, али нема где па иде само ноћу. Јбг, не може да се залети и прескочи град до ранжирне
'Ajde...Nemoj da pricas.

Hvala sto si mi rekao, ja sam mislio da moze.

Ja kada ulazim ili izlazim iz BG Voza uvek gledam da stanem ispred dvokrilnih vrata, jednokrilna su mi toliko klaustrofobična da imam osećaj kao da će me priklještiti. A i dosta sporo se otvaraju i zatvaraju, vozim se tim garniturama već više od 20 godina i sećam se da su se vrata otvarala iz cuga kada su bile upola mlađe. Krajnje vreme je da im se nabavi zamena, a onih par remontovanih može da trči još desetak godina.

I manje garniture, ali da cesce idu, bar na liniji Ovca - Batajnica. Na 15 min. u spicu, van na pola sata. Prvi da bude ujutru u 4.30, zadnji u 23.00h.

Onaj red vožnje iz 2016/2017 sa novim vozovima nam užasno nedostaje danas, pogotovo u špicu, jedino je bezveze što je na polascima iz Ovče prema Batajnici uveče zjapila rupa od 90 minuta između 21:06 i 22:36, tu bi trebalo ubaciti bar još jedan ili dva polaska između. Da ovako nešto imamo danas, uvek bih koristio BG Voz da stignem do Prokopa i Novog Beograda pošto živim na desetak minuta od stanice Pančevački Most.

Vrh