najjace sto u celom tekstu a i ranije, ne pominje se sta je tacno problem
N1 vise puta kao pise o ovome, ali nista ne kaze.
ovo za odrzavanje mi deluje kao hronicni problem nacije
edit: fun fact, saznao sam skorije, da stare zgrade u bloku 29 vibriraju, kada su tekme i cacad tamo skace
kako li to utice na samu arenu
Teško je navesti šta je konkretno problem, kada pregled nije izvršen
Arena je prema projektu održavanja u obavezi da angažuje stručnjake da periodično obavljaju provere, ali to
nije urađeno nikad otkad je Arena puštena u rad! U tekstu ćeš videti da se projektanti od 2008. obraćaju Areni, a da im nikada nije odgovarano dok N1 nije prošli put pisao o ovom problemu. Tad je bio tender, angažovan je IMS, ali nikada nije uveden u posao.
Inače, Arena pre događaja ima angažovano stručno lice koje izvrši vizuelni pregled, ali to nije dovoljno. Uostalom, ti vizuelni pregledi i jesu ukazali na to da je što pre neophodan stručan, detaljan pregled za koji je potrebno da Arena bude zatvorena najmanje dva meseca. Dakle, pre leta teško da će se to dogoditi, jer traje sezona EL, biće prvenstvo u vaterpolu itd.
Krov Arene je inače kompleksan, drže ga zatege od čeličnih sajli (još jedna nesrećna asocijacija na NS) i ne bi se nikako trebalo zezati s tim. Ovakvi objekti zahtevaju redovno održavanje i izdvajanja novca, a mislim da se čuvarima kase novac jednostavno trenutno ne daje... U fazonu: "Je l' drži? Drži! Pa, šta je onda problem!?"