Šta je novo?

Beogradska Arena

Konačno da profunkcioniše i mala hala. Još kada bi zamenili ove ispucale fasadne ploče.

Izvor: Beobuild.rs

Nove adaptacije u Areni

Unutrašnjost Arene ponovo doživljava značajne modifikacije, ubrzano se pripremajući za jos jedan značajan sportski događaj. Posle uspešno realizovanog Evropskog prvenstva u vaterpolu, kada su za potrebe spektakla postavljeni olimpiski bazeni, ovog puta pripreme se vrše za Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici. Prvenstvo će biti održano od 3. do 5. marta, a za ovu priliku grade se posebne konstrukcije koje će izdići atletska borilišta čitavih 3.5 metara bliže publici za još kvalitetniji i potpuniji doživljaj svih učesnika i posetilaca. Na posebno izgrađenoj platfomi biće postavljena savremena atletska podloga sa površinama za sve dvoranske discipline, uključujući 6 kružnih i jednu sprint stazu.

Celu vest kao i fotografije postavljanja atletske staze i radova u maloj sali mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/nove-adaptacije-u-areni-p2668.html
170116-Arena-atletska-staza-13.jpg

170116-Arena-mala-sala-10.jpg

170116-Arena-mala-sala-13.jpg

Celu vest kao i fotografije postavljanja atletske staze i radova u maloj sali mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/nove-adaptacije-u-areni-p2668.html

Inace odozdo gledano krov arene ne deluje u bas dobrom stanju kao da ga redovno pretresaju i pomeraju elemente ispod krovnog pokrivaca.

Ispred glavnog ulaza koji se trenutno rekonstruise je kao sto mozete videti najvece gradsko klizaliste posto se radi proba hidroizolacije pa je voda zaledila :)

Ako mislis na bele panele pravougaonog oblika, oni se stalno pomeraju jer kad god se odrzava neki dogadjaj, na razlicitim tackama (betonske grede) treba okaciti tehniku. Dok sam radio u Emotionu, redovno sam visio u Areni dok smo postavljali raznorazne dogadjaje, pa i pomerali te gluposti i kacili motore, jer postojeci prsteni sa motorima ne rade, a i tada kada su radili nisu bili nesto. Zato je Beo kran stalno bio ispred Arene, svi dogadjaji se sa njim zavrsavali.

Da da mislio sam na bele panele koji su skroz izpomerani.

Oni samo stoje tu estetski, sad je i super situacija kako je pre bila, nije bilo panela koji nije pomeren. Onda su uvatili ovi iz Arene nekog da sve panele vrati na mesto.

Рок за завршетак радова у Арени је 20. фебруар. Рок за завршетак мале сале је 28. фебруар, но то се због балканијаде и европског првенства, макар унутра, мора довршити до 12-13 фебруара.

U maloj sali ce takodje biti postavljena atletska staza za zagrevanje takmicara.

Koliko ovo zadovoljstvo kosta?

Мала сала Београдске арене поново у функцији
БЕОГРАД, 23. фебруара 2017. (Бета) - Реконструкција мале сале Београдске арене завршена је, а данас су је уочи почетка Дворанског европског првенства обишли градоначелник Београда Синиша Мали и председник Скупштине града Никола Никодијевић.

"Комбанк арена је потпуно спремна, направили смо мало чудо, атлетску стазу на три и по метра изнад земље где је прошле године био базен. Показујемо да и најтеже задатке можемо да урадимо и да испунимо сва обећања која смо дали. Београд ће бити домаћин више од 800 атлетичара, а очекујемо и хиљаде људи из иностранства, као и целе Србије. То је сјајна прилика за промоцију Београда и спорта, и очекујем да ћемо бити одлични домаћин", рекао је Мали приликом обиласка Београдске арене.

Мала сала Београдске арене није била у функцији 10 година, али је реконструисана уочи Дворанског европског првенства у атлетици које ће одржати е од 3. до 5. марта.

"Након овог великог такмичења халу дајемо на коришћење малим спортовима у Београду, клинцима и клинцезама Новог Београда и целог града", рекао је Мали и позвао Београђане, али и све остале љубитеље атлетике да посте Европско првенство.

С друге стране, Никодијевић је оценио да је Београд постао лидер у организацији спортских такмичења у региону и читавој Европи, али и истако значај стављања у функцију мале сале Београдске арене.

"Мала дворана у Београдске арене никада није стављена у функцију и сада је по први пут функционална. На тај начин повећавамо капацитет за бављење спортом деце у Београду. Има 1.800 квадратних метара, у њу могу стати три кошаркашка терена, два тениска терена, рекао је Никодијевић.

Градоначелника и председника Скупштине града у Арени су дочекали председсник Атлетског савеза Србије (АШ) Веселин Јевросимовић, генерални секретар АШ Слободан Бранковић и директор предузећа "Атлетика 2017" Ђорђе Милутиновић.

Београд кандидат за Светско првенство у атлетици 2020.
БЕОГРАД, 2. марта (Тањуг) - Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је данас да ће наш главни град бити кандидат за Светско првенство у атлетици 2020. године.

Мали је, поводом 34. Европског првенства у атлетици, коме је Београд домаћин наредна три дана, рекао да ће главни град, осим великог броја европских спортиста, примити на хиљаде гостију који ће само због тог спортског спектакла посетити српску престоницу, саопштено је из Градске управе.

"Велико је задовољство што ћемо сада имати прилику да по први пут искористимо и малу халу Комбанк арене, коју смо за ову манифестацију успели да завршимо, а која ће након овог догађаја бити на располагању малим спортовима, деци и спортиситма Београда, а ово је и прилика за промоцију града Београда и спорта", рекао је Мали.

У тој дворани, подсећа градоначелник, прошле године организовано је Европско првенство у ватерполу, потом се ту играо мали фудбал, а "сада је прелепа хала за атлетику", којојм је Београд показао да је способан за организацију тако великих догађаја.

Мали је позвао грађане да посете Комбанк арену и бодре спортисте.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић рекао је да ће то првенство бити са највише појединаца у историји наше земље, односно да ће учествовати више од 800 атлетичара, те да је акредитован велики број медија широм Европе.

Европско првенство у атлетици, 34. по реду, почиње сутра и трајаће до недеље.

Претпостављам да се мисли на светско првенство у дворани.

url]

Novi sponzor biće u obavezi i da postavi dva video-zida na fasadi Arene - na jugozapadnom i severozapadnom ćošku (tamo gde sada razapinju velike reklame za koncerte i ostale događaje), tako da ni ne čudi što se po tabloidima šuška da su navodno Samsung i Huawei favoriti.

Novog sponzora i novo ime Arene trebalo bi da saznamo u julu :)

Kolonija, domaća pljačka ili nešto treće, mene je sramota da mi u 2017. godini moramo da tražimo sponzore za najveću arenu u regionu, da damo u koncesiju aerodrom koji uprkos rekonstrukciji prošle godine zaradi' 20 miliona evra, da zovemo strance da nam objasne kako se upravlja autobuskom stanicom i da zovemo Miškovića da opet učini profitabilnim kongresni kompleks preko puta centra grada...

P.S. Takođe je sramota da jedna banka, iako (šatro) domaća, preimenuje javni objekat plaćen javnim parama u svoje ime. Za mene je to uvek bila i biće Beogradska Arena.

Arena se daje sponzorima zbog povećanja profita, to se praktikuje svuda ("O2 Arena", "Allianz Arena"). Do sada je bila Komercijalna banka, sad će neko drugi.
Za aerodrom sam saglasan da je koncesija nepotrebna, OSIM ako koncesionar ne donese primetna poboljšanja za same putnike.
Što se tiče Sava Centra, njega bih dao i za džabe, ako će neko da ga sredi. Druga stvar je što je država nesposobna da to učini.

Koncesija za aerodrom i ime sponzora na areni baš nemaju nikakve veze, firma koja će platiti za ime neće upravljati arenom, svaku mogućnost dodatne zarade treba pozdraviti!

Da se razumemo, ja prvi sam za prodaju i/ili radikalnu promenu bilo čega ako se ispostavi da ne postoji nijedna druga opcija. Npr u slučaju Rekorda u Rakovici, koji je od nedavno u žiži javnosti zbog izgradnje TC - meni je bolje i to da tamo bude TC koji će da uposli 300 ljudi i da oživi ceo kraj, nego da još narednih 20 godina stoji propala fabrika koja zapošljava samo jednog čuvara. Isto mislim i o nekadašnjoj Zastavi, koja sama nije mogla još dugo da opstane, što zbog muljaža što zbog nesposobnosti da se prilagodi novim uslovima, i za koju je bilo bolje dati Fiatu nego je pustiti da propadne.

ALI... jedno je kad se to radi 50, 100 pa i 200 puta za 20 godina, i to sa neperspektivnim crnim rupama i gubitašima, a drugo je kad se radi sa svime redom. Ajde da jednom mesečno čitaš da se neka tamo godinama zatvorena fabrika daje u zakup i da će neko tamo da napravi manju radionicu ili firmu, po principu ''bolje išta nego ništa''. Ali ovde svaki treći dan pročitam da se prodaje ovo, prodaje ono, da će aerodrom da uzmu kinezi, da mi nemamo svoje stručnjake pa zovemo tuđe da nam pokažu kako se upravlja autobuskom stanicom, da Arena traži sponzora, da deponija traži sponzora, da pijaca traži sponzora...

Što se tiče Sava Centra, ja bih ga dao Miškoviću tek pošto iscrpim sve druge opcije. Znači ono, samo ako se niko drugi ne javi posle nekoliko tendera.

Vrh