Šta je novo?

Bela tehnika

Zarkovo

Beginner
Učlanjen(a)
13.06.2024.
Pohvaljen
127
Pozdrav, trazim preporuku za ugradnu rernu, sporet, masinu za pranje vesa, za susenje, takodje podelite vasa iskustva

Toplo preporučujem Miele uređaje ako imaš jako puno para :) ako ne, daj parametre ili otiđi u coolshop na voždovačkom kružnom putu i traži Nikolu prodavca, kaži da ti ga je Milanče Dadas preporučio. Super je lik, odličan prodavac i odlično poznaje uređaje

Toplo preporučujem Miele uređaje ako imaš jako puno para :) ako ne, daj parametre ili otiđi u coolshop na voždovačkom kružnom putu i traži Nikolu prodavca, kaži da ti ga je Milanče Dadas preporučio. Super je lik, odličan prodavac i odlično poznaje uređaje
Recimo, do 800 eura za ugradnu rernu, masina za pranje vesa do 700 eura, ovo ostalo mi nije potrebno istog trenutka, a ove cene se odnose na artikle sa recimo kupujem prodajem, ne za cene u radnjama

Ugradna rerna: uzmi neku prostu mehaničku rernu osim ako ti je dizajn nešto nenormalno bitan. Ja imam candy rernu i radi super plus svaki kvar se otkloni poprilično lako (ima sijalicu, termostat, selektor programa, ventilator i 2 grejača, i da, mehanički tajmer koji nije prikačen na grejače. Cenim da je kupovina neke hi tech rerne čisto bacanje para. mašina za veš ti je daleko bitnija i bolje onaj novac prebaci na veš mašinu a u tom rangu imaš i boša (prostih veš mašina više svakako nemaš)
EDIT a da, moja ima i ventilator za cirkulaciju vazduha oko rerne (to čini mi se da sad ima svaka ugradna rerna)

Beži od Boša ko đavo od krsta, sve što sam kupio od njih pokajao sam se. Mašina, serija 6, je imala više kvarova nego sve ostale mašine koje sam imao u životu.

A za rernu, kupi neku koja ima funkciju samočišćenja. Najbolja funkcija ikada.

Sad na rukometnom prvenstvu ide reklama za neku gorenje pizza rernu, tako mi deluje primamljivo, sreća pa ispadosmo, da smo dogurali do finala sigurno bih je kupio. :ROFLMAO:

Bosh je nekada bio dobar, pre 15-tak godina,
Sad je to nemacki Gorenje.

Miele jos drzi kvalitet. Mozda jos Siemens i AEG.
Bez 900E E nema dobre ves masine ni sudo masine.

Bosh je nekada bio dobar, pre 15-tak godina,
Sad je to nemacki Gorenje.

Miele jos drzi kvalitet. Mozda jos Siemens i AEG.
Bez 900E E nema dobre ves masine ni sudo masine.
Preporuci mi neku masinu do 800 eura, ali na kupujem prodajem, to je recimo kao neka masina u radnjama koja je oko 1000 eura

Preporuci mi neku masinu do 800 eura, ali na kupujem prodajem, to je recimo kao neka masina u radnjama koja je oko 1000 eura
Pa sad. Ja sam svojevremno 2006. bio kupio high end machinu marke Zanker koja se sada vise ne proizvodi.
Da kucnem u drvo, nikad se nije pokvarila. (Da kucnem u drvo)
Ona je tada kostala 650E, ali je bila izgrebana i platio sam je 400E.
Znaci njen ekvivalent je nesto od 1000 E pa nadalje danas.

Na kupujem prodajem su sve polovne.

Ja bih uzeo nesto ovakvo https://gigatron.rs/masine-za-pranje-vesa/miele-wsa-033-wcs-active-masina-za-pranje-vesa-573464

iako jedan covek kaze da mu se brzo pokvarila. 99000.

Moj ti je savet da ves masinu kao i ostale mehanicke uredjaje ne kupujes na nevidjeno, cak iako je poznate marke kao ova gore.
Reicmo, kvaka od vrata moze biti tako slaba da otpadne ili se slomi. To se jednostavno vidi, jadna izrada, lim koji se uvija itd.
Pre 5-6 godina kupio sam za majku jednu Candy masinu koja zauzima malo mesta, ali sa kvakom na vratima mora se jako nezno i nekim ljudima se vec lomila.

Pogledaj kako se zatvaraju i otvaraju vrata, pregradak za prasak.
Dobro je da ima odlozeni start.

Visoka brzina obrtaja centrifuge je nesto sto mozda neces koristiti ali je indikacija kvaliteta lagera. Na mojoj masini to je 1700 obrtaja u minutu.
To je i indikacija da postoji senzor koji detektuje da ves nije ravnomerno rasporedjen i da je

Obavezno masinu koja ima water stop, aqua stop ili slican sistem.
Svojevremeno sam imao jeftinu sudomasinu, kinesku i cev za dovod je pukla sama od sebe i napravila poplavu.

Vazno je da znas i za sta ti treba. Ako si siamac mozes uzeti i jeftiniji model, ali imas li bebu ili veliku porodicu....

Nadam se da sam malo pomogao.

Poslednja izmena:
Pa sad. Ja sam svojevremno 2006. bio kupio high end machinu marke Zanker koja se sada vise ne proizvodi.
Da kucnem u drvo, nikad se nije pokvarila. (Da kucnem u drvo)
Ona je tada kostala 650E, ali je bila izgrebana i platio sam je 400E.
Znaci njen ekvivalent je nesto od 1000 E pa nadalje danas.

Na kupujem prodajem su sve polovne.

Ja bih uzeo nesto ovakvo https://gigatron.rs/masine-za-pranje-vesa/miele-wsa-033-wcs-active-masina-za-pranje-vesa-573464

iako jedan covek kaze da mu se brzo pokvarila. 99000.

Moj ti je savet da ves masinu kao i ostale mehanicke uredjaje ne kupujes na nevidjeno, cak iako je poznate marke kao ova gore.
Reicmo, kvaka od vrata moze biti tako slaba da otpadne ili se slomi. To se jednostavno vidi, jadna izrada, lim koji se uvija itd.
Pre 5-6 godina kupio sam za majku jednu Candy masinu koja zauzima malo mesta, ali sa kvakom na vratima mora se jako nezno i nekim ljudima se vec lomila.

Pogledaj kako se zatvaraju i otvaraju vrata, pregradak za prasak.
Dobro je da ima odlozeni start.

Visoka brzina obrtaja centrifuge je nesto sto mozda neces koristiti ali je indikacija kvaliteta lagera. Na mojoj masini to je 1700 obrtaja u minutu.
To je i indikacija da postoji senzor koji detektuje da ves nije ravnomerno rasporedjen i da je

Obavezno masinu koja ima water stop, aqua stop ili slican sistem.
Svojevremeno sam imao jeftinu sudomasinu, kinesku i cev za dovod je pukla sama od sebe i napravila poplavu.

Vazno je da znas i za sta ti treba. Ako si siamac mozes uzeti i jeftiniji model, ali imas li bebu ili veliku porodicu....

Nadam se da sam malo pomogao.
Nema sta, moji koriste i dan danas Miele koja se otvara odozgo, stara je oko 27 godina, uzeli je polovnu 2000te za 150 eura, nije nikada stala, imam zenu i cerku, sudomasina mi i nije prioritet, to cu tek posle masine, rerne i ploce da uzmem, samo moram da nadjem neku rernu koja je best buy, nikako ne bih kupovao u gigatronu, tehnomaniji i slicnim, deru bez ikakvog razloga, izgleda da cu morati da trazim neku kombinaciju u Nemackoj ako nema nista novo na KP, hvala na odgovoru!

Vrh