Šta je novo?

Bazeni "11.april"

Moj fakultet ima besplatan termin utorkom od 13 do 14h. Lično sam se uverio da građanstvo plaća kartu 100 dinara tog i svih onih dana koje sam naveo u prethodnim postovima.

Ова вест се некако провукла испод радара а обухвата пренамену и сређивање запуштеног дела града (са добром локацијом и са још већим могућностима):

Mogli bi napokon da poruše onu zgradu na ćošku.

Screenshot 2024-03-08 094701.png

У последње време идем на пливање на 11. април, обзиром да из Земуна немам ближи базен (занемарићемо Пинки).

Тамо је у току изградња перионице на паркингу базена. Али, оно што ми је запало за око данас, када сам хтео да видим до када ће радови трајати ме је згрануло.

Рок за завршетак радова је 31.09.2024. (?!?). Додао сам и слику, али пошто пишем преко телефона не знам да ли ће се послати.

Причамо о елементарним стварима, не могу да верујем да већ месец и по дана нико није ро изменио. Бахатост и бол у међуножју на макс.

Pa dobro, nemamo perionicu u blizini, osim
  • kod Lidla na 1.7km
  • kod Radničkog na 0.7km
  • kod ž.stanice Tošin bunar na 1.5km
  • kod Idee na BK na 1.3km
  • ...
Nekada sam se smejao jer su svi koji su bili u Albaniji govorili da su tamo auto-perionice ali bukvalno na svakom koraku. Sada plačem.

Pa dobro, nemamo perionicu u blizini, osim
  • kod Lidla na 1.7km
  • kod Radničkog na 0.7km
  • kod ž.stanice Tošin bunar na 1.5km
  • kod Idee na BK na 1.3km
  • ...
Nekada sam se smejao jer su svi koji su bili u Albaniji govorili da su tamo auto-perionice ali bukvalno na svakom koraku. Sada plačem.
Није код Идеје, него код Имо Центра 2. ;)
Има и самоуслужна ауто перионица код продавца половних возила Ама Аутомобили (на 1,0 км) , преко пута цркве Светог Василија Острошког.

Ja sam ovu auto perionicu prvi put uocio pre par dana. Da li je ona izgradjena na ustrb parking mesta? Tj. da li je broj parking mesta manji sada nego sto je bio pre renoviranja celog ovog parkinga?

Има више паркинг места.

Слике су од 20.09.2024., сликао сам из 75-це.
Нова самоуслужна перионица "Кар Вош" са четири места за прање. Исти су власници (браћа В.Л. https://pretraga.pkspartner.rs/sr/kompa ... a-wash-doo) и ове и оне перионице код Београдске Арене.
IMG_20240920_130708_resized_20240920_074019810.jpg
IMG_20240920_130711_resized_20240920_074019271.jpg
IMG_20240920_144436_resized_20240920_074049185.jpg

Kad se samo setim koliko mi je bilo smešno što svako ko se vrati iz Albanije pominje kako su perionice na svakom koraku. To je bilo pre 10-15 godina.

Ja sam ovu auto perionicu prvi put uocio pre par dana. Da li je ona izgradjena na ustrb parking mesta? Tj. da li je broj parking mesta manji sada nego sto je bio pre renoviranja celog ovog parkinga?
Наравно да је смањен број пакринг места, мада је тај број места критичан само у време неких турнира и у току летње сезоне.
Има више паркинг места.

Слике су од 20.09.2024., сликао сам из 75-це.
Нова самоуслужна перионица "Кар Вош" са четири места за прање. Исти су власници (браћа В.Л. https://pretraga.pkspartner.rs/sr/kompa ... a-wash-doo) и ове и оне перионице код Београдске Арене.
Pogledajte prilog 214949Pogledajte prilog 214950Pogledajte prilog 214951
@Гага није ми јасно како мислиш да има више пакринг места. Ако гледамо у односу на тренутак пре само почетка градње перионице број места парких места може бити само мањи јер се простоп перионице користион за паркирање, избубљено је најмање 15-ак места.

Pitanje je bilo da li je broj mesta manji u odnosu na pre nego sto je renoviran ceo parking, a ne u odnosu na pre nego sto je izgradjena perionica.
Mozda gresim, ali ako se dobro secam prvo su taj parking potpuno renovirali, pa tek posle nekog vremena su skarabudzili tu perionicu (potpuno bespotrebno po mom misljenju, jer u krugu od dva minuta voznje postoji nekoliko self-service i bar dve prave auto-perionice).

Vrh