Pa sad. Ja sam svojevremno 2006. bio kupio high end machinu marke Zanker koja se sada vise ne proizvodi.
Da kucnem u drvo, nikad se nije pokvarila. (Da kucnem u drvo)
Ona je tada kostala 650E, ali je bila izgrebana i platio sam je 400E.
Znaci njen ekvivalent je nesto od 1000 E pa nadalje danas.
Na kupujem prodajem su sve polovne.
Ja bih uzeo nesto ovakvo
https://gigatron.rs/masine-za-pranje-vesa/miele-wsa-033-wcs-active-masina-za-pranje-vesa-573464
iako jedan covek kaze da mu se brzo pokvarila. 99000.
Moj ti je savet da ves masinu kao i ostale mehanicke uredjaje ne kupujes na nevidjeno, cak iako je poznate marke kao ova gore.
Reicmo, kvaka od vrata moze biti tako slaba da otpadne ili se slomi. To se jednostavno vidi, jadna izrada, lim koji se uvija itd.
Pre 5-6 godina kupio sam za majku jednu Candy masinu koja zauzima malo mesta, ali sa kvakom na vratima mora se jako nezno i nekim ljudima se vec lomila.
Pogledaj kako se zatvaraju i otvaraju vrata, pregradak za prasak.
Dobro je da ima odlozeni start.
Visoka brzina obrtaja centrifuge je nesto sto mozda neces koristiti ali je indikacija kvaliteta lagera. Na mojoj masini to je 1700 obrtaja u minutu.
To je i indikacija da postoji senzor koji detektuje da ves nije ravnomerno rasporedjen i da je
Obavezno masinu koja ima water stop, aqua stop ili slican sistem.
Svojevremeno sam imao jeftinu sudomasinu, kinesku i cev za dovod je pukla sama od sebe i napravila poplavu.
Vazno je da znas i za sta ti treba. Ako si siamac mozes uzeti i jeftiniji model, ali imas li bebu ili veliku porodicu....
Nadam se da sam malo pomogao.