Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Bice da je to zato sto sam daltonista :)

Meni su pravougaonici na Vrbaku i oni duz savske obale iste boje.

Manifestacija karnevala brodova je bas ispunila ocekivanja
kako u pokazanoj dobroj organizaciji
tako i u broju posetilaca

Ocigledno da je ova znacajna i velika manifestacija radjena sa vrlo skromnim sredstvima
nije bilo dovoljno kranevalske opreme i ukrasa na samim plovilima
a sve ostalo i sve službe zaslužile su svaku visoku pohvalu :)

20150904104032.jpg

Брод јесте сачуван, и свака им част на томе, али није ни близу аутентичном...

Изгледа је проток воде на рукавцу Дунава код ВРО компромитован, огромне наслаге жабокречине од Венеције до базе Речне флотиле.

Није то жабокречина (зелено) што плива на површини. То су алге које "цветају" када је повећана температура воде преко уобичајене. Исти ефекат се јавља и на мору и такође се назива "цветање мора".

Некако ми се чини да се вода на тим површинама где су се нахватале алге не протиче, као да је ту јако низак водостај. Мислио сам да жабокречина и јесу алге.

Nema mjesta gdje se ovaj stu nije potpisao st*** koja li je to bolest

СТУ је банда наркомана који краду ауто лакове. Моја баба лепо каже "имена луда налазе се свуда".

Битно је истаћи да се паралелно са тим кренуло и у трајно решавање овог проблема. Дирекција за грађевинско земљиште је покренула јавну набавку за уређење целог корита Топчидерске реке. Институт „Јарослав Черни” који је, такође ангажован на овом пројекту, предвидео је да се направи одређени број брана на Топчидерки како би се тај муљ заустављао пре доласка у рукавац. Поред тога се разрађује још неколико идеја, пре свих да се рукавац цевима испод Аде споји са Савом, и које би коначно омогућиле проточност рукавца – најавио је Весић.

Sve skuplje od skupljeg. Ni manje rjecice ni veceg problema. Zar je to zaista tako moralo biti?

Ma gde je bre prohodan?

Možda je prohodan za čamce na vesla i Ivanu Španović ako uzme malo duži zalet da ga preskoči....

Ових дана сам обишао кеј све до Ушћа па могу констатовати да су наноси муља и смећа као и непрекидан низ сплавова довели да сужења корита Саве од блока 45 па до самог ушћа.

I nizak vodostaj poslednjih meseci.
Ko stvoreno za akciju čišćenja koja bi se mogla izvesti i po celoj Srbiji.

Poslato sa telefona

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4e9PaKyEpH0[/youtube] :lol:

Brod SIP je dobio krmeno nadgrađe u obliku roštilja i kuhinjskog dimnjaka. Ono jeste da roštilj ima donekle aerodinamičan i moderan oblik ... ali opet .... Tužna je sudbina starih brodova u novom vremenu.

IMG_1612_resize.jpg

IMG_1613_resize.jpg

IMG_1615_resize.jpg

IMG_1619_resize.jpg

Što duže gledam ovu ogradu, pitam se da li je dizajner ikada video kakve su ograde na palubama brodova...

Pa da su stavili onu kao što je na famoznoj "Savskoj promenadi" manje bi pogrešili.

PS - Nemačka je imala drugačiju zastavu 1943. godine :D

Vrh