Šta je novo?

Batajnički bulevar

Вероватно неки магацин, шта ће ту Лидл усред индустријске зоне.
 
Možda zato što se nalazi na pola puta između Zemun polja i Batajnice, pa da bi bio blizu i jednima i drugima.
 
Koliko sam čuo od nekih ljudi, ipak samo neka firma sa svojim magacinima. Mislim da bi se Lidl ili bilo koji drugi prodajni lanac na neki način oglasio da mu je to nova lokacija.
 
Pisao sam o tome, trebalo bi da je magacin od Abla, firma koja je prekoputa i malo ka gradu u odnosu na taj novi magacinski prostor. Tako se priča, spominjao se i Lidl ali verujem da bi bila tabla(npr u Novoj Pazovi su stavili table pre nego sto su krenuli bilo sta da rade, a ovde su radovi već godinu dana samo na pripremi tla a table nigde..).
 
Kako napreduju radovi na Batajničkoj petlji ? Ima li novosti? Nema nam Jankauskasa :)
 
Ja nisam primetio da se nešto dešava, ne bi me čudilo da su opet prebacili radnike negde... Mi čekamo to godinama i uvek kažu da ce biti brzo :)
 
До следећих избора.
 
Radilo se solidnim tempom i posle izbora, jutros sam prošao oko 7 i nema ni jednog jedinog radnika niti kamiona, a ni kontejnera. Inače svako jutro su se tu skupljali na početku smene. Možda se sad okupljaju na nekoj drugoj deonici ili su batalili.
 
Ide ovo jako sporo, a i ne vidim da rade uporedo traku za iskljucenje i spajanje sa bulevarom iz pravca obilaznice...
 
Tako da nema potrebe za mojim cimanjem, prošao sam u nedelju obilaznicom i koliko se vidi sa mosta nema vidljivog napretka u radovima osim što su prokrčili paralelno sa prugom kroz kukuruz kao neki servisni put. Mada mogao bi neki komšija iz novog naselja da se prošeta malo i da baci neku novu fotku, da ne idem ja samo zbog šetnje 2km u jednom pravcu.
 
Ipak nešto prčkaju...

20200729_130122.jpg


20200729_130127.jpg


20200729_130129.jpg


20200729_130124.jpg
 
Kako sam danas saznao od jednog geometra na samom terenu, radovi ce stati u delu kod spajanja sa ulicom kralja Mihaila Zetskog. Skoro da su dosli do te ulice, ali ima samo jedan deo do te ulice, otprilike 15x10 metara (tu je neki auto otpad) koji je sporan. Pitah ga pa kada ce se to resiti, a on mi rece da to niko ne zna, moze za tri dana, a moze i za 3 meseca.
 
Znači, čak ni za taj deo nisu završili eksproprijaciju, što bi narod rekao "krenuli u ženidbu bez one stvari"...bila bi fora da sve završe, asfaltiraju, doteraju...i onda ovo ostave recimo za sledeću godinu (ustvari, to je veoma realno).

Sve u svemu, spajanje sa Slobodana Macure tj. budućim bulevarom očekujem negde pred penziju...a imam još oko 20 godina do nje.
 
Zna li neko šta se dešava na drugoj strani Batajnice na Širokom Drumu, ima neke mehanizacije.
 

Prilozi

  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    426 KB · Pregleda: 3.325
Jedina "mehanizacija" koju tu viđam godinama su stari frižideri, šporeti, gume, delovi automobila koje st*ka maloumna tu krišom donosi kada padne veče.
 
Slažem se, zato me i zbunilo kada sam pogledao google maps. Koliko vidim ima tu nekih kamiona i nešto rade sa zemljom
 
Iskren da budem kad idem na Dunav, svaki put mi sve vise i vise deluje da prave pumpu tu. Ovo sto je zaokruzeno je ona divlja deponija, kacio sam ja slike u odgovarajucoj temi, ali sad kroz tu deponiju ide zemljani put do same ograde uz auto put. Ociscen je teren i kao da hoce da grade nesto.
 
Iskop je završen, nasuli su bar metar peska, sad nasipaju kamen. Vrlo je moguće da će biti pumpa i da će je spojiti sa autoputem. Nije mi logično da tu kreće neka industrijska zona, jer iako je na 20m od autoputa i deli ih samo ograda, za uključenje na isti treba bar 10-15 min vožnje.
 
Danas sam prošao pored petlje i kako vidim, između autoputa i Batajnice se postavljaju ivičnjaci. Nadvožnjak preko pruge se skoro spojio na severnoj strani sa prilaznom rampom. Nije mi jasno gde je u planu da vodi tačno taj put, sa čime treba da se spoji. Sa autoputem nema veze sa mozgom, a sa "Šangajem" u Batajnici, ka Busijama nekako ima smisla. Takođe, koliko-toliko relevantno (zbog blizine) je da je podvožnjak kod aerodroma 13. maj skoro završen, ali sam čuo da je NAĐENA (vidi čuda) magistralna kanalizaciona cev i da je problem da se kompletira podvožnjak. Taj podvožnjak i malo još asfalta kroz njovu (stari put je asfaltiran, ali propao i preuzak) i taj put se spaja sa Ugrinovcima gde je već novi asfalt pred Ugrinovce. Zna li neko još nešto novo ili više o ovome? Kod podvožnjaka su kinezi, radnici, ali radovi stoje kako sam viđao.
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vq035ivOZtM[/youtube]
 
Vrh